به گزارش خبرگزاری مهر، سیدصادق رضایی، دبیر اولین دورهٔ جایزهٔ مردمی و ادبی شهید اندرزگو، با اشاره به پایان مرحلهٔ دوم داوری این جایزه گفت: بعد از پالایش ۴۷۵ کتاب مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی توسط دبیرخانه، داوران طی دو ماه گذشته و در مرحلهٔ دوم، به تحلیل و ارزیابی ۲۲ اثر نشستند که هم اکنون این مرحله نیز با مشخص شدن نامزدهای دریافت جایزه به اتمام رسیده است و طی روزهای آینده اسامی آنان را اعلام می کنیم.
وی افزود: در گروه رمان، داستان بلند و شعر حوزه بزرگسال ۶۵ اثر، در حوزه کتب کودک و نوجوان ۹۷ اثر و در بخش روایت تاریخ نیز ۱۵۰ کتاب ارزیابی شدند تا نامزدهای دریافت جایزه مشخص شوند. اما در مرحلهٔ پایانی داوری، جمعی از نخبگان، نامزدهای دریافت جایزه را مطالعه میکنند و پس از امتیازدهی ایشان، برندهٔ نهایی جایزهٔ شهید اندرزگو مشخص خواهد شد.
رضایی اعلام کرد: بخش داوری نخبگانی ما در مرحلهٔ سوم به تازگی آغاز شده است و در هر بخش یک کتاب برتر را به عنوان اثر برگزیده معرفی خواهند نمود.
وی با بیان اینکه سوم شهریور مراسم اعلام و تقدیر از برگزیدگان برگزار میشود، اضافه کرد: در اولین دوره به دلیل کثرت آثار مرتبط با انقلاب اسلامی، صرفاً بر کتب منتشره طی سه سال اخیر یعنی ۹۵ تا ۹۷ متمرکز شدیم. در عین اینکه نهتنها به محتوا توجه کردهایم، بلکه قطعاً به ساختار تکنیکی و کیفیت نگارشی هم بهطور جدی توجه شده است.
رضایی ضمن تأکید بر تعدد کتب فاخر دربارهٔ انقلاب اسلامی و تاریخ پهلوی گفت: تفکر اولیهٔ برگزاری این جایزه به سه سال قبل برمیگردد و از آن زمان، تلاش شد تا با انجام فرایند شکلگیری و برگزاری بهتر، به یک اساسنامهٔ قابل تامل برسیم. هدف ما هم حمایت و تجلیل از نویسندگان و ناشران فعال حوزهٔ انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر است.
دبیر اولین جایزهٔ شهید اندرزگو و جشنوارهٔ روایت انقلاب اعلام کرد: ما میخواهیم ضمن تجلیل کردنها، آثار شاخص حوزهٔ انقلاب اسلامی را هم معرفی کنیم و ضمن مقابله با تحریف تاریخ، این آثار و تلاشگران این عرصه را از سایه به عرصه بیاوریم تا برای مخاطب قابل شناسایی باشند.
وی اشاره کرد: با برگزاری این جایزه امیدواریم به نوعی موجب تعامل و همگرایی هرچه بهتر و بیشتر نویسندگان و ناشران انقلاب اسلامی شویم؛ بهطوری که باعث ایجاد شوق و رغبتی در ناشران گردد تا به نویسندگان بهطور جدیتر پیشنهاد نگارش رمانها و دیگر کتب انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر را بدهند.
سیدصادق رضایی یادآوری کرد: داوران هر سه گروه جایزهٔ ادبی شهید اندرزگو، در ادبیات کشورمان صاحب سبک و خوشنام هستند و از بهترینهای حوزهٔ خودشان به حساب میآیند. اسامی ایشان نیز در مراسم اختتامیه اعلام میشود. همچنین دست داوران هم برای معرفی نامزدها از نظر کمیت کاملاً باز بود تا مجبور به انتخاب احیاناً هر اثری نشوند و تمرکزشان فقط روی کتب شایسته باشد.
ذکر این نکته لازم است که نخستین دورۀ جشنوارهٔ روایت انقلاب، جایزۀ مردمی و ادبی «شهید سیدعلی اندرزگو»، پیش از این در سه گروه: ۱.داستان بلند، رمان و شعر بزرگسال ۲.داستان کودک و نوجوان و ۳.روایت تاریخ از اهالی ادبیات دعوت کرده بود تا آثار ادبی خود را با درونمایۀ «مبارزۀ ادبی با تحریف تاریخ معاصر» و «بیان حقایق و روشنگری دربارۀ رژیم پهلوی» برای ارزیابی و رقابت به دبیرخانۀ جایزۀ شهید سیدعلی اندرزگو ارسال نمایند.
این جشنواره به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با حمایت و همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا، انجمن قلم ایران، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، حوزۀ هنری انقلاب اسلامی و مؤسسۀ فرهنگی شهرستان ادب، در شهریور سال ۱۳۹۸ برگزیدگان خود را خواهد شناخت.