سنندج – بنیاد برکت ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) ۱۸۲۶ طرح اشتغالزایی و توسعه ای را در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته استان کردستان اجرایی و عملیاتی کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بازدید یک روزه جمعی از خبرنگاران رسانه‌های جمعی فرصتی فراهم کرد تا بخشی از خدمات و اقدامات بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته استان کردستان ارزیابی شود.

بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان استان کردستان شهرستان بیجار در شاخص‌های مختلف توسعه یکی از استان‌های کم برخوردار استان است و شاید به همین دلیل باشد که طی چهار دهه اخیر همواره این شهرستان با رشد منفی جمعیت مواجه بوده و ساکنان این شهرستان برای جستجوی شغل راهی سایر مناطق کشور شده اند.

کاهش جمعیت در شهرستان بیجار و همچنین نبود فرصت‌های جدید شغلی باعث شده است که شاخص‌های توسعه در این خطه از استان کردستان رشد چندانی نداشته باشد و به همین دلیل سرمایه گذاری در این شهرستان به یکی از اولویت‌های اصلی تبدیل شده است.

بعد از سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان کردستان در اردیبهشت ماه سال ۸۸، ستاد اجرایی فرمان امام و سایر شرکت‌ها و مجموعه‌های وابسته به آن سرمایه گذاری در استان کردستان به ویژه مناطق کمر برخوردار را آغاز کردند.

سرمایه گذاری در سه بخش توانمندسازی اقتصادی، امور زیربنایی و فرهنگی و همچنین خدمات بیمه از جمله برنامه‌های اصلی بنیاد برکت برای سرمایه گذاری در کردستان بود که در همین راستا هم اکنون هزار و ۸۲۶ طرح در این سه سرفصل در سطح استان کردستان آغاز و شمار زیادی از آنها نیز به بهره برداری رسیده اند.

یکی از اولویت‌های سرمایه گذاری بنیاد برکت در استان کردستان اجرای طرح‌های اقتصادی اجتماع محور است و آنگونه که مرتضی نیازی مدیر طرح‌های اشتغالزایی اجتماع محور بنیاد برکت می‌گوید، هم اکنون تعدادی زیادی طرح در قالب‌های ارائه تسهیلات در استان کردستان و مرتبط با این مهم در دست اجراست.

در جریان بازدید از طرح‌های بنیاد برکت در شهرستان بیجار، مدیر طرح‌های اشتغالزایی اجتماع محور بنیاد برکت به خبرنگاران گفت: کردستان در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی و دامداری دارای استعدادهای خوبی است و در همین راستا بنیاد برکت نیز اولویت خود را سرمایه گذاری در این بخش قرار داده است.

مرتضی نیازی ادامه داد: با توجه به رشد مهاجرت در شهرستان بیجار به ویژه مناطق روستایی یکی از اولویت‌های اصلی بنیاد برکت سرمایه گذاری و ایجاد فرصت‌های شغلی در این منطقه برنامه ریزی شد و خوشبختانه هم اکنون فعالیت‌های خوبی در این شهرستان آغاز شده است.

۷۲ هزار فرصت شغلی در سال جاری در روستاهای کشور ایجاد می‌شود

وی با اشاره به نتایج ملموس و قابل توجه این فعالیت‌ها در شهرستان بیجار، افزود: در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق طرح‌ها و برنامه‌های اشتغالزایی در روستاهای شهرستان بیجار و سایر مناطق محروم در کشور باعث مهاجرت معکوس مردم شده است و انتظار می‌رود که در سایه اقدامات و پیگیری‌های بهتر بتوانیم این روند رو به رشد را در کردستان و سایر مناطق کشور ادامه دهیم.

نیازی با اشاره به اجرای هزار ۸۲۶ طرح در استان کردستان در قالب‌های مختلف و در راستای ایجاد اشتغال، افزود: برنامه ریزی ما حمایت از توسعه اشتغال در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته است.

وی با اشاره آغاز ۱۰ هزار طرح از نیمه دوم سال گذشته در ۳۰ هزار روستای کشور، گفت: هدف اصلی بنیاد برکت در قالب طرح‌های اجتماع محور این است که طی ۱۰ سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در مناطق روستایی ایجاد شود.

مدیر طرح‌های اشتغالزایی اجتماع محور بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برای سال جاری ۳۰ هزار طرح اشتغالزایی با ایجاد ۷۲ هزار فرصت شغلی را در دستور کار قرار داده است و در این راستا برنامه ریزی برای عملیاتی کردن این مهم در اولویت قرار گرفته است.

در ادامه بازدید اهالی خبر و رسانه از طرح‌های شهرستان بیجار ابتدا از طرح دامداری مهدی حسینی در روستای گوندر بازدید به عمل آمد، که بهره بردار این طرح با اشاره به اینکه خود از مهاجرین معکوس به این روستا است، اظهار داشت: پرداخت تسهیلات با شرایط خاص بهترین فرصت برای سرمایه گذاری است.

وی ادامه داد: در حال حاضر نه تنها خودم و خانواده ام بلکه افراد دیگری نیز به واسطه این فرصت شغلی سرگرم کار و فعالیت هستند و ضمن اینکه فرصت برای تولید محصولات با کیفیت بالا و همچنین عرضه آنها به مردم محل و ارسال به سایر نقاط شهرستان و استان فراهم شده است.

بازدید از طرح‌های پرورش شترمرغ و همچنین طرح گردشگری در روستای خسروآباد از دیگر بخش‌های تور رسانه‌ای بنیاد برکت در شهرستان بیجار بود.

روستای خسروآباد در شهرستان بیجار دارای جذابیت‌های خود گردشگری و طبیعی است و به همین دلیل مستعد طرح‌های گردشگری است و در همین راستا و با حمایت بنیاد برکت این طرح گردشگری در روستای اجرایی و عملیاتی شده است.

بارقه‌های امید به زندگی در بین روستاهای محروم شهرستان بیجار

بخش دیگری بازدید تور رسانه‌ای بنیاد برکت مربوط به روستای خودلان بود که در این روستا هم اکنون سه طرح قالی بافی و یک طرح تعمیر موتورسیکلت با حمایت‌های بنیاد راه اندازی شده و هم اکنون فعالیت می‌کنند.

یکی از بهره برداری تسهیلات قالی بافی در روستای خودلان به خبرنگاران گفت: فرش بیجار دارای شهره ای جهانی است و به همین دلیل از گذشته‌های دور تاکنون فرش بافی یکی از فعالیت‌های اصلی مردان و زنان بیجاری بوده است.

وی با اشاره به گران بودن خرید مواد اولیه و همچنین تجهیزات قالی بافی، عنوان کرد: خوشبختانه با حمایت‌هایی صورت گرفته و پرداخت تسهیلات مناسب ما هم اکنون نه تنها یک شغل پایدار و با درآمد مناسب داریم، بلکه فرصت برای آموزش افراد علاقمند را نیز فراهم کرده ایم.

آنگونه که بهره برداری طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام می‌گویند، تسهیلات ارائه شده به دلیل شرایط خوب و تسهیل گری های صورت گرفته بهترین امکان برای ایجاد اشتغال در مناطق محروم به شمار می‌روند.

یکی از ویژگی‌های مهم و اصلی طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، اختصاص تسهیلات به افراد ساکن در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته است که دمیدن روح زندگی در این گونه مناطق و البته در بین افراد محروم ملموس و قابل توجه است.

افزایش امید به زندگی و همچنین آرامش و نشاط ایجاد شده در درون خانواده‌ها از دیگر مسائلی بود که به روشنی می‌توان آن را در میان خانواده‌ها و بهره برداری طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت به خوبی مشاهده کرد.

بدون شک افزایش حمایت‌های مسئولان استانی و شهرستانی از فعالیت‌ها و برنامه‌های این چنین از سوی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و سایر مؤسسات یکی از نیازهای لازم و ضروری است و بدون شک این گونه فعالیت‌ها می‌تواند زمینه را برای رفع فقر و محرومیت و همچنین توسعه پایدار فراهم کند.