وزیر نفت ظرفیت تولید نفت خام کشور را در سال گذشته چهار میلیون و 300 هزار بشکه در روز عنوان کرد و افزود: این میزان برداشت از برنامه‌های تکلیفی مجلس نیز افزون بر 32 هزار بشکه بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید کاظم وزیری هامانه که در جمع سفرای ایران در مجمع کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه سخن می گفت، با اشاره به سالانه 25 هزار  بشکه افت تولید از میدان های نفتی کشور، خاطرنشان کرد: به همین منظور در دولت نهم در جهت ظرفیت سازی برای تولید نفت خام تلاش‌های خوبی شده است، به طوری که در سال گذشته 53 هزار بشکه بیش از برنامه تولید برداشت داشته ایم.

وی افزود: دستیابی به این میزان از ظرفیت تولید روزانه نفت در کشور، نشان دهنده تعهد و تلاش همکاران ما در صنعت نفت است.

وزیر نفت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود  با بیان این که در سال گذشته بیش از 51 میلیارد دلار صادرات محصولات نفتی انجام شده است، تصریح کرد: با احتساب 9 میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی ، بیش از 60 میلیارد دلار از درآمد ارزی کشور از بخش نفت بوده است.

وی افزود: در سال گذشته همچنین 14 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش نفت انجام شده است که نه تنها در تمام بخش های مختلف اقتصادی کشور، بلکه در بین کشورهای همسایه نیز بیشترین رقم را دارا بوده است.

وی تصریح کرد: این میزان از سرمایه گذاری ، بازیافت قابل توجهی در آینده خواهد داشت و در ایجاد اشتغال در کشور تاثیر به سزایی خواهد گذاشت.

وزیر نفت همچنین افزود: با تلاش هایی که در مجموعه صنعت نفت در سال های گذشته انجام شده بود و با تلاش هایی  که دولت نهم مجدانه پیگیری کرده است، تا پایان سال هر ماه یک واحد پتروشیمی، جدید به بهره برداری خواهد رسید.

وی همچنین تصریح کرد: با تلاش هایی که در بخش پالایش و پخش انجام شده است و با تکمیل مراحل ساخت پالایشگاه نفت فوق سنگین آبادان و توسعه پالایشگاه نفت اراک و اصفهان، از سال 1390 کشور نه تنها از واردات بنزین و فرآورده های نفتی بی نیاز خواهد بود، بلکه صادرات این فرآورده ها نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وزیر نفت همچنین با اشاره به افزایش 100 میلیون مکعبی ظرفیت تولید گاز در کشور، تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید روزانه گاز کشور به 460 میلیون متر مکعب رسیده است. اگر چه به دلیل بالا بودن حجم مصرف داخلی گاز در حال حاضر میزان بسیار کمی صادرات داریم که امیدواریم با برنامه های توسعه پارس جنوبی و بهره برداری از آنها سهم ما در بین کشورهای صادر کننده گاز به جایگاه حقیقی خود برسد.