همدان- مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور گفت: تاریخچه دانشگاه های استان همدان که بخشی از تاریخ آموزش عالی منطقه غرب کشور است با توجه ویژه شناسایی و نگهداری می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا تکلو ظهر یکشنبه در نشست امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان عنوان کرد: در راستای تحقق اهداف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و به منظور گسترش فعالیت های علمی، آموزشی و آرشیوی، تفاهم نامه همکاری بین مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور و دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان منعقد شد.

وی گفت: بر اساس مفاد این تفاهم نامه، برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، روش های جستجوی منابع در پایگاه های کتابخانه ملی و چگونگی درخواست و دریافت منابع از آرشیو ملی ایران از سوی دانشجویان و اساتید، ارائه منابع اطلاعاتی همراه با خدمات ویژه بخصوص تخفیفات دانشجویی و برگزاری نمایشگاه های دوره ای از اسناد و مدارک مرتبط با دانشگاه آزاد همدان از جمله خدماتی است که مرکز اسناد همدان به دانشجویان و اساتید ارائه خواهد کرد.

تکلو اضافه کرد: دانشگاه آزاد واحد همدان ضمن حسن توجه به نگهداری اصولی از منابع آرشیوی و تاریخی، مواردی چون تعیین تکلیف اوراق بایگانی راکد، واسپاری منابع کتابی و غیر کتابی، واسپاری منابع دیداری و شنیداری و منابع راکد تصویری، تشویق اساتید به تدوین موضوعات تاریخ پژوهی با تکیه بر اسناد و  هماهنگی بازدید گروهی دانشجویان رشته های مرتبط از مرکز اسناد همدان و آشنایی با مراحل انجام کار را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

علیرضا تکلو با اشاره به اهمیت وجودی دانشگاه های آزاد اسلامی در همدان و تاثیر آن در ارتقاء سطح علمی و آگاهی جوانان و آینده سازان کشور افزود: راه اندازی این دانشگاه در همدان با فراز و نشیب های بسیاری همراه بوده که با تلاش کارشناسان مرکز اسناد همدان، اسناد و تصاویر مربوط به ساخت، افتتاح و فعالیت های این دانشگاه در آرشیو ملی ایران ثبت و نگهداری می شود.

وی افزود: تاریخچه دانشگاه های استان همدان که به نوعی بخشی از تاریخ تعلیم و تربیت و آموزش عالی استان تاریخی همدان و منطقه غرب کشور است که باید با توجه ای ویژه شناسایی و نگهداری شوند.

وی وجود میلیون ها برگ اسناد و مدارک و منابع کتابی و غیر کتابی نظیر پایان نامه های دانشجویی سراسر کشور در مخزن کتابخانه ملی ایران را گنجینه بزرگی برای محققان و پژوهشگران برشمرد و اضافه کرد: همه منابع عظیم موجود در کتابخانه و آرشیو ملی ایران به صورت غیر حضوری و تنها با مراجعه به وب سایت کتابخانه ملی ایران در اختیار دانشجویان و اساتید قرار دارد و پژوهشگران دانشگاه آزاد همدان نیز می توانند به سهولت از این منابع در تدوین پروژه ها و پایان نامه های مربوطه بهره مند شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان نیز با قدردانی از اقدامات آرشیوی و کتابخانه ای مرکز اسناد همدان افزود: منابع عظیم اطلاعاتی و اسنادی در این دانشگاه موجود است که با همکاری مرکز اسناد همدان می تواند در اختیار همه محققان کشور قرار داده شود.

مرتضی قائمی افزود: رویکرد دانشگاه آزاد همدان همواره تعامل و همکاری با سایر دستگاه های اجرایی و دیگر دانشگاه های استان و کشور بوده و امضای این تفاهم نامه می تواند مسیر جدیدی در حوزه فعالیت های تحقیقی و پژوهشی خانواده بزرگ دانشگاهی استان ایجاد کند.

وی با اشاره به فعالیت های گسترده این دانشگاه در حوزه نشر کتاب، نشریات داخلی، محصولات فرهنگی در قالب های مختلف، بولتن ها و منابع غیر کتابی و پایان نامه های دانشجویی دارای اهمیت علمی و تحقیقاتی افزود: ارائه فراگیر این منابع به متقاضیان، همواره در دستور کار قرار داشته که امیدواریم با ورود مرکز اسناد همدان به این عرصه شاهد اتفاقات مطلوب و اثرگذار وسیعی باشیم.