تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۵

یک خبرگزاری غربی ادعا کرد: نفتکش «گریس ۱» از جبل‌الطارق حرکت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری رویترز امروز اعلام کرد: پس از آن که جبل الطارق تصمیم گرفت نفتکش ایرانی توقیف شده «گریس ۱» را آزاد کند، خبرنگاران مشاهده کردند که این کِشتی به حرکت در آمده است.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، خبرنگار رویترز در این خصوص مدعی شد که دود حاصل از حرکت این کِشتی را از دودکش های آن مشاهده کرده است.

رویترز در ادامه افزود: مقامات جبل الطارق هم اکنون نمی توانند در این خصوص اظهارنظری کنند.

این در حالیست که «فابیان پیکاردو» (Fabian Picardo) وزیر ارشد دولت محلی جبل‌الطارق ساعاتی پیش اعلام کرده بود که در صورت آمادگی «گریس ۱»، نفتکش مذکور می تواند این منطقه را تَرک کند.

وزیر ارشد دولت محلی جبل‌الطارق در این خصوص گفته بود: دیوان عالی جبل‌الطارق پس از آزادی گریس ۱، هرگونه اقدام آمریکا با هدف جلوگیری از خروج گریس ۱ از این منطقه را بررسی می‌ کند و لذا این موضوع در صورت مطرح شدن به رأی دادگاه عالی جبل‌الطارق بستگی دارد. بنابراین، تنها دادگاه می تواند در این خصوص تصمیم گیری کند.

لازم به ذکر است دادگاه عالی جبل الطارق سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان حکم به آزادی نفتکش ایرانی «گریس ۱» داد.

آزادی نفتکش ایرانی گریس -۱ در جبل الطارق پس از آن صورت گرفت که برخی مقامات محلی این منطقه از مخالفت آمریکا با آزادسازی این نفتکش خبر داده بودند و یک مقام رسمی جبل الطارق گفته بود که واشنگتن خواستار توقیف و مصادره نفتکش ایرانی گریس-۱ به نفع آمریکاست.

به گفته قاضی دادلی، آزادسازی نفتکش ایرانی گریس-۱ با استناد به شواهد و مدارک موجود صورت گرفته است.

روز گذشته نیز روزنامه سان انگلیس به نقل از منابع نزدیک به رئیس دولت محلی جبل‌الطارق، اعلام کرده بود که نفتکش گریس-۱ آزاد خواهد شد و دولت محلی خواستار تمدید دوباره حکم توقیف این ابرنفتکش نیست.

نیروهای ویژه ارتش انگلیس یک ماه و نیم پیش به این نفتکش که حامل بیش از ۲ میلیون بشکه نفت ایران است، یورش برده و آن را توقیف کردند.

لندن مدعی بود که قصد داشته از نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه جلوگیری کند!

جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه ایران الزامی برای اجرای تحریم‌های اتحادیه اروپا ندارد و مقصد محموله هم سوریه نبوده، تأکید کرده است که اقدام انگلیس نقض مقررات بین‌المللی است.

لازم به ذکر است قوانین اتحادیه اروپا جنبه درون اتحادیه ای دارد و قابلیت اطلاق به خارج از اتحادیه را ندارد.