بخش موسیقی ردیف دستگاهی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان روز شنبه نوزدهم مرداد با داوری تعدادی از هنرمندان شناخته شده آواز ایران در تالار رودکی تهران آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، با اتمام بخش موسیقی نواحی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، اجراهای بخش موسیقی دستگاهی ایران از شنبه ۱۹ مردادماه با آواز ایرانی در تالار رودکی آغاز شد. بر این اساس شرکت کنندگان در بخش آواز در تالار رودکی به روی صحنه رفتند تا در مقابل هیأت داورانی متشکل از حمیدرضا نوربخش، هنگامه اخوان، علی اصغر شاهزیدی و مظفر شفیعی تکنیک‌های آوازی شان را ارائه دهند.

جشنواره در بخش آوازی کار خود را با حضور دو شرکت‌کننده در رده سنی الف شروع کرد و امیرحسین خانلقی و سیدمعین استکی اورگانی به نوبت نغمه‌های خود را سر دادند. بخش آوازی  هم در رده سنی ب کار خود را با سه شرکت‌کننده ادامه داد که طی آن سجاد حسین زاده، پوریا علیزاده نمین و محسن سلطانی به روی صحنه آمدند و به آوازخوانی پرداختند.

پس از استراحتی کوتاه، بخش پایانی آواز آغاز شد و شرکت‌کنندگان رده سنی ج به اجرای برنامه پرداختند. حامد رنجبر، رحیم آزاداقبلاغ مصطفی خان، شلمو عاقلیان، سید جواد موسوی، وهاب گلستانی فرد، پوریا عابدینی، ادیب تیرانداز و آریا نوروزی به ترتیب آثار خود را اجرا کردند. بخش دوم و پایانی روز دوازدهم جشنواره ملی موسیقی جوان هم به نشست نقد و بررسی آثار اختصاص داشت و هیأت داوران اجراهای امروز را مورد بررسی قرار دادند. این در حالی است که حضور محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی، حضور مجدد ژان دورینگ موسیقی دان و موسیقی پژوه فرانسوی از نکات قابل توجه در روز دوازدهم جشنواره ملی موسیقی جوان بود.

همچنین در بخش دیگر روز دوازدهم جشنواره ملی موسیقی جوان نشست نقد و بررسی آثار روز نخست بخش موسیقی دستگاهی، شامگاه شنبه ۱۹ مردادماه و با حضور هومان اسعدی (دبیر جشنواره)، حمیدرضا نوربخش، مظفر شفیعی و علی اصغر شاهزیدی (اعضای هیأت داوران) برگزار شد.

نگرانی هایی که برطرف شد

 مظفر شفیعی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی در ابتدای این نشست گفت: دقایقی به صحبت پرداخت و گفت: در ابتدا از مسئولین برگزاری جشنواره مخصوصا جناب دکتر اسعدی تشکر می‌کنم که یک جشنواره بسیار خوب و پربار را برگزار می‌کنند. در مورد اجراهای امروز باید بگویم که ما زمانی که مرحله اول داوری را مشاهده کردیم از اجراها چندان راضی نبودیم و از این قضیه ناراحت بودم اما اجراهای امروز واقعا خوب و رضایت بخش بود و نگرانی هایمان با اجراهای امروز برطرف شد و با اجراهایی که امروز مشاهده کردیم مسلما کار هیأت داوران برای انتخاب نفرات برگزیده بسیار سخت خواهد بود.

وی افزود: در آواز، شعر مقوله بسیار مهمی است و اگر شعر را از آواز حذف کنیم، تنها چهچهه باقی می‌ماند. در قسمت انتخاب اشعار باید بیشتر تلاش کنید و طوری نباشد که فقط آواز دستگاهی را فرا گرفته باشید. امروز در بخش بداهه ضعف زیادی داشتید و باید بیشتر تلاش کنید تا در سال‌های آینده با آمادگی و تسلط بیشتری در این جشنواره شرکت کنید.

لطف فریب زرق و برق ها را نخورید

علی اصغر شاهزیدی دیگر عضو هیأت داوران بخش موسیقی دستگاهی در بخش آواز نیز گفت: همانطوری که جناب شفیعی اشاره کردند، زمانی که مرحله اول اجراها را داوری کردیم همگی از اجراهای امسال ناامید شدیم اما امروز خوشبختانه هنرمندان جوان جبران کردند و اجراهای بسیار خوبی را از آن‌ها شاهد بودیم. توصیه‌ای که من به شما هنرمندان جوان دارم این است که کارتان را با جدیت دنبال کنید و فریب زرق و برق بعضی مسائل را نخورید و خودتان را باور کنید و بسازید و امیدوارم که همیشه موفق باشید و به خوبی از عهده کار برآیید.

شاهزیدی ادامه داد: در آواز وزن شناسی و عروض آواز نکته بسیار مهم است و باید این نکات را به خوبی یاد بگیرید. همچنین آوازهای قدیمی را بیشتر گوش دهید تا در دوره‌های آینده با آمادگی بیشتری در این جشنواره حاضر شوید.

اگر برنده شوید بهترین خواننده ایران نیستید

حمیدرضا نوربخش خواننده موسیقی ایرانی و عضو دیگر هیأت داوران بخش موسیقی دستگاهی در بخش آواز دقایقی به صحبت پرداخت و گفت: بنده نیز از دوست عزیزم جناب آقای دکتر اسعدی تشکر می‌کنم که بسیار تلاش کردند و زحمت کشیدند تا این جشنواره استمرار داشته باشد. همچنین از آقای ثابت نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و همکاران بسیار پرجنب و جوش و زحمت کش انجمن موسیقی ایران نیز بابت همراهی شان در این جشنواره صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی افزود: اجراهای امروز نسبت به سال‌های گذشته بسیار خوب بود و اجراهای فشرده‌ای را شاهد بودیم. تمام افرادی که در این دوره برگزیده نمی‌شوند، فکر نمی‌کنم آنقدر ناراضی باشند به دلیل اینکه همه این عزیزان به این باور رسیده‌اند که داوری در این جشنواره بسیار دشوار است و رقابت بسیار نزدیک به هم است و طبیعتا چیدمان داوری به نوعی است که نمی‌شود در هیچ‌کدام از بخش‌ها را متهم کرد به اینکه یک سلیقه و روش خاصی مدنظر داوران است و این موضوع یک مسئله قابل اهمیت است و جای تقدیر و تشکر است.  افرادی که در این جشنواره برگزیده می‌شوند به این معنا نیست که بهترین آوازخوانان کشور هستند بلکه افرادی هستند که در این جشنواره شرکت کردند و به عنوان آوازخوان برگزیده انتخاب شده است. بنابراین از تمام هنرمندان می‌خواهم که حتی اگر به عنوان آوازخوان برگزیده انتخاب شدند، باز هم تلاش و تمرین کنند تا بهتر شوند.

سیزدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی از تاریخ ۵ مردادماه تا ۵ شهریورماه سال جاری در تالار رودکی تهران در حال برگزاری می باشد.