مدیر امور کتابخانه های عمومی استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت موجود این کتابخانه ها گفت: در حال حاضر 33 باب کتابخانه عمومی - که یکی از آنها نیز کتابخانه اختصاصی نابینایان است - و هفت کتابخانه مشارکتی در استان فعال اند. خوشبختانه بنای تمام کتابخانه های ما جدید است و فقط دو کتابخانه استیجاری داریم. هم اکنون 470 هزار جلد کتاب داریم و می توانیم 5/1 جلد کتاب در اختیارهر نفر بگذاریم.
وی با اشاره به افزایش جمعیت روستایی استان در خصوص مشکلات مرتبط با این موضوع افزود: ما با کمبود فضای کتابخانه ای روبرو نیستیم و بیشتر نیازمند کتابخانه های سیار هستیم که در این راستا نیز دو دستگاه اتوبوس را به عنوان کتابخانه سیار در روستاهای صعب العبور مستقر کرده ایم.
حسینی ادامه داد: بدون همکاری سازمان هایی مانند جهاد کشاورزی و اداره کل امور عشایر نمی توانیم وارد بحث کتابخانه های عمومی شویم. در راستای حل این مشکل و با توجه به اینکه خوشبختانه با همکاری اداره کل ارشاد استان مشکلی از جانب تهیه کتاب نداریم، به کارگروه فرهنگ و هنر استان پیشنهاد کرده ایم که کانتینرهای سیاری را برای دادن کتاب به ایل ها و عشایرهایی که برای مدتی در جایی مستقرند، در اختیار ما بگذاراند.
این مدیر به مسئولان نهاد کتابخانه های عمومی کل کشور پیشنهاد کرد که برنامه ریزی های منسجم تری برای استان های با جمعیت عشایری بیشتر صورت دهند و گفت: اگر نهاد برای طراحی یک شیوه نامه در این خصوص، تفاهم نامه ای را با وزارت جهاد کشاورزی به امضاء برساند، مطمئنا وضع کتابخوانی در میان روستائیان و عشایر متحول می شود.
وی در خصوص چگونگی دریافت منابع نیر تاکید کرد: کتاب هایمان را از طریق خانه کتاب و معاونت فرهنگی ارشاد دریافت می کنیم. ما در سال 84 برآوردی به عمل آوردیم و وجین کتاب های بدون مخاطب نشان داد که بخش عمده کتاب های ارسالی بدون مخاطب است. در واقع کتاب هایی که به کتابخانه های ما می آید، مورد پسند مراجعین ما نیست.
حسینی همچنین با اشاره به اینکه استان چهارمحال و بختیاری رتبه نخست کشوری را از نظر تعداد کتابدار تحصیلکرده داراست، گفت: ما 99 کتابدار داریم که تنها یکی از آنها تحصیلات کتابداری ندارد و از این نظر در کشور بالاترین میزان نیروهای متخصص را داریم. خوشبختانه تمامی طلب کتابداران مان نیز پرداخت شده است.
مدیر امور کتابخانه های عممی استان همچنین در خصوص وضعیت بدهی های نیم درصدی شهرداری ها، گفت: با اینکه قانون مصراً اعلام می کند که بدهی های نیم درصدی باید از تمامی درآمدهای شهرداری ها اخذ شود، اما با اعمال فشار استاندار و دیوان محاسبات، توانستیم تنها 11 میلیون تومان وصول کنیم. متاسفانه با وجودی که رسالت ما ترویج کتابخوانی است، همه کارمان شده است دوندگی برای وصول این نیم درصدها و از کار اصلی خود عقب مانده ایم.
وی با اشاره به سفر اسفندماه سال 84 هیات دولت به استان چهار محال و بختیاری، اضافه کرد: خوشبختانه وزیر ارشاد بر گسترش نهضت کتابخوانی تاکید دارد و حتی با پیشنهاد ما مبنی بر اینکه کتابخانه ها را از حالت قرائت خانه ای در بیاوریم، مخالفت کرد.وی تاکید دارد به هر ترفندی که شده است باید مردم را به کتابخانه ها کشاند.