خرم‌آباد- دبیر اجرایی مرکز پایش ملی بهبود فضای کسب و کار گفت: اگر یک ایرانی بخواهد همه ۱۵۸۲ عنوان مجوز کسب و کار را بگیرد باید ۱۰هزار و ۵۹۸مدرک جمع کند یعنی به ازای هر مجوز ۷ مدرک نیاز است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی فیروزی شامگاه چهارشنبه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان با اشاره به مجوزهای مورد نیاز کسب و کار اظهار داشت: مجوزها از مقرراتی هستند که دائماً در حال تولید است. یک موتور مقررات سازی در کشور داریم که باید تا جای ممکن آن را خاموش کنیم یا بتوانیم یک جایی مقررات اصلی را کنترل کنیم.

وی با بیان اینکه از دل این مقررات چیزی به نام مجوز به وجود می‌آید، تصریح کرد: هیئت مقررات زدایی از سال ۹۴ بنا به قانون تشکیل شد؛ یک هیئت فراقوه ای که فقط یک عضو از قوه مجریه دارد، اعضایی از اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون، نمایندگان دادستان و نمایندگان مجلس نیز در این هیئت حضور دارند.

دبیر اجرایی مرکز پایش ملی بهبود فضای کسب و کار با تاکید بر اینکه تا سال ۹۴ اصلاً نمی‌دانستیم چه تعداد مجوز در کشور داریم، افزود: در پایش های انجام شده بر اساس اطلاعات ارسالی دستگاه‌ها ۲۱۱۱ عنوان مجوز احصا شد که به سراغ حذف برخی از آنها رفتیم و توانستیم ۵۰۰ مجوز را حذف کنیم و در حاضر ۱۵۸۲ عنوان مجوز رسمی در کشور داریم.

فیروزی با اشاره به اینکه اما تعداد مجوزهای موجود در کشور دو یا سه برابر این رقم است و دلیل آن کم اظهاری دستگاه‌ها است، گفت: به طور مثال جهاد کشاورزی اعلام کرده ۹۶ تا مجوز صادر می‌کند اما این تعداد در پایش های بعدی به بیش از ۸۰۰ مجوز رسید.

وی با بیان اینکه بالا بودن تعداد مجوزها به خودی خود منجر به نامطلوب شدن فضای کسب و کار نمی‌شود، گفت: کره جنوبی ۳۵۰۰ عنوان مجوز کسب و کار دارد امل در ثانیه مجوز برای افراد صادر می‌کند. این در حالیست که در کشور ما هم تعداد مجوزها بالا است و هم زمانبر بودن کسب مجوزها را داریم.

دبیر اجرایی مرکز پایش ملی بهبود فضای کسب و کار تصریح کرد: اگر یک ایرانی بخواهد یک بار همه ۱۵۸۲ عنوان مجوز کسب و کار کشور را بگیرد باید ۱۰ هزار و ۵۹۸ مدرک جمع کند و ارائه بدهد؛ یعنی به ازای هر مجوز ۷ مدرک، استعلام یا پرداخت نیاز دارد.

فیروزی خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در لایه مجوز گیر کرده‌ایم، باید وارد فاز کسب و کار عملی شویم.

وی از راه اندازی سامانه‌ای برای وحدت رویه صدور مجوزهای کسب و کار در کشور خبر داد و گفت: سامانه «دادور» در کشور و به تبع در لرستان راه اندازی شده است اما میزان فعالیت افراد در این سامانه در لرستان کم است که به نظر می‌رسد اطلاع رسانی‌ها در این حوزه کم بوده است.