حبیب معصومی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش آمار غرقشدگی طی سالجاری اظهار داشت: امسال به دلیل افزایش میزان بارشها، محیطهای آبی گسترش بیشتری داشته و دسترسی افراد به این فضاها از جمله برکهها، رودخانهها، دریاچهها و سدها بیشتر شده و به همین نسبت آمار تعداد افرادی که در این محیطها غرق شدهاند نیز با افزایش روبهرو شدهاست.
معصومی در ادامه از فوت ۱۰ نفر بر اثر غرق شدگی در سالجاری در استان همدان خبر داد و گفت: طی ۱۲ ماه سال گذشته ۱۸ نفر در استان همدان غرق شدند و این نشان از لزوم توجه بیشتر به خود مراقبتی و توصیههای ایمنی در این زمینه دارد.
مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا بر لزوم توجه به نصب علائم هشدار دهنده در حواشی سدها، رودخانهها و دیگر محیطهای آبی تأکید کرد و افزود: شنا کردن در استخر که عمق منظم و فضای ثابت دارد با شنا در دریاچه و رودخانه بسیار متفاوت است و حتی برای افرادی که شناکردن بلد هستند هم خالی از خطر نیست.
وی ادامه داد: برگزاری دورههای آموزشی مخاطرات شناکردن در مناطق حفاظت نشده توسط هیئتهای ورزشی و آموزش دورههای کمکهای اولیه به غریق نجاتها، مربیان از جمله اقداماتی است که باید در کاهش این قبیل حوادث مورد توجه قرار گیرد.
معصومی استقرار امدادگر هلالاحمر و امکانات لازم را از جمله الزامات مورد نیاز در محیطهای مختص شنا کردن برشمرد و عنوان کرد: باید این فرهنگسازی نیز در سطح وسیعی صورت گیرد که مردم از شنا کردن در رودخانهها، کانالها و مناطق حفاظت نشده پرهیز کنند.
وی تاکید کرد: یادگیری فنون اولیه شناکردن، شناخت محدودیتهای محیط شنا، آموزش کودکان از سنین ابتدایی و آگاهی از عمق آب محیط از جمله مسائلی است که باید مورد توجه افراد و خانوادهها قرار گیرد.