به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور که در مراسم سالروز ملی فناوری هسته ای در سایت غنی سازی اورانیوم در نطنز سخن می گفت، اظهار داشت: درفروردین سال گذشته در کنار آستانه قدس رضوی دستاورد بزرگ اساتید و دانشمندان جوان کشورمان در دستیابی به فناوری چرخه تولید سوخت هسته ای به اطلاع مردم رسید و اعلام شد ایران در ردیف کشورهای صاحب این فناوری قرار گرفت.
وی افزود: اعلام این خبر موجی از نشاط ، خودباوری و خود اتکایی را در سطح کشور ایجاد کرد و ملت هوشمند ما این دستاورد را ارج نهاد و با قدرشناسی مصمم تر از گذشته به پاسداری از آن به عنوان حق مسلم خود همت گذاشت و مسولان و دانشمندان و دست اندرکاران را به استقامت و ادامه راه ترغیب کرد.
احمدی نژاد گفت: در 22 بهمن سال 84 ملت بزرگ ایران با حضور تاریخی خود در صحنه بر حق استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای پای فشرد و در 22 بهمن سال گذشته این حق را با حضور حماسی در سراسر ایران زمین تثبیت کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: دستیابی به فناوری هسته ای نماد توانمندی ، استعداد و مقدمه ای بر گام های بلندتر و گسترده ترملت ایران در عرصه علم و فن آوری است.
وی با اشاره به گامهای بلندی که سال گذشته در زمینه های صنعتی و کشاورزی و پزشکی برداشته شد، اظها رداشت: دشمنان ملت ایران از پیشرفت و تعالی ملت ایران در عرصه علم و فن آوری برآشفتند و برای جلوگیری از این موفقیت با استفاده از همه ابزارها به میدان آمدند .
احمدی نژاد گفت: که دشمنان جمهوری اسلامی برای جلوگیری از فعالیتهای صلح آمیز هسته ای کشورمان از شورای امنیت سازمان ملل متحد استفاده ابزاری کردند اما این رفتارها هیچ دستاوردی برای آنها نداشت و خللی در اراده ملت ایران ایجاد نکرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: ایران می تواند بر اساس معاهده ان پی تی و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی ضمن تولید سوخت از همه مزایای این اساسنامه و معاهده بهره مند شود و اعضای آژانس باید دیگران را در استفاده از حقوق مصرح در معاهده و اساسنامه مذکور یار کنند.
" آنچه در اساسنامه اژانس و معاهده ان پی تی در خصوص تکلیف اعضا آمده ، این است که آنها اجازه ندارند در مسیر دستیابی به فن آوری هسته ای به سوی تولید سلاح انحراف پیدا کنند".
وی افزود: جمهوری اسلامی با آن که از حقوق قانونی تصریح شده در اساسنامه آژانس و معاهده ان پی تی بهره مند نشده اما به تکالیف خود به طور کامل عمل کرده و هزاران سند مربوط به اقدامات اتمی خود را در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار داده است.
احمدی نژاد گفت: که ایران کلیه اقدامات هسته ای خود را تحت نظر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام داده و آنها گسترده ترین نظارت را بر این اقدامات داشته اند و هیچ گونه انحرافی در فعالتیهای صورت نگرفته اما اقدامات صورت گرفته مورد مناقشه برخی قدرتها که به طور کامل از انرژی هسته ای بهره برده و از ضوابط تخلف وانحراف دارند ، قرار گرفته است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد:امروز حرکت صلح آمیز ملت ایران در استفاده از انرژی هسته ای آزمون تعیین سرنوشت برای شورای امنیت بویژه اعضای دائم آن است و تصمیمات آنها نشان می دهد تا چه اندازه پایبند حقوق بین الملل و حقوق ملتها، عدالت وراستی و درستی و قوانینی هستند که وضع کرده اند.
وی ادامه داد: سیر قطعنامه ها نشان می دهد آنچه که در شورا تصمیم گیری شده ناشی از زورگویی و فشار برخی دولتهاست و آشکار است امروز کسانی مدعی ملت ما شده اند که در استفاده از انرژی هسته ای پیشتاز هستند .
به گزارش مهر، احمدی نژاد در ادامه با اشاره به نیاز جهان امروز و سوخت هسته ای تصریح کرد: امروز درجهان صدها نیروگاه اتمی وجود دارد ودر طرح جدید کمیسیون اروپا با عنوان " سیاست انرژی برای اروپا" تصریح شده " انرژی هسته ای منبع دیگر تولید برق است که ارزان و دارای کربن اندک و هزینه نسبتا ثابت است و بر باید نقش آن بر مبنای یک برنامه نوین در سطح اروپا ارتقا یابد".
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران از دهها سال قبل قرار دادهای متعددی در زمینه استفاده غیر نظامی و صلح جویانه از انرژی اتمی و همکاریهای علمی و فنی و صنعتی و توسعه تکنولوژی با کشورهایی چون آمریکا ، آلمان و روسیه داشته که برخی از آنها به دلایل فنی یا سیاسی ملغی و معلق شده اند.
وی خاطرنشان کرد:موضوع تولید سوخت انرژی هسته ای در ایران جدید نیست که به تازگی دردستور کار ما قرا رگرفته باشد و مخالفت یا مورد مناقشه قرا ردادن این مسئله در مقطع کنونی توسط زورگویان با اهداف سیاسی و مغرضانه انجام می گیرد.
رئیس جمهور ادامه داد : تمام فعالیتهای هسته ای جمهوری اسلامی ایران تحت نظر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی است ولی برخی قدرتهای مخالف ملت ایران می خواهند ملت ایران را از این امتیاز ارزشمند محروم کنند ، این قدرتها با استفاده از نفوذ وسیطره خود در مجامع جهانی برخلاف قانون می خواهند در مسیر پیشرفت ملت ایران سنگ اندازی کنند .
احمدی نژاد تصریح کرد : اما ملت ما که از جمله پیشتازان علم و تمدن و فرهنگ بوده است، با جدیت به سوی قله ها حرکت خواهد کرد و اجازه این کار را به قدرتهای زورگو نخواهد داد.
وی افزود : ملت ایران معنویت و عدالت را از جمله ارکان اصلی صلح و آرامش وثبات در جهان می داند و در این مسیر پیشتاز است و با اقتدار از حقوق خویش دفاع خواهد کرد.
رئیس جمهور با اشاره به روز ملی فناوری هسته ای گفت : در سال گذشته با تلاش پیگیر فرزندان تلاشگر و خلاق ملت ایران ، جمهوری اسلامی به فناوری تولید سوخت هسته ای دست یافت و در طول یک سال گذشته با توسعه در این فناوری ، تولید سوخت را به مرحله صنعتی رساند .
احمدی نژاد تصریح کرد: امروز با کمال افتخار اعلام می کنم ایران در زمره کشورهای که سوخت هسته ای را تولید صنعتی می کنند قرار می گیرد واینجانب به عنوان خادم ملت ایران، این دستاورد را به حضور رهبر انقلاب و ملت ایران تبریک می گویم .
وی افزود : این تلاشها و پیشرفتها مرهون شهدای گرانقدر ماست به طور قطع تولید سوخت هسته ای در خدمت توسعه و رفاه و پیشرفت ملت ایران و سایر ملت ها و گسترش صلح در جهان خواهد بود .
رئیس جمهور با اشاره به عزم دولت برای تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای گفت : بر طبق برنامه تنظیمی دولت مصمم است در زمانبندی معین ، حداقل 20 هزار مگاوات برق اتمی تولید کند و در بخش هایی چون پزشکی ، کشاورزی و صنعت از آن استفاده نماید ما دست همه دولتهایی را که مایل باشند در این زمینه با ما گفتگو نمایند را می فشاریم همچنین از دولتهایی که تاکنون نخواسته اند واقعیتها و حقوق ما را بپذیرند می خواهیم که دست از زورگویی و بی منطقی بردارند و بدانند که آحاد این ملت با آگاهی و ایمان و اتحاد ، پشت سر رهبری ایستاده اند و از حقوق خود دفاع می کنند .
احمدی نژاد با اشاره به رفتارهای خلاف قانون و زورگویانه برخی قدرتهای جهانی در موضوع هسته ای ایران گفت: ایران تا امروز بر اساس قوانینی که خود آنها وضع کردند در مسیر صلح آمیز حرکت کرده است و علاقه مند است در این مسیر حرکت کند آنها کاری نکنند که ملت ایران در رفتار خود تجدید نظر کند ، ملت ایران توان این کار را دارد .
به گزارش مهر، رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد : زورگویی برخی قدرتهای جهانی ، حیثیت نهادهای بین المللی را مخدوش کرده است و از این طریق صلح و امنیت جهانی به خطر افتاده است برای این قدرتها بهتر است که حقوق قانونی ملتها را به رسمیت بشناسند واز انحصار طلبی دست بردارند چون سودی برای آنها نخواهد داشت .
وی در پایان ضمن تشکر از همه دست اندرکاران صنعت هسته ای کشور، باردیگر آمادگی کشورمان را برای گفتگو و رفع مسائل و اختلافات ابراز کرد .