به گزارش خبرنگار مهر، علی بلاک عصر چهارشنبه در جلسه تشریح طرح احیا باغات شهرستان میناب اظهار کرد: بخش بندزرک از دیرباز یکی از بزرگترین قطب های کشاورزی و باغات بوده که متاسفانه بدلیل خشک سالی های سنوات گذشته اکثر باغات این منطقه فرسوده و خشک شده اند که با همت دولت در جهاد کشاورزی بدنبال احیای این باغات هستیم.
بخشدار بندزرک بیان کرد: علیرغم خشکسالی های شدید و کمبود آب بسیاری از باغات این منطقه همچنان تامین کننده بخش قابل توجهی از محصولات باغی شهرستان می باشند اما متاسفانه بدلیل فرسودگی باغات بهرهوری اقتصادی از آن محدود می باشد.
علی بلاک در ادامه اظهار داشت: اصلاح باغات و کشت ارقام پر بازده و اقتصادی یکی از اولویتهای جهاد کشاورزی است.
وی در خصوص ویژگیهای طرح اصلاح و بهسازی باغات عنوان داشت: نگاه اصلی طرح، اقتصادی کردن باغات و کاهش میزان مصرف آب با رویکرد مبتنی بر یکپارچه سازی است
بلاک اضافه کرد: جهاد کشاورزی شهرستان میناب با پرداخت یارانه، تمام مراحل اجرای طرح شامل انجام مطالعات ، یکپارچه سازی باغات ، حذف درختان فرسوده و گونه های مزاحم ، اجرای شبکه آبیاری و کشت درخت بصورت رایگان انجام خواهد داد.
بخشدار بندزرک در خصوص میزان تسهیلات اجرای طرح عنوان داشت: در طرح مذکور باغداران هیچ گونه پرداختی نخواهند داشت و کلیه هزینههای مطالعات و اجرای طرح توسعه دولت در جهاد کشاورزی پرداخت خواهد شد که طبق برآوردها، برای اجرای طرح در هر هکتار از باغات مبلغ 40 میلیون تومان هزینه خواهد شد.
بخشدار بندزرک یکی از ویژگی های خوب اجرای طرح را اجرای طرح کشت تلفیقی دانست که تا زمان رشد و ثمر دهی درختان طرح آبیاری اراضی جهت کشت صیفی جات در سطح باغ ها با رویکرد ایجاد درآمد برای باغداران انجام خواهد شد.
داودی مشاور اجرای طرح احیا باغات عنوان کرد: زمان اجرای طرح از مرحله انجام مطالعات تا یکپارچه سازی باغات حدود یکسال است که پس از آن شاهد باغات اقتصادی و باصرفه همراه با کشت اصولی خواهیم بود
وی با اشاره به نمونه های موفق اجرای طرح در سطح استان که توسط جهاد کشاورزی استان اجرا شده است از یکپارچه سازی باغات شمیل در بندرعباس و برنطین شهرستان رودان نامبرد که طی سنوات گذشته اجرا شده است، که در صورت اعلام رضایت باغداران بخش بندزرک طرح مذکور نیز در این بخش اجرایی خواهد شد.
داوری کارشناس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان میناب نیز خاطر نشان کرد: شهرستان میناب یکی از بزرگترین قطب های کشاورزی و باغات در استان و جنوب کشور است و طرح های متعدد احیای باغات و اراضی کشاورزی در سطح شهرستان از سوی جهاد کشاورزی در حال اجرا است .
وی افزود :روستاهای درباغ، بلیلی، کردر، بندزرک ، گورزانگ، باغگلان ، رکن آباد و کنارترش در بخش بندزرک بیشترین سطح اراضی باغی را به خود اختصاص داده اند.
گفتنی است بخش بندزرک با جمعیت نزدیک به 50 هزار نفر در فاصله 17 کیلومتری از مرکز شهرستان میناب واقع شده است