به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پرویز داودی امروز در افتتاحیه هفته سلامت در سالن همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه ثمرات ایران با کشورهایی که سیاست تعامل را پیاده کرده اند، سرمشق خوبی برای دیگر کشورها بوده است، گفت: سرمایه گذاری در توسعه سلامت هزینه نیست بلکه آینده نگری و سرمایه گذاری سودآور برای تامین آینده تمامی آحاد جامعه است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: دسترسی به آب سالم برای همه مردم، آموزش به زنان به عنوان محور اساسی خانواده، کاهش و حذف دخانیات، ارتقای بهداشت جامعه، افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی، پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر از جمله موارد مهمی بوده که دولت نهم به آن توجه کرده است و ارتباط این مسائل با مسائلی نظیر اقتصاد، امنیت و سیاست، مراقبت های بهداشتی و اجرای سیاست هایی در زمینه فقر زدایی و رفع نابرابری و تبعیض و امنیت شغلی جزء سرمایه گذاری بدون تهدید و بدون خدشه ای است که باید در جامعه سالم اجرا شود.
داودی گفت: سرمایه گذاری برای سلامت موجب رشد و رفاه بیشتری برای جامعه و این امر نیز موجب افزایش سرمایه گذاری سلامت خواهد شد. به جز مقوله سلامت سرمایه گذاری که ابزار مهم در دست مسئولان است برای ایجاد این امنیت و سلامت و راهگشایی به این هدف ، رفع نابرابری ها و ایجاد عدالت از مهم ترین عوامل ایجاد سلامت در جامعه است.
وی اظهار داشت: در بسیاری از مواقع افراد از تبعیض و بی عدالتی ها بیشتر در رنج هستند که به طور حتم این اضطراب و مشکلات ایجاد شده برای سلامت روحی ناشی از نابرابری ها آثار منفی در رشد اقتصادی و حرکت اقتصادی جامعه و سلامت جامعه خواهد داشت.
داودی تصریح کرد: مجموع سیاست هایی که موجب رفع تبعیض و ایجاد عدالت می شود می تواند زمینه بسیار سازنده و با روحیه تعاون و هماهنگی ایجاد کند تا رشد بالاتر و سلامت بیشتر برای جامعه را تضمین کند.
وی گفت: به طور حتم برنامه توسعه سلامت، پیش زمینه توسعه پایدار خواهد بود و در تمامی ادبیات توسعه، انسان سالم محور توسعه، استوار شده است که این انسان سالم باید سلامت جسمی، روحی و فکری داشته باشد.
داودی با بیان اینکه کاهش مرگ و میر کودکان، واکسیناسیون، حمایت از بیماران خاص از فعالیت های دولت نهم بوده و نیز توزیع شیر رایگان در مدارس ، شناسنامه سلامت در مدارس به صورت قوانین ابلاغ و توسط دولت اجرا شده است، گفت: رسیدگی به استانهای محروم، توزیع سهام عدالت، مسکن روستاییان، هدفمند کردن یارانه ها، پرداخت نقدی به کشاورزان، ایجاد امنیت روانی برای قشر زحمت کش روستایی از فعالیت های موثر دولت نهم بوده است.
وی گفت: وجود ظرفیت بالای در کشور به لحاظ علمی و وجود جوانان مبتکر و باهوش با توجه به اهداف روشن در چشم انداز برنامه 20 ساله موجب حرکتی در ایران شده که باعث موفقیت هایی در زمینه های صنعتی، نظامی و به ویژه پزشکی نظیر تکثیر سلولهای بینادی، پوست مصنوعی، درمان بیماران قطع نخاعی و... شده است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: این موفقیت ها در کشور با اهدافی صلح آمیز بوده و در جهت آسایش ، رفاه مردم ایران و دیگر کشورها بوده است به گونه ای که برخی از این فناوریها در اختیار دیگر کشورها نیز گذاشته شده است.
داودی با تاکید بر اینکه پیشرفت های اخیر کشور در تمامی فعالیت ها با اتکا به توانایی های بومی کشور و تلاش متخصصان داخلی بوده است، گفت: ایجاد چرخه سوخت و ایجاد سوخت هسته ای فقط بحث فناوری سوخت نیست بلکه محصولات جمعی این فناوری ها می تواند صدها ترکیب و صدها دارو را برای بیماران صعب العلاج ایجاد کند.
وی افزود: با وجود اینکه دانشمندان و جوانان متعهد کشور به این فناوریها دست یافته اند اما شاهد دوگانگی های عمیق در سیاستگذاری های دولت های مختلف در این زمینه هستیم.
داودی گفت: هم اکنون برخی کشورها استفاده از برخی فنارویها در سطح ضعیف علیه کشورهای مظلوم منطقه را مفید می دانند در صورتی که آثار سوء استفاده از این سلاح ها باعث ایجاد بیماریهای صعب العلاج در مردم می شود اما در مقابل آن، سازمانهای جهانی سکوت کرده و در برابر این حرکات از آنها حمایت می کنند و از سوی دیگر از حرکت صلح آمیز جلوگیری می کنند.
وی افزود: این تبعیض و بی عدالتی ها به طور حتم باعث عدم امنیت روانی برای جوامع می شود و این خلاف سیاست های سلامت جوامع است بنابراین باید مقابل این حرکت ها بایستد و مبارزه کند و در برابر استفاده از این سلاح ها موضع بگیرد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: طبق ماده 4 قوانین بین المللی در آژانس هسته ای فناوریهای هسته ای حق کشورهای عضو است و ایران هم عضو است. هم اکنون ایران برای هیچ کشوری خطر هسته ای محسوب نمی شود چرا که ایران به عنوان عضو و آژانس هسته ای هر کدام تکالیف و تعهداتی دارند که تکیلف آنان کمک به ما و تکلیف ما نیز عدم انحراف و صلح آمیز بودن فناوریها است که خودشان نیز به این صلح آمیز بودن و عدم انحراف ایران اقرار می کنند اما مشخص نیست به چه بهانه ای با صدور قطعنامه جلوی حرکت علمی کشور را می گیرند.
داودی گفت: نمی خواهند که ایران صاحب فناوریهای نوین علمی با تکنولوژی بالا شود، نمی خواهند زمانی که نفت ایران تمام شد، کشور دارای منبع انرژی باشد، نمی خواهند که ایران دارای داروهای درمان بیماران صعب العلاج باشند.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت داعیه سلامت برای دنیا دارد اما در مقابل این حرکت ها، تبعیض و نابرابری ها نمی ایستد. تمامی شواهد و مدارک به نفع ایران است اما منطق آنان زور است در صورتی که سازمان بهداشت جهانی باید به ظرفیت های علمی کشورهای عضو، تبادل تجارب و دستاوردهای جهانی در حوزه منطقه ای کمک کند.
داودی گفت: با وجود بیماریهایی نظیر ایدز، ام اس ، تالاسمی و... که سلامت جامعه را به خطر می اندازد آیا نباید پیشرفت علمی رخ داده و داروهای جدید کشف شود. چرا با پیشرفت ایران مخالفت می کنند. سازمان جهانی بهداشت با داشتن داعیه سلامت برای کشورها، با این حرکتهای تبعیض آمیز که روان دانشمندان را دچار مشکل می کند ، مبارزه نمی کند.