به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه جمعبندی سفر دو روزه مسوولان ارشد سازمان برنامه و بودجه کشور به آذربایجانشرقی دیشب با حضور استاندار برگزار شد.
در این جلسه استاندار آذربایجانشرقی راهکار اصلی برونرفت از مشکلات کنونی جامعه را امیدآفرینی عنوان و اظهار کرد: اگر فضای موجود تبدیل به فضای شادابی و نشاط نشود، هیچ اقدامی فایدهای نخواهد داشت.
وی افزود: علیرغم همه محدودیتها، تحریمها و مسائل سیاسی و اقتصادی حاکم بر جامعه مهاجرت معکوس خفیفی در استان وجود دارد و شاهد هستیم شمار زیادی از خواص ایرانی و آذری مقیم خارج ترجیح میدهند به کشور و استان خود بازگشته و در وطن خود سرمایهگذاری کنند.
پورمحمدی یادآور شد: در سفر روز پنجشنبه رئیسجمهور به استان به میزان ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه افتتاح خواهد شد که رقم کمی نیست.
استاندار آذربایجانشرقی ابراز داشت: شرایط به گونهای است که دیگر نمیتوان برای تامین منایع مالی صرفا به دولت اتکا کرد؛ باید به سمت و سوی جذب منابع بخش خصوصی، خیرین، شرکتهای سرمایهگذاری و بانکهای منطقهای حرکت کنیم.
اشتغال و حرفهآموزی را به شکل عملیاتی مرکز ماده ۱۶ تبریز مشاهده کردیم
در این جلسه معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به حضور دو روزه خود در آذربایجانشرقی توضیح داد: برای محرومیتزدایی در کشور و در عرصههای مختلف ظرفیتهای متعددی را ایجاد کردهایم که در بعضی از استانها تبدیل به ظرفیت مازاد شده؛ ولی به نظر میرسد این فرصت در آذربایجانشرقی مغفول مانده است.
پوراصغری اذعان داشت: برای تسریع و شتابدهی به محرومیتزدایی و شناسایی ظرفیتهای موجود دیروز و امروز از چندین پروژه در آذربایجانشرقی بازدید میدانی کردیم.
وی افزود: دیروز در دانشگاه تبریز حضور یافتیم که تلاشهای متعدد و قابل توجهی را برای مطرح شدن به یک دانشگاه در طراز ملی و بینالمللی صورت میدهد.
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه ابراز داشت: این دانشگاه در زمینه برقراری ارتباطات بینالمللی و ارتباط صنعت و دانشگاه فعالیتهای موثری صورت داده و میتواند در این زمینهها الگوی کشوری باشد.
پوراصغری در ادامه با اشاره به مسائل مالیاتی استان خاطرنشان ساخت: برآوردها نشان میدهد در ۵۰ هزار میلیارد تومان پوشش مالیاتی ما در کشور مشکل وجود دارد که ناشی از عدم پوشش و معرفی و فرار مالیاتی است.
وی افزود: مقرر شده با رئیس سازمان مالیاتی کشور در تهران جلسهای برگزار و ساز و کاری تعیین کنیم تا درصدی از افزایش مالیاتی استانها به خود استان مربوطه بازگردد.
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در ادامه به بازدید خود از مناطق حاشیهای تبریز اشاره و اضافه کرد: یکی از وعدهها تبدیل گورستان حاشیه عون ابن علی به فضای سبز و قابل گردشگری است و مقرر بود ۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات سال ۹۷ تخصیص یابد که ما پیگیر این امر خواهیم بود.
پوراصغری در ارتباط با فعالیتهای مرکز نگهداری معتادان (ماده ۱۶) تبریز نیز تصریح کرد: اشتغال و حرفهآموزی را به شکل عملیاتی در این مرکز مشاهده کردیم و این مرکز به لحاظ وسعت خدماتی که ارائه میدهد و حجم کاری منحصر به فرد بوده و میتواند به عنوان الگوی کشوری باشد.
در این جلسه گرائینژاد، رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور به بازدید خود از دانشگاه تبریز، دانشگاه هنر اسلامی و پارک علم و فناوری استان و مسائل، مشکلات و مطالبات آنها اشاره کرد.
جعفرینژاد، رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه نیز توضیحاتی در خصوص آخرین وضعیت مجتمع فرهنگی و هنری تالار شهر تبریز، مقبره الشعرا و پایگاه ربع رشیدی ارائه کرد.
ملکوتیخواه، رئیس امور عمومی، قضائی، دفاعی و امنیت سازمان کلیاتی در خصوص بازدید خود از زندان تبریز و کانون اصلاح و تربیت ارائه کرد.