به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم قبل از ظهر چهارشنبه در نخستین همایش ملی شهر پایدار و گام دوم انقلاب اظهار داشت: مهم ترین وظیفه مدیریت شهری سنگین کردن کفه عدالت در امکانات شهری است.
وی با بیان اینکه امروز نوعی بی هویتی در شهرها وجود دارد، گفت: امروزه فضای بصری و هویت شهری را دچار نوعی آشفتگی کرده اند که برای هویت بخشی به شهرها، حتما باید معماری ایرانی اسلامی را در آن ها پیاده کنیم که این معماری نه تنها باید فراتر از نگاه های موضعی و سلیقه ای باشد بلکه باید با توجه به اقتضائات اجتماعی تبریز همراه باشد.
چارچوب معماری متناسب با فرهنگ تبریز ارائه داده شود
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم ادامه داد: انتظار از جامعه معماری استان این است که در آستانه تحقق بخشیدن به بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی مقام معظم رهبری صادر شده بر اساس واقعیت های موجود و عملکرد گذشته، چارچوب فکری و فرهنگی معماری متناسب با فرهنگ تبریز را ارائه دهند.
وی با بیان اینکه ساخت فضاها و بناهای فاخر در شهرها لازم است، گفت: اما این ساخت ها باید متناسب با فرهنگ و اعتقادات اسلامی نیز باشد و وقتی از لزوم تناسب معماری و فرهنگ سخن به میان می آید باید به این نکته توجه کنیم که مباحثی چون عدالت محوری و حل چالش های شهر همچون حاشیه نشینی را در بر بگیرد.
مسئولان از ایجاد شکاف های طبقاتی بیمناک باشند
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه عدالت در صدر اهداف جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، گفت: دل های مسئولان باید به طور دائم برای رفع محرومیت ها بتپد و از شکاف های عمیق طبقاتی به شدت بیمناک باشند.
وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران کسب ثروت مشکلی ندارد اما تبعیض در توسعه امکانات عمومی و مدارا با فریب گران اجتماعی که همه به بی عدالتی می انجامد، ممنوع است و غفلت از قشرهای نیازمند به هیچ عنوان مورد قبول نیست.
آل هاشم افزود: به منظور ایجاد تغییرات لازم در شهرداری ها برای تحقق توسعه های هفت گانه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب باید با تکیه به همت جمعی و با راهبردها و نگاه و گفتمان متفاوت و جدید در تعامل موثر با دستگاه های اجرایی، مراکز علمی و تحقیقاتی طرحی نو در اندازیم و یک بازگشت به هویت قدیمی و تاریخی شهرها داشته باشیم.
مدیریت یکپارچه شهری محقق نشده است
وی یکی از راهکارها برای رفع مشکل کلانشهرها و شهرهای بزرگ را تحقق مدیریت یکپارچه شهری دانست و گفت: تحقق این نوع مدیریت از طریق مدیریت بهنیه و کارآمد و تعامل گرا با ایجاد هماهنگی بیشتر بین سازمان های مجری مدیریت شهری و مشخص شدن کامل نقش هر کدام در مدریریت یکپارجه شهر خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: این نوع مدیریت با وجود تاکیدات فراوان، هنوز تحقق نیافته است و نتیجه آن، نگاه صرف به سیمای شهری و عدم توجه به روح شهر شده است که باید در اجرایی کردن گام دوم انقلاب به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشیم.