علینقی حیدریان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه عملیات توسعه و احیای رویشگاههای گیاهان دارویی استان سمنان در ۱۵ هزار هکتار از مراتع انجام شد، ابراز داشت: این اقدام در قالب عملیات کپه کاری و با بذر گیاهانی همچون باریجه، آنغوزه، وشا (وشق) و بادام کوه با مشارکت بهرهبرداران و تشکلهای مردمی صورت گرفت.
وی بابیان اینکه عملیات توسعه و احیای رویشگاههای گیاهان دارویی استان سمنان طی سالهای ۹۵ تا ۹۷ اجرایی شده است، افزود: این اقدام نقش بسیار مهمی در حفظ گونههای باارزش دارویی و صنعتی، حفظ منابع پایه آبوخاک، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد بهرهبرداران داشته است.
اتمام پروژه آبخیزداری در آرادان
مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان بابیان اینکه بیشترین سطح عملیات احیایی گونههای گیاهی دارویی، با کشت گونه با ارزش باریجه بوده است، ابراز داشت: هرگونه بهرهبرداری از گیاهان دارویی برابر سیاستهای ابلاغی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در قالب طرحهای تلفیقی مرتعداری و با تعهد احیای عرصه بهرهبرداری شده و برابر قوانین و دستورالعملهای موجود قابلیت پیگیری خواهد داشت.
حیدریان از اتمام پروژه آبخیزداری (بند خاکی) بااعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی در حوزه آبخیز دهنمک شهرستان آرادان خبر داد و ابراز داشت: با توجه به اینکه آبخیزداری با کنترل و مهار سیلابها، در جلوگیری از حوادث غیرمترقبه نقش مهم و اساسی دارد لذا اجرای پروژههای آبخیزداری در راستای مدیریت منابع آبوخاک صورت گرفته است.
وی بابیان اینکه اجرای عملیات احداث بند خاکی به حجم ۱۴ هزار و ۵۰۰ متر مکعب و عملیات سرریز بر رویبند خاکی به حجم ۱۳۰ متر مکعب در سال ۹۷ در منطقه ده نمک انجامشده است که یکی از ویژگیهای بارز این عملیات پیشگیری مهار سیل، بهرهبرداری از سیلاب، تغذیه آبخوانها و مقابله با پیامدهای خشکسالی در راستای حفظ تعادل اکولوژیک و اصلاح کاربری اراضی محسوب میشود.
تقدیر از ۱۰ جنگلبان نمونه استان سمنان
مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان بابیان اینکه ۱۰ جنگلبان به مناسبت روز ملی جنگل بانی در استان تجلیل میشوند، ابراز داشت: در استان سمنان ۵۰ جنگلبان به صورت شبانهروزی مشغول حفاظت و حراست از عرصههای منابع طبیعی (مرتعی و جنگلی) هستند که از این تعداد، ۱۰ نفر براساس شاخصهای ارزیابی برگزیده شدند و یک نفر به مرحله کشوری راه یافت.
حیدریان بابیان اینکه جنگلبانان براساس ۱۷ شاخص، ارزیابی و انتخاب شدند، تصریح کرد: در تعریف استاندارد جهانی به ازای هر پنج هزار هکتار باید یک قرقبان یا جنگلبان مشغول به حفاظت از عرصههای منابع طبیعی باشد، اما در استان سمنان به ازای هر ۷۰ هزار هکتار یک جنگلبان وجود دارد که آمار نشان می دهد عرصههای منابع طبیعی با کمبود مشهود نیروی انسانی مواجه است.
وی افزود: وسعت عرصههای منابع طبیعی در استان سمنان گسترده است و حفاظت از این عرصهها بدون مشارکت مردمی در شرایطی که استان با کمبود جنگلبان مواجه است امکانپذیر نیست لذا همراهی رسانهها با آموزش و اطلاعرسانی میتواند نقشی مهم در افزایش مشارکت مردمی برای حفظ عرصههای منابع طبیعی ایفا کند.