حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آنچه که مقام معظم رهبری از آن با عنوان اتحاد ملی و انسجام اسلامی یاد کردند، از دو بعد داخلی و بین المللی – اسلامی برخوردار است. طبعا اهمیت بعد بین المللی اسلامی روشن است چرا که دنیای اسلام به منظور غلبه بر چالشهای موجود نیازمند وحدت و انسجام است.
وی افزود: از طرفی دشمن طی سالهای اخیر تلاش کرده عامل مذهبی را به عامل اختلاف بدل کند. در حالی که ما به عنوان شیعه باید مصالح کلی امت اسلامی را مدنظر داشته باشیم و اهل سنت نیز دارای چنین وظیفه ای هستند. اختلافات فقهی و کلامی نباید یکدستی امت اسلام را در مقابله با مسائل مختلف خدشه دار کند.
حجت الاسلام اعرافی تصریح کرد: همفکری علما و روشنفکران جهان اسلام و تدوین میثاق وحدت میان مذاهب از تلاشهایی است که باید آن را جدی گرفت. البته اقداماتی در این رابطه انجام شده اما باید آن را تکمیل کرد و به عنوان منشور تعامل میان مذاهب اسلامی مورد توافق قرار گیرد.
رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی احساسات نژادی، ملی و ناسیونالیستی را به عنوان عامل متفرق کننده صفوف امت اسلامی توصیف کرد و گفت: به منظور فائق آمدن بر عوامل تفرقه برانگیز باید منشور مناسبی طراحی شده و مورد توافق اکثریت دنیای اسلام قرار گیرد. فعالیتهای فرهنگی و علمی در جوامع اسلامی نیز می تواند به فرهنگ سازی وحدت و انسجام منتهی شود.
وی درباره دستاوردهای انسجام اسلامی برای ایران و جهان اسلام اظهار داشت: پیش از آن که به دستاورد انسجام اسلامی فکر کنیم باید آن را به مثابه یک وظیفه و تکلیف در نظر بگیریم. انسجام اسلامی امری از متن اعتقادات ما است و دستاوردهای آن از اهمیت به سزایی برخوردار است که در شرایط فعلی دو چندان می شود.
حجت الاسلام علیرضا اعرافی تأکید کرد: امروز در قلب خاورمیانه اسرائیل حضور دارد. حضور و اشغال آمریکا در کشورهایی از منطقه مشاهده می شود که این حضور به طراحی توطئه های مختلف برای پاره پاره کردن جهان اسلام منتهی شده است. مهمترین دستاورد این انسجام و به کار بردن شیوه ها و سازو کارها برای وحدت جهان اسلام این است که جلوی پیشروی دشمن و بدخواهان جهان اسلام گرفته می شود.
وی یادآور شد: انسجام اسلامی برای تمام امتهای مسلمان و ایران به عنوان کشوری به عنوان مهد انقلاب اسلامی ضروری است چرا که امام خمینی (ره) بر روحیه جهانی امت اسلام تأکید داشتند.