شاهرود - فرماندار شاهرود بابیان اینکه عدم تنظیم شبکه آب‌رسانی مهم‌ترین مشکل آبی در شاهرود است، گفت: عملکرد اداره آب و فاضلاب در خصوص مدیریت توزیع ضعیف است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کرم محمدی صبح یک‌شنبه در هفتاد و دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی شاهرود به میزبانی دفتر خود ضمن بیان اینکه تاکنون فکری برای رفع مشکل بی‌آبی ۱۵ ساله گریبان گیر این شهر نشده است، ابراز داشت: این شهر ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر بر ثانیه کسری آب دارد که مهم‌ترین علت آن فرسوده بودن شبکه و عدم تنظیم شبکه آب‌رسانی گزارش می‌شود زیرا قطعی آب و کاهش فشار در مناطق مختلف نشان می‌دهد که عملکرد اداره آب و فاضلاب در خصوص مدیریت توزیع ضعیف است.

وی ضمن بیان اینکه سال گذشته نیز همین ایام سال با مشکل بی‌برقی نیز علاوه بر کمبود آب مواجه بودیم، افزود: برای دو منبع آبی چشمه قطری و سد کالپوش اقدام عملیاتی صورت نگرفت و این دو پروژه علیرغم هزینه کرد میلیاردی هنوز به نتیجه نرسیده است.

اعطای مجوز حفر ۳ حلقه چاه

معاون استاندار سمنان بابیان اینکه صحرای جلالی به دلیل سازه آهکی دارای بهترین آب آشامیدنی سالم است، ابراز داشت: قنات‌های بسیاری در این منطقه زده شد که از آن برای حوزه کشاورزی بخش مرکزی استفاده می‌شود با توجه به اینکه در سازه‌های آهکی امکان حاکمیت وجود دارد لذا برای چاه‌های فاقد مجوز باید آزادسازی صورت گیرد.

محمدی در ادامه با ابراز اینکه از پنج حلقه چاه سه حلقه چاه آماده تحویل بوده که هنوز وارد چرخه نشده است، تصریح کرد: طی بازدید خردادماه امسال مشاهده کردیم که مخازن آب خالی هستند که مقرر شد دستگاه‌های دارای چاه آب آن را در اختیار مصرف شرب قرار دهند اما کسری آب به‌قدری زیاد گزارش می‌شود که این اقدامات چندان افاقه نکرده است.

وی افزود: با توجه به بارندگی‌های خوب امسال وضعیت مخزن سد نعیم‌آباد مطلوب ارزیابی شد که با توجه به نقش این سدها در تغذیه سفره‌های زیرزمینی در این منطقه مجوز حفر سه حلقه چاه گرفته شد که ۵۰ الی ۶۰ لیتر بر ثانیه را وارد چرخه خواهد کرد و از سویی منابع طبیعی نیز بعد از تکمیل آزمایش‌ها یک مقدار از منابع خود را به بخش شرب اختصاص خواهد داد.

فرماندار شاهرود بابیان اینکه با کاهش چهار الی پنج‌درجه‌ای هوا می‌توان با همین منابع، آب موجود را مدیریت کرد، ابراز داشت: حتی اگر آب دریای خزر نیز در شهرستان وجود داشته باشد بازهم به دلیل ضعف در مدیریت آب به طبقات نمی‌رسد که در بحران آب ابتدا می‌بایست مدیریت منابع صورت گیرد.