خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین : دانشمندی کانادایی رویای بزرگی در سر دارد که در صورت تحقق قطعی تحولی تاریخی در علوم پزشکی و زندگی میلیاردها انسان عادی و میلیون ها بیمار در سراسر جهان ایجاد خواهد کرد. پروفسور مارو کاستا در آستانه تبدیل رویای جسورانه خود به عینیتی به نام « قرص حافظه » است که به گفته خودش جان میلیون ها مبتلا به بیماری های حافظه ای از جمله آلزایمر را نجات خواهد داد. مارو کاستا در گفتگو با خبرگزاری مهر به تشریح دستاورد کم نظیرش پرداخته است.

نخستین قرص حافظه جهان تا چند سال دیگر به واقعیتی عینی تبدلی خواهد شد. این تیتر خبر بسیاری از روزنامه و منابع سرشناس خبری جهان است که پس از انتشار جزئیات دستاورهای پروفسور مارو از دانشگاه مک گیل کانادا میلیون ها بیمار آلزایمری را امیدوار کرده است.

پروفسور مارو در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: ما موفق به تشخیص جهش ژنی در مغز موش های آزمایشگاهی شده ایم که حافظه آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. این کشف مهم زمانی روی داد که پروفسور مارو و تیم همراهش از دانشگاه مک گیل کانادا فعالیت این ژن را در موش های آزمایشگاهی پیش از شناکردنشان در مارپیچ آبی متوقف کردند. نکته جالب آن بود که عملکرد موش ها به هنگام فعالیت و حرکت سریع در مارپیچ آبی از سطح دقت بالاتری برخوردار بود.

پروفسور مارو افزود: در این تحقیق من به همراه یکی دیگر از محققان این دانشگاه نقش محققان اصلی و پیشرو را ایفا کرده ایم.

وی در خصوص ایده دستیابی به این دستاورد ارزشمند گفت: ایده اولیه این پروژه به 3 تا 4 سال پپش باز می گردد و در این مدت به پیشرفت های خیره کننده ای نائل شده ایم که نوید دهنده تولید داروهای موثر برای تقویت وبازگرداندن حافظه در بیماران است.

این دانشمند کانادایی با اشاره به تحقیقات گسترده ای که در این زمینه صورت گرفته است، گفت: البته گروه های دیگری نیز بر روی پروژه های مشابه کار می کنند اما ما مطمئن هستیم بین 5 تا 8 سال دیگر این قرص ها تولید شده و روانه بازار خواهند شد.

پروفسور مارو نکته متمایز کننده این دستاورد را در مقایسه با سایر تحقیقات مشابه دیگر شناسایی مولکولی عنوان کرده است که در نوع خود قابل توجه است.

این محقق و تیم همراهش تشخیص داده اند که اعمال تغییراتی در ژن یاد شده موجب بهتر شدن سطح عملکرد موش ها می شود و اکنون امیدوار هستند تا از آن برای درمان یا پیشگیری قطعی بیماری های حافظه ای نظیر آلزایمر استفاده کنند. کار اصلی آنها در این مرحله یافتن قطعی مولکول هایی است که با شناسایی و هدف قرار دادن این ژن که احتمالا در بدن انسان نیز وجود قطعی دارد، راه را برای ساخت قرص های حافظه هموار سازند.

وی به خبرنگار مهر گفت : در صورتی که تلاش ما قطعا به بار بنشیند دستیابی به روشی برای درمان بیماران آلزایمری دور از ذهن نخواهد بود و این یعنی نوید زندگی دوباره.