اعضای کمیسیون شبکه رایانه‌ای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با انتقاد از رگولاتوری در صدور گواهی تأیید نمونه تجهیزات عنوان کردند که این سیاستگذاری به قاچاق و ورود کالای بی کیفیت کمک می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست کمیسیون شبکه‌های کامپیوتری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای امروز در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه الکامپ برگزار شد.

در این نشست آزاد معروفی رئیس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به تشریح مشکلات گواهی تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پرداخت.

وی با اشاره به اینکه قانون تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی امسال ۱۲ ساله می‌شود و هنوز دارای مشکلات زیادی است، افزود: نتیجه عملکرد رگولاتوری در این حوزه به تقویت بازار خاکستری تأمین تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات منجر شده است که این مسئله تعطیلی فعالیت فعالان قانونی این صنف را بدنبال داشته و به قاچاق و واردات غیررسمی دامن زده است.

وی با تاکید بر اینکه رگولاتوری ناخواسته به قاچاق کالا و ورود کالای بی کیفیت در حوزه شبکه‌های کامپیوتری کمک کرده است، افزود: صنف رایانه پیشنهاداتی را برای اصلاح رویه موجود به این سازمان ارائه داده اما تاکنون این پیشنهادات در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مطرح نشد.

معروفی ادامه داد: تمام تجهیزات کامپیوتری در لحظه ثبت سفارش یا خروج از گمرک نیاز به تأیید سازمان رگولاتوری دارند و اگر این سازمان امکانات تست نمونه را نداشته باشد و این کار چند روز زمان ببرد نتیجه آن افزایش هزینه است.

در این نشست، کریمی عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای نیز با بیان اینکه در رویه فعلی ثبت سفارش کالا این فرایند در یک اتاق دربسته در وزارت صنعت انجام می‌شود و ۲۰ روز تا یک ماه باید انتظار بکشیم که تجهیزاتمان مورد تأیید قرار گرفته یا نه، افزود: یکی دیگر از مشکلات در حوزه تأیید نمونه تجهیزات فناوری اطلاعات عدم ارائه فاکتور هزینه رسمی از سوی آزمایشگاه‌های مرتبط با رگولاتوری است و این در حالی است که به رغم دریافت هزینه‌های سنگین، این آزمایشگاه‌ها فاکتوری ارائه نمی‌دهند. با این وجود گاهی مجبور هستیم برای تست بیش از ۵ دستگاه را به آزمایشگاه مرتبط ارائه کنیم.

احسان زرین بخش دبیر کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای نیز در نشست گفت: هر مشکلی که در آزمایشگاه‌های تأیید نمونه رگولاتوری بوجود می‌آید از سوی این سازمان تنها یک پاسخ دارد و آن این است که آزمایشگاه کم داریم و آزمایشگاه‌ها با هزینه هنگفت بوجود آمده‌اند.

وی گفت: شنیده‌ها حاکی از آن است که به دلیل کاهش واردات در نتیجه شرایط اقتصادی متقاضی تأیید نمونه تجهیزات کم شده و این آزمایشگاه‌ها در صددند که رگولاتوری را مجاب کنند تا به حوزه‌های دیگر تجهیزات فناوری اطلاعات نیز وارد شوند. چرا که در گذشته تنها تجهیزات رادیویی شامل دریافت گواهی تأیید نمونه بود اما هم اکنون تجهیزات غیر رادیویی نیز مشمول این قانون شده است.

زرین بخش گفت: در حال حاضر هزینه‌های انبارداری، عدم وصول مطالبات، بخشنامه‌های متعدد و محدودیت‌های ثبت سفارش نیز به هزینه‌های وارد کنندگان تجهیزات فناوری اطلاعات افزوده شده است.