به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید دراهکی صبح چهارشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: در سند آموزش های مهارتی استان بوشهر ۱۰ جامعه هدف را برای آموزشهای فنی و حرفهای در استان برنامهریزی کردیم.
وی مهمترین جامعه هدف آموزش مهارتی را دانشجویان دانشگاههای استان دانست و اضافه کرد: این دانشجویان برای ورود به بازار کار نیازمند مهارت هستند و علم آکادمیک پاسخگوی نیازهای صنایع نیست و باید در زمینه افزایش مهارت آنها اقدام شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر به ظرفیتهای سرمایه گذاری استان بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: در همه دانشگاههای استان دفتر مشاوره مهارتآموزی و ایجاد شغل را ایجاد کردیم. مدرسه کسب و کار و مهارت در دانشگاه خلیج فارس ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: هدف این است که هیچ دانشجویی در دانشگاه فارغالتحصیل نشود مگر اینکه آموزش های مهارتی برای فعالیت در حوزه اشتغال را فرا گرفته باشد.
آموزش در همه پادگانها
دراهکی از آموزشهای مهارتی ویژه سربازان استان بوشهر به عنوان دومین گروه هدف اشاره کرد و افزود: در همه پادگانهای استان کارگاههای آموزشی و مهارتی و تولیدی راهاندازی شده است. همه سربازان پس از آموزش مهارتی از پادگان ترخیص میشوند.
وی از ارائه آموزش به روستاییان و عشایر استان خبر داد و بیان کرد: در روستاها کارگاههای متعددی فعال شده است و در همه روستاهای بالای ۲۰ هزار نفر این کارگاهها فعال خواهد شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر از ایجاد کارگاههای تولیدی و آموزشی در کمپهای ترک اعتیاد استان خبر داد و گفت: تلاش میشود تا معتادان بهبود یافته آموزشهای لازم را برای اشتغال و کارآفرینی فرا بگیرند.
وی از ارائه آموزش به بیکاران استان در عرصههای مختلف اشاره کرد و افزود: امروز اقتصاد جامعه و هر کشوری وابسته به آن مهارت و کارآفرینی است و نیاز است که افراد برای حضور در بازار کار مهارتآموزی شوند.
اعزام نیروی کار به خارج از کشور
دراهکی از اعزام نیروهای کار با داشتن مدرک فنی و حرفهای به دیگر کشورها خبر داد و خاطرنشان کرد: ۴۷ تفاهمنامه با نهادهای مختلف امضا کردهایم تا آموزشهای لازم به نیروهای جویای کار در صنایع ارائه شود. ۱۹ نفر را از استان بوشهر اعلام و معرفی کردیم تا اعزام شوند.
وی از امضای تفاهمنامه برای تامین شش هزار نیروی کار در پارس جنوبی خبر داد و افزود: برای تامین هشت هزار نیرو در نیروگاه اتمی تفاهمنامه امضا کردیم و تفاهمنامههای دیگر با دیگر صنایع از جمله شرکت صدرا امضا کردیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر بیان کرد: در استان بوشهر ۱۵ مرکز دولتی و ۱۵۵ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای داریم که آموزش های مناسبی را به متقاضیان ارائه میکنند. سال گذشته ۲۷ هزار نفر دوره آموزش ارائه شد.
وی در ارتباط با اشتغال مهارتآموزان نیز اظهار داشت: نزدیک به ۴۷ درصد از آموزش دیدگان بخش دولتی در حال اشتغال در صنایع استان هستند.
آموزش به ۴۰ هزار نفر
دراهکی مجموع آموزش دیدگان آموزشگاههای دولتی و خصوصی استان بوشهر در سال گذشته را ۴۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: رسانهها میتوانند نقش مهمی در فرهنگسازی مهارتآموزی داشته باشند و خانوادهها به این سمت ترغیب شوند.
وی با اشاره به نیازسنجی آموزش مهارتی در استان بیان کرد: در سطح روستاها نیز در حال استحصال نیازها هستیم تا آموزشها متناسب با نیاز روستاها ارائه شود. کارگاههای سیار در روستاها در حال فعالیت هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر تنها راه حل خروج از بحران بیکاری استان بوشهر را توسعه مهارتآموزی دانست و افزود: فراگیری آموزشها باعث توسعه اشتغال در استان میشود.
وی بیان کرد: با توجه به استاندارهای آموزش فنی و حرفهای در استان بوشهر، توان تامین نیروهای مورد نیاز صنایع استان از جمله نیروگاه اتمی بوشهر را داریم و این صنایع نیز نیاز خود را اعلام میکنند و ما آموزش را ارائه میدهیم.
دراهکی با اشاره به استقبال شرکت روس از نیروهای ماهر استان بوشهر، خاطرنشان کرد: نیروگاه اتمی بوشهر از ما هزار و ۱۰۰ نیروی ماهر خواسته است و فراخوان میدهیم، ولی از سوی افراد ماهر استقبال چندانی نشده است. نیروهایی که به نیروگاه اتمی معرفی کردیم، مشغول به کار شدهاند.