تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۶

اصفهان -  کتاب «چکامه شکوه ایرانیان؛ دفتر اول: هخامنشیان» در عمارت هنرمندان رونمایی شد.

اصغر محمود آبادی در حاشیه آیین رونمایی از  کتاب «چکامه شکوه ایرانیان؛ دفتر اول: هخامنشیان» که در عمارت هنرمند وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: کتاب «چکامه شکوه ایرانیان» جایگاه ویژه ای در شناخت تاریخ ناشناخته و کشف نشدۀ ایران قدیم دارد.

وی افزود:امروز ما وارث همه ارزش ها و سختی ها و رنجش ها و فداکاری هایی گذشته ایران هستیم و باید قدردان نویسنده این کتاب ارزشمند باشیم که این ارزش ها را در کتاب خود یادآوری کرده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان بیان داشت: این کتاب هم حس عاشقانه و عارفانه و هم حس تاریخی دارد که این حس عاشقانه را با شعر نشان داده است و برای کسانی که با شعر آشنا نیستند بخشی از تاریخ باشکوه تاریخ ایران را نگارش کرده  است.

وی با بیان اینکه این کتاب در واقع مجموعه ای از نظم و نثر است، تصریح کرد: به نظر من ذوق و شوق و حسی که در نگارش کتاب «چکامه شکوه ایرانیان» به کار رفته بر همه چیز رجحان دارد.

نویسنده کتاب چکامه شکوه ایرانیان یک وظیفه فرهنگی را انجام داده است

محمودآبادی با اشاره به اینکه نویسنده کتاب چکامه شکوه ایرانیان یک وظیفه فرهنگی را انجام داده است، گفت:  به نظر من این کتاب ترجمه ای است شعرگونه از کتاب «سیرۀ کوروش بزرگ» یا «سیروپدیا» که دو هزار و ۴۰۰ سال قبل توسط «گزنفون» سردار، فیلسوف، مورخ و محقق نامدار در آتن و به زبان یونانی نوشته شد و این کتاب برای ما ایرانی ها خیلی کم شناخته شده است.

وی افزود: این سردار آتنی که طبع شعر داشته است، جنگجویی مقتدر، رهبری توانا و تاریخ نویس متبحری بود چندین کتاب را نگاشته است که یکی از کتاب های او «آنابازیس» به معنای بازگشت است که این کتاب در مورد بازگشت ده هزار یونانی از ایران به یونان است که رهبری آنها را گزنفون به عهده داشت و شرح حال این سیر و سفر طولانی را در کتاب خود آورده است.

استاد تمام گروه تاریخ دانشگاه اصفهان تصریح کرد: کتاب دیگر گزنفون «اکونومیا» به معنای اقتصاد است که نشان می دهد وی در خصوص مسائل اقتصادی هم فعالیت داشته است؛ سومین کتاب و بهترین کتاب گزنفون «سیروپدیا» نام دارد که درمورد شخصیت کوروش هخامنشی و ۱۳۰ سال بعد از مرگ کورش نگارش شده و یکی از متقن ترین نوشته درمورد کوروش بزرگ است.

کار گزنفون درباره نوشتن کتاب درباره کوروش مانند کشف کریستف کلمپ درباره قاره آمریکاست

وی اضافه کرد:  کار گزنفون که سه کتاب مهم درخصوص ایران نوشته مانند کشفی بزرگ است و بخشی از تاریخ ایران را بازکرده است، درست مانند کشف کریستف کلمپ درباره قاره آمریکا است و از شخصیتی سخن گفته است که بسیاری از تاریخ نویسان او را مهد گفته اند.

محمودآبادی با بیان اینکه  اطلاعاتی که گزنفون در کتاب خود آورده اطلاعات دقیقی درباره کوروش بزرگ است، ادامه داد: اشکال کار گزنفون این است که زندگی کوروش بزرگ را به صورت رمان درآورده و نگاهی حماسی و اسطوره ای و رمانتیک به او دارد،شاید نباید اینگونه می نوشت اما او تصمیم داشت کوروش را به یونانیان معرفی کند.

وی با بیان اینکه ملت ایران ملت تاریخ‌ نگری نیستند یعنی نگاه تاریخی به گذشته خود ندارند، تاکید کرد: آقای کلانتر معتمدی نویسنده کتاب دفتر اول چکامه شکوه ایرانیان که به هخامنشیان اختصاص دارد با اقتباس از کتاب سیره کوروش بزرگ یا سیروپدیا ترجمه علی وحدی مازندرانی نوشته شده است.