به گزارش خبرنگار مهر، مدرس این کارگاه صبح یکشنبه با اشاره به تفاوت انواع نوشتار گفت: بین گزارش نویسی، خاطره نویسی، داستان، نمایشنامه و فیلمنامه تفاوتهای زیادی وجود دارد و در فیلمنامه نویسی فیلم کوتاه، مهمترین عنصر کنش است.
داریوش غریب زاده افزود: از آنجا که سینما مبتنی بر حرکت و تصویر است، نقش توصیف در فیلمنامه، اساسی است و جهت کسب مهارت در این زمینه باید انواع نوشتارهای ذهنی و عینی را بررسی کرد.
وی با اشاره به عنصر ناپایداری و ستیز در جهان داستان بیان کرد: در داستان باید ناپایداری به وجود بیاید تا کنشی صورت گیرد و داستان شروع به حرکت کند.
غریب زاده با اشاره به امر مهم داستان در سینمای دنیا اظهار داشت: هوشنگ مرادی کرمانی به عنوان یکی از مهمترین و بهترین داستان نویسان ایرانی است که بیشترین آثار موفق سینمایی از داستانهای این نویسنده اقتباس شده است.
وی افزود: هنرجویانی که در سطح مقدماتی قرار دارند ابتدا باید بدانند فیلمنامه چیست و چه کارکردی دارد و سپس شروع به نوشتن کنند.
غریب زاده ادامه داد: برای شروع نوشتن، عناصری چون شخصیت پردازی، ساختار، فرم و معماری فیلمنامه کوتاه باید مورد توجه قرار گیرد و به نوع ادبیاتی که در فیلمنامه نویسی استفاده میشود توجه کرد.
این نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه به علاقه مندان عرصه فیلمنامه نویسی تاکید کرد: برای پیشرفت و کسب تجربه در امر فیلمنامه نویسی باید هنرجویان به طور مستمر داستان کوتاه بخوانند و فیلمهای کوتاه مختلفی را ببینند.
در ادامه این کارگاه فیلمهای کوتاه مبتنی بر دوره به نمایش گذاشته شد و سپس مورد بررسی و پرسش و پاسخ قرار گرفت.
داریوش غریب زاده نویسنده سینما و تلویزیون ایران است. از مهمترین آثار داریوش غریب زاده میتوان به فعالیت در فیلم بومرنگ، فیلم مرد آبی اشاره کرد.