خبرگزاری مهر - گروه استانها: سکینه اسمی- کارخانه واکسنسازی مهاباد یکی از بزرگترین واحدهای تولید واکسن تب برفکی خاورمیانه و است که در اواخر سال ۱۳۹۴ مورد بهرهبرداری قرار گرفت، این واحد تولیدی که در فضایی به زیربنای ۱۰ هزار و ۶۰۰ مترمربع احداث شده، نخستین شرکت بخش خصوصی در کشور است که یکی از محصولات موسسه رازی را با هدف صادرات و رفع نیازهای داخلی تولید میکند.
برای راهاندازی این کارخانه واکسنسازی که کیفیت تولید آن در حد استانداردهای جهانی است، در مجموع ۱۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که ۳۳ میلیارد ریال آن از سوی بخش خصوصی و مابقی به شکل تسهیلات بانکی تامین شده است.
برای راهاندازی این خط تولید جدید نیز دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است و این خط تولید قادر است سالانه بیش از ۲۰ میلیون دوز واکسن تب برفکی از نوع روغنی و۴۰ میلیون دوز انواع واکسن تب برفکی را تولید و روانه بازار کند.
راه اندازی خط جدید گام مهمی در تامین نیاز واکسن کشور خواهد بود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بعد از بازدید از آخرین وضعیت واحد تولید واکسن تب برفکی در مهاباد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و تحریم های صورت گرفته اظهارداشت: با توجه به شرایط فعلی تحریم ها نیازمند حمایت از تولید ملی در کشور هستیم.
علیرضا رفیعی پور با اشاره به ظرفیت های بی نظیر کارخانه تولید واکسن تب برفکی در مهاباد افزود: بیماری تب برفکی از جمله بیماریهایی است که سالهای گذشته بخش دامپزشکی کشور را با مشکل و خسارت زیادی مواجه می کرد اما با برنامه ریزی اصولی و انجام واکسیناسیون منظم این بیماری هم اکنون کنترل شده است.
وی ادامه داد: تامین بهداشت دام و کنترل بیماریهای دامی در کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است و در این میان بیماری تببرفکی به علت آنکه از مهمترین بیماریهای دامی به شمار میرود، نیاز به توجه و برنامهریزی بیشتری دارد، در سالهای اخیر نیز راهاندازی این واحد تولیدی نقش مهمی در تامین نیاز واکسن کشور میتواند داشته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه در زمان حاضر واکسن دام و طیور به میزان کافی برای مقابله با بیماریهای مختلف در کشور ذخیرهسازی شده است خاطرنشان کرد: با تامین به موقع انواع واکسنهای تب برفکی کانونهای تهدید این بیماری در کشور نسبت به سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته است.
رفیعی پور با بیان اینکه امسال کانونهای تهدید این بیماری به یک سوم کاهش یافته است خاطرنشان کرد: امسال بیش از ۹۸ درصد انواع بیماریهای دام و طیور از جمله آنفولانزای پرندگان و تب برفکی کنترل شده به طوریکه در سال جاری هیچ گزارشی مبنی بر وجود آنفولانزای پرندگان در کشور ثبت نشده است.
وی با بیان اینکه حمایت از تولید بخصوص در بخش دارویی در دستور کار دولت قرار دارد اضافه کرد: در حال حاضر کشور ما علاوه بر اینکه در تامین واکسنهای دامی با مشکلی مواجه نیست بلکه توانسته است به موفقیتهای خوبی در زمینه تولید انواع واکسنهای دامی دست پیدا کند.
رفیعی پور در خصوص حمایت این سازمان از تولیدکنندگان واکسنهای دام و طیور اظهار داشت: دولت سالانه بیش از ۴۳۰ میلیون یورو برای تامین ارز، تسهیلات، مواد اولیه و تجهیزات به تولیدکنندگان این حوزه کمک میکند که در صورت نیاز این مبلغ افزایش خواهد یافت.
۹۵ درصد واکن دام در داخل کشور تولید می شود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد واکسن دام در داخل کشور تولید می شود و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد گفت: برای دو سال آینده هم واکسن سازان پیش بینی های لازم را انجام داده اند، در واکسن طیور ۶۰ تا ۶۵ درصد واکسن ها وارداتی بوده ولی پیش بینی های لازم در این خصوص انجام شده و مشکلی ایجاد نخواهد شد.
رفیعی پور با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت دام در روزهای اخیر کشور را از آنفلوانزای حاد پرندگان عاری و پاک اعلام کرده است گفت: با وجود تحریم، تمام نهادههای مورد نیاز دامداران، آبزی پروران، مرغداران و در بخشهای مختلف دیگر اعم از صنایع دارویی و واکسن، بسته بندی و کشتارگاه ها تامین شده و کمبودی وجود ندارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از شرایط مطلوب در تامین واکسن، دارو و مواد بیولوژیک در حوزه مبارزه و کنترل بیماری ها در سال گذشته خبر داد و افزود: حدود ۳۰ تا ۷۵ درصد کاهش در بیماری های دام و طیور و آبزیان کشور را در این مدت شاهد بودیم که نشان دهنده کنترل گسترده و اقدامات پیشگیرانه موثر است.
رفیعی پور از اعلام حمایت این سازمان از سرمایه گذران در حوزه تولیدات واکسن های دام و طیور خبر داد و اظهارداشت: تامین واکسنهای با کیفیت یک نوع پشتیبانی از تولیدات دامی همراه با کاهش هزینه های تولیدی است.
وی در خصوص حمایت این سازمان از تولیدکنندگان واکسنهای دام و طیور اظهار داشت، سازمان دامپزشکی در راستای حمایت از سرمایه گذران در بخش تولیدات واکسن های دام و طیور، با توجه به مسئولیت و رسالتی که دارد با تدابیری صورت گرفته است سعی در تسهیل روند صدور مجوزها لازم برای سرمایه گذارانی که در این بخش سرمایه گذاری می کنند است.