به گزارش خبرنگار مهر، صدیقه ربیعی ظهر شنبه در نشستی که به منظور تبیین سیاستها و ارائه عملکرد حوزه امور بانوان با حضور خبرنگاران رسانههای گروهی استان در سالن جلسات باقرالعلوم ساختمان مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: راهبردهای تحکیم بنیان خانواده و ارتقا سلامت آنان به شهرستانها ابلاغ شده که محورهای تقویت و تحکیم بنیان خانواده و ارتقا سطح سلامت آنها، توسعه مشارکت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی زنان، راهبری، هدایت و پایش عملکرد مشاوران امور بانوان فرمانداریها در سطح شهرستانهای تابعه و ارتقا سطح سواد و دانش بانوان و خانواده در قالب ۸ برنامه تدوین و آماده اجرا شده است.
وی افزود: برنامههایی با موضوعات اجرای شاخصهای عدالت جنسیتی، تقویت و تحکیم بنیان خانواده، افزایش ازدواج و کاهش نرخ طلاق، ارتقا سلامت، توسعه مشارکت اقتصادی و اجتماعی، پایش عملکرد بانوان در حوزه ادارات و ارتقا سطح سواد بانوان از شاخصهایی است که در اجرای طرحها مورد توجه قرار خواهد گرفت.
ربیعی بیان کرد: احصاء گزارش اقدامات پیشگیرانه از سوی خانههای بهداشت روستایی برای ارتقا سلامت خانواده، احصاء اقدامات دستگاههای مسئول از قبیل شبکه بهداشت، دادگستری، ورزش و جوانان و بهزیستی در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی از قبیل خودکشی، طلاق، اعتیاد و سایر مسائل اجتماعی، احصاء اقدامات دستگاههای اجرایی و دستگاههای حمایتی از قبیل کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید برای حمایت از زنان سرپرست خانوار و توانمندسازی آنها از دیگر برنامههای در دستور کار است.
وی با اشاره به مهمترین چالشها و دغدغههای حوزه بانوان گفت: هماهنگی و اجرای برنامههای ارتقا سلامت زنان، هماهنگی و نظارت به منظور بهبود وضعیت کودکان، برگزاری جشنوارههای فرهنگی ورزشی با رویکرد خانواده در سطح شهرستانها، برگزاری جلسات تخصصی کنوانسیون حقوق کودک در سطح شهرستانها، نظارت بر اجرای برنامههای مرتبط با کودکان در شهرستانها، رایزنی با دانشگاههای استان برای عقد تفاهم نامه برای ارائه پژوهشها در حوزه زنان از مهمترین برنامههایی است که در دستور کار قرار گرفته است.
اعتبارات مشاغل خانگی قزوین به بانوان اختصاص یافت
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین ادامه داد: با توجه به ظرفیتها و توانمندی حوزه بانوان تمام اعتبارات مشاغل خانگی در استان قزوین به بانوان اختصاص داده شده در صورتی که همه اعتبارات مورد استفاده قرار نگرفت بخشی از آنها در اختیار آقایان قرار میگیرد.
۱۰ سازمان مردم نهاد ویژه بانوان در قزوین فعال است
وی یادآور شد: در حال حاضر در استان قزوین ۱۳۵ سمن در حوزههای مختلف فعالیت میکنند که ۱۰ سمن از این تعداد در حوزه بانوان فعال است.
ربیعی تصریح کرد: تاکنون ۴۸ سمن از استانداری مجوز فعالیت گرفته که ۲۸ سمن فعال است و ۲۰ سمن نیز در حال تمدید مجوز هستند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: همچنین ۲۳ سمن مجوز خود را از اداره بهزیستی و ۶۳ سمن از اداره ورزش و جوانان مجوز گرفته اند و در حال فعالیت هستند.
ربیعی اظهار کرد: سمنها از ظرفیتهای خوبی برای اجرای طرحهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برخوردارند و تلاش میکنیم با ثبت و راه اندازی سمنهای تخصصی ویژه زنان بتوانیم فعالیت سازمانهای مردم نهاد را در شهرستانها فعال کنیم.
وی افزود: اداره امور بانوان استان با همکاری سازمانهای مردم نهاد ۴ طرح اجتماعی را در دستور کار دارد که یکی از آنها با موضوع بایدها و نبایدهای کسب و کار ویژه زنان سرپرست خانوار است که در حوزه مشاغل خانگی فعالیت میکنند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین از اجرای طرحهای اجتماعی ویژه بانوان خبر داد و گفت: طرح ازدواج بهنگام برای کاهش آسیبهای اجتماعی با رویکردهای مسائل بهداشتی، روانشناسی، حقوقی به صورت کارگاه آموزشی با همکاری فرمانداریها در همه شهرستانها اجرا خواهد شد.
وی یادآور شد: طرح کاهش آلودگی آب با مشارکت بانوان از دیگر برنامههای آموزشی است که در شهرستانهای قزوین و البرز اجرا خواهد شد.
راه اندازی دو مرکز تولید و فروش محصولات ویژه بانوان
ربیعی اظهار کرد: با توجه به توانمندیهای هنری بانوان استان و ضرورت کمک به بازاریابی محصولات تولیدی آنها در حال بررسی برای ایجاد دو مرکز تولید و فروش محصولات تولیدی بانوان در قالب بازارچههای دائمی هستیم.
وی افزود: راه اندازی مراکز رشد و بهبود فضای کسب و کار زنان از دیگر برنامههایی است که توسط امور بانوان پیگیری میشود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: کاهش نرخ ازدواج، اشتغال و معیشت زنان سرپرست خانوار، بیکاری فازغ التحصیلان از مهمترین دغدغههای امور بانوان استانداری است که امیدواری با هزینه شدن هدفمند اعتبارات فرهنگی و اجتماعی برنامههای پیش بینی شده امسال را بخوبی عملیاتی کنیم.