به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، خالد جعفری در دومین جلسه کارگروه تخصصی خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی که با حضور مدیرکل بحران استانداری کردستان، مدیرکل دامپزشکی استان، نماینده بانکهای عامل و معاونین ستادی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد :مشارکت مردم، سمن ها و تشکلهای مردمی در پیشگیری و اطفاء حریق مراتع و جنگلهای استان کردستان بسیار مهم و تاثیر گذار است.
وی افزود: با توجه به بارندگی های سال جاری و پیش بینی آتش سوزی زمینه پای کار بودن عوامل دولتی و خصوصی را فراهم کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: منابع طبیعی به تنهایی نمی تواند در راستای پیشگیری و اطفاء حریق اقدام نماید براین اساس باید کلیه دستگاهها در اطفاء حریق مشارکت داشته باشند.
وی عنوان کرد: به دلیل وجود مناطق صعب العبور مشارکت مردم در اطفاء حریق بسیار مهم و تاثیرگذار است و این امر مستلزم آموزش نیروی متخصص است که باید از اقدامات اولویت دار اجرایی شود.
جعفری تأکید کرد: با شناسایی مواردی که سبب ایجاد آتش سوزی می شود از وارد آمدن آسیب جدی به محیط زیست و منابع طبیعی جلوگیری به عمل آید.
وی در ادامه با اشاره به افرادی که سال گذشته در اطفاء حریق فوت شدند، اظهار داشت: مردم هم همانند دستگاه های دولتی، دغدغه بروز آتش سوزی در مراتع و جنگلهای استان را دارند و این یک نقطه قوت در پیشگیری و اطفاء حریق است.
وی یادآورشد: از یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار جنگل و مراتع استان کردستان ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار هکتار مراتع درجه یک و دو است که حفظ و نگهداری از این ظرفیت باید به عنوان یک اولویت مهم مد نظر باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در بخش دوم سخنان خود از وجود سه میلیون واحد دامی صنعتی و نیمه صنعتی با ۸۰هزار بهره بردار خبر داد و گفت: دقت در نگهداری و اجرای اقدامات بهداشتی به ویژه واکسیناسیون بسیار مهم است و باید بهره برداران این حوزه برای اجرای اقدامات واکسیناسیون تشویق و ترغیب شوند.
وی گفت: استان کردستان یکی از استان های مطرح در صادرات دام است که توجه به رعایت بهداشت، انجام اقدامات واکسن برای پیشگیری از هرگونه بیماری لازم و ضروری است.
جعفری عنوان کرد: انجام بیمه اجباری طیور اقدامی شایسته است که می تواند ۵۰۰ هزار قطعه طیور بومی و ۷۵۰ واحد مرغداری گوشتی را تحت پوشش قرار داده و دغدغه بروز هرگونه خسارت را کاهش دهد.
وی در پایان از اقدامات دامپزشکی استان کردستان در راستای اجرای واکسن بیماری های تب برفکی و تب کریمه کنگو تقدیر و تشکر کرد.