به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر امروز آیین رونمایی نسخه جدید سامانه پژوهشیار با قابلیت اتصال به سامانه شفافیت شهرداری تهران برگزار شد.
در این مراسم، محمدباقر بهشتی رییس مرکز مطالعات شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز به عنوان سخنران مدعو با تقدیر از عملکرد شهرداری و شورای شهر تهران به دلیل توجه ویژه به موضوع پژوهش گفت: شهر تهران الگویی برای سایر شهرهاست و توجه به پژوهش می تواند الگویی برای دیگر کلانشهرها باشد.
وی با بیان این مطلب که ما هنوز در ایران دولت های محلی را تجربه نکرده ایم در حالی که این دولت ها می توانند بسیاری از مشکلات محلی مردم را حل کنند، گفت: امیدوارم با همراهی مسئولان ذی ربط، کشورمان مدیریت های محلی را هم در ساختار ایجاد کند.
محمود میرلوحی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم با بیان این که پژوهش ۵ حرف دارد، به ساختار و ترکیب واژه های تشکیل دهنده آن اشاره کرد و گفت: «پ» در ابتدای کلمه پژوهش یعنی پدیده شناسی، «ژ» به معنای ژرف اندیشی و پرهیز از سطحی نگری، «و» بیانگر وحدت و یکپارچی در پژوهش است، «ه» یعنی داشتن همت، تلاش و کوشش برای به نتیجه رسیدن و «ش» آخر هم به معنای داشتن شجاعت و نترسیدن از دشمنی هاست.
وی در این مراسم ضمن تقدیر از به ثمر رسیدن این سامانه ابراز امیدواری کرد که این سامانه به نتایج درخشان برسد.
در این مراسم مجید فراهانی با اشاره به لزوم پیوست مطالعاتی برای طرح ها و پروژه های شهری به کاربست عملیاتی این پروژه ها تاکید کرد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران گفت: هنگامی که در شورای اسلامی تهران صحبت از پژوهش است و بنا بود پژوهش های شهر تهران فعال تر باشد با تصمیم درستی که گرفته شد مرکز مدیریت و برنامه ریزی شهر تهران که قلب تپنده نه تنها شهرداری بلکه برای کل شهر تهران است، طراحی و تصمیم گرفته شد تا مرکزیت پژوهش ها به آن اعطا شود.
وی افزود: این امید است بتوانیم هر اتفاقی و هر کاری و هر فعالیتی در شورای شهر انجام می شود پیوست مطالعاتی داشته باشد.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: تا کنون انتظارات شورا در حوزه پژوهشی برآورده نشده است و تعداد کمی از مصوبات و لوایح و طرح هایی که مطرح است دارای پیوست های مطالعاتی است. انشالله بتوانیم در دور جدید فعالیت های مرکز این خلا مهم را پر کنیم.
فراهانی خاطر نشان کرد: موضوع دوم بحث کاربست پژوهش درمدیریت شهری است. تجربه نشان داده که پژوهش های خوبی انجام می شود اما در عرصه عمل کمتر از آنان استفاده شده و نتایج کاربردی اش در کارها و فعالیت ها دیده می شود.
وی افزود: خواهش من از مرکز مطالعات این است که در جوایز پژوهش مدیریت شهری که هر ساله در هفته پژوهش ارائه می شود؛ جایزه ای برای بهترین سازمان، منطقه و فردی که توانسته از پژوهش های موجود استفاده کند که منجر به ارزش افزوده شود، اعطا گردد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران تصریح کرد: یعنی جایزه ای برای کاربرد پژوهش ارائه شود تا نشان بدهند پژوهش های انجام شده می تواند کاربرد داشته باشد. یکی از راه های استفاده از پژوهش این است که هر نقطه ای از شهرداری تهران فعالیتی انجام می شود مرکز، پژوهش های مرتبط را برای مجموعه ها بفرستد و بخواهد از پژوهش های گذشته استفاده کند و نتایج استفاده از پژوهش را به اطلاع مرکز برسانند.
به گزارش مهر، محمدحسین بوچانی نیزدر حاشیه مراسم رونمایی از نسخه جدید سامانه پژوهشیار با قابلیت اتصال به سامانه شفافیت شهرداری تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در مجموعه شهرداری و سازمانها و شرکتها و مناطق شهر تهران، مطالعات متعددی در رابطه با حوزههای مختلف انجام شده و این مطالعات مبنای سیاستگذاری در شهرداری تهران بوده است.
وی تصریح کرد: یکی از آسیبهایی که در این زمینه وجود داشته این بوده که این اطلاعات و مطالعات در یک سامانه جمعآوری و متمرکز نبوده است و در واقع در برخی از موارد مطالعات بهصورت موازی انجام شده و این آسیب جدی را به همراه داشته است.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: با توجه به موارد اشاره شده در دوره جدید اقدام به بازنگری نسخه جدید سامانه پژوهشیار کردیم و در واقع در طول ۳ ماه گذشته ۸۶۹ مورد مطالعه بر روی سامانه بارگذاری شده است.
بوچانی افزود:بر همین اساس فایل ۸۶۹ مطالعه در سامانه پژوهشیار بارگذاری شده و شهروندان میتوانند از این اطلاعات به همراه نوع قراردادهای صورت گرفته استفاده کنند.
وی درباره نوع مطالعات بارگذاری شده در سامانه پژوهشیار خاطرنشان کرد: این اطلاعات در ۱۱ حوزه معماری، اقتصاد، مدیریت بحران، شهرسازی، خدمات شهری، محیط زیست، فنی عمرانی، حمل و نقل بارگذاری شده است و شهروندان میتوانند با مراجعه به این سامانه از اطلاعات مورد نیاز استفاده کنند.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهرداری تهران این اقدام را جلوگیری از هدررفت منابع در شهرداری تهران دانست و گفت: ایده این کار در دوره جدید و با همراهی شهردار تهران انجام شده و انشاءالله در آینده نیز اطلاعات جدیدی از این سامانه انجام خواهد گرفت.
بوچانی یادآور شد: شفافیت در تمامی بخشها از جمله نوع قراردادها و هزینه پژوهشها از اقداماتی است که در این دوره مورد توجه شهرداری تهران قرار دارد.