به گزارش خبرگزاری مهر، لینگز از 1930 ، کارهای رنه گنون فرانسوی را که پایهگذار حکمت جاوید در جهان معاصر است، مطالعه کرده است.
لینگز با خواندن نگاشتههای گنون به لغزشها و نادرستیهای تمدن غرب پی برد. دیدار او با شووان، فروغ تازهای به جان و اندیشهاش تابانید. از نگاه او، همه ادیان الهی از یک حقیقت سخن میگویند ولی به چهرههای گوناگون. لینگز که در ادبیات انگلیسی استاد بود به سرایش شعر نیز میپرداخت. کتاب زیستنامه محمد(ص) در پایه کهنترین منابع تاریخی و بر شالوده نگاه و نگرشی معنوی در قالب نثر زیبای انگلیسی نگاشته شده است.
هنگامی که تیتوس بورکهارت این کتاب را خواند آن را بیگمان یکی از آثار سترگ کلاسیک دانست. مجله "فصلنامه اسلامی"، این کتاب را بهترین زندگینامه پیامبر به زبان انگلیسی برشمرد.
کتاب زیستنامه محمد(ص) به گفته دکتر ویکتور دانر، استاد دانشگاه هند، داستانی است گیرا که پژوهشی تهی از لغزش را با احساس نادر تقدس موضوعش گره میزند.
مایکل فیتز جرالد درباره زیستنامه محمد(ص) نوشت: نسلهای آینده ، دکتر مارتین لینگز را به خاطر پژوهش و نگارش زندگینامه محمد(ص) پیامبر اسلام که بر پایه بررسی دامنهدار منابع دست اول و کهن عربی سدههای هشتم و نهم میلادی انجام گرفته است، تشویق خواهند کرد.
چاپ نخست کتاب در سال 1983توسط انتشارات جورج آلن و آنوین منتشر شد. این کتاب به آلمانی ترجمه و نشر یافته است. کتاب بدون مقدمه با فصل یک یعنی خانه خدا آغاز میشود. کتاب دارای 85 فصل است. واپسین فصل کتاب، از جانشین و خاکسپاری پیامبر سخن میگوید.
این کتاب در 362 صفحه به قطع وزیری است به همراه نقشهای از عربستان روزگار پیامبر. عربستان پیش از اسلام، زندگی قبایل و قریش، زندگی پیامبر پیش از برانگیخته شدن به پیامبری، گوشهای از مطالب کتاب را شامل میشود. جزئیات زندگی و رسالت پیامبر از مکه تا مدینه و از تولد تا وفات همراه با نبردهای گوناگون آن حضرت با آوردن نکتههای باریک و آموزنده در این کتاب به نگارش درآمده است.
منابع کتاب، گذشته از قرآن مجید و مجموعههای احادیث، کتابهای تاریخی کهن و نخستینی است که پیوسته پژوهشگران را در مطالعه و بررسی زیستنامه پیامبر(ص) یاریگر است.
در این کتاب خواننده با نثر شیوای نویسنده و تجزیه و تحلیل زندگینامه پیامبر(ص) به نتیجه اخلاقی ـ معنوی سترگی دست پیدا میکند.
دکتر مارتین لینگز در 24 ژانویه 1909 در لانکشایر انگلستان پا به جهان گذاشت و مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه آکسفورد در رشته ادبیات انگلیسی دریافت داشت. پس از تدریس انگلیسی در لهستان در بخش آنگلوساکسون و انگلیسی سده میانهای دانشگاه کوناس در لیتوانی به سمت استادیاری گمارده شد و تا سال 1939 در آنجا ماند.
دلبستگی لینگز به اسلام و زبان عربی او را به مصر کشانید. او از 1940 تا 1951 در دانشگاه قاهره به تدریس زبان و ادبیات انگلیسی و بهویژه شکسپیر پرداخت. لینگز در 1952 به انگلستان بازگشت و در 5 195 به عنوان خزانهدار کتابخانه عربی و سپس در موزه کتابخانه بریتانیا، مسوول ویژه قرآنهای خطی و دیگر گنجینهها شد و تا هنگام بازنشستگی به سال 1973 به همین سمت بود.
مارتین لینگز (ابوبکر سراج الدین) یکی از برجسته ترین متفکران مسلمان در سراسر دنیا بود که اردیبهشت سال 84 در سن 96 سالگی در انگلستان درگذشت. وی را می توان از جمله سنت گرایانی دانست که تبحر ژرفی در نسخه های قرآنی دارد.
از مارتین لینگز دو کتاب به زبان فارسی منتشر شده است که عبارتند از : عرفان چیست / ترجمه دکتر مرضیه شنکایی؛ عارفی از الجزایر / ترجمه دکتر نصرالله پورجوادی .