به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از ستاد خبري چهارمين همايش مديران مسوول نشريات دانشجويي، دكتر توفيقي كه روز چهارشنبه در مراسم افتتاحيه چهارمين همايش مديران مسول نشريات دانشجويي سخن مي گفت: با بيان اين مطلب تصريح كرد: فضاي نشريات دانشجويي بايد بر بحث علمي و فرهنگي مبتني بوده و در آنها از هرگونه تنش و برخورد جلوگيري شود تا زبان نشريات پاك و سالم بماند البته اين به مفهوم موافقت با همه چيز نيست بلكه ابراز مخالفت نيز بايد با بياني ساده و سبز صورت گيرد.
وي افزود: در دانشگاه نيز همانند ساير محيط ها قواعد و ضوابط نانوشته اي وجود دارد كه بايد رعايت شود استاد، دانشجو و مديريت دانشگاه نمي خواهند با هر كلامي صحبت كنند پس محيط نشريات دانشجويي نيز بايد مالامال از ادب بوده و اين قراردادهاي نانوشته كاملا رعايت شود.
دكتر توفيقي يكي از كاركردهاي نشريات دانشجويي را كمك به تبديل فرهنگ شفاهي به مكتوب عنوان كرد و گفت: كتبي كردن فرهنگ باعث مي شود كه به صورتي منسجم تر و منطقي تر به مطالب توجه شده و زمينه نقد و بررسي افكار كه در فرهنگ شفاهي مجال كمتري براي آن وجود دارد فراهم شود.
دكتر توفيقي در بخش ديگري از سخنان خود با ابراز خرسندي از وجود حدود 250 نشريه دانشجويي قرآني اين امر را نشان دهند توجه و تامل جدي دانشجويان به مفاهيم بلند قرآن توصيف كرد و اظهار داشت: وجود اين رويكرد در دانشجويان مايه خوشحالي و افتخار است تامل در منبع لايزال معارف قرآن كه سرچشمه بي پايان دانش هاست علاوه بر بالندگي افق ديد دانشجويان به ايجاد وحدت انديشه در آنها كمك مي كند.
وزيرعلوم در پايان با بيان اين كه فعاليت دانشجويان در اين قبيل حوزه هاي فكري و فرهنگي مي تواند در تقويت فعاليت هاي آموزشي آنها نيز بسيار موثر باشد برحمايت كامل وزارت علوم از رشد كمي و كيفي نشريات دانشجويي تاكيد كرد.
براساس اين گزارش حجت الاسلام و المسلمين قمي، رييس دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها نيز در اين مراسم با بيان اينكه نشريات دانشجويي در شرايط كنوني علاوه بر توسعه كمي جايگاه مناسبي را در افكار عمومي جامعه پيدا كرده اند، افزود: امروز نگاه مردم ما به قشر دانشجو و نشريات دانشجويي نگاهي مثبت و توام با عاطفه است.
وي با اشاره به توسعه كمي دانشگاهها و رشد آمار جامعه دانشجويي از 130 تا 140 هزار نفر در سال 1357 به يك ميليون و 700 هزار نفر در سال جاري تصريح كرد: علاوه بر اين رشد كمي قشر دانشجو به عنوان قشر فرهيخته و نخبه جامعه همواره به عنوان يكي از گروههاي فكري مرجع در جامعه شناخته شده است كه اين امر در ايجاد نگاه مثبت و در عين حال پر از انتظار به نشريات دانشجويي كه مركز تفكر و تبادل نظر و آرا هستند. موثر بوده است.
رييس دفتر نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها نقش و رسالت كنوني نشريات دانشجويي را ساختن جامعه ديني معاصر عنوان كرد و گفت: نشريات دانشجويي بايد با مبناي قرار دادن جسارت فكري، شجاعت و بيان انديشه همراه با حزم و احتياط جايگاه خود را ارتقاء دهند و در اعتلاي فرهنگ ديني و اجتماعي جامعه دانشگاهي و توده مردم بيش از پيش ايفاي نقش كنند.
وي به مدير مسوولان نشريات دانشجويي توصيه كرد: با دوري گزيدن از جنجالهاي سياسي و روزمره، حقظ استقلال فكري و رعايت بي طرفي و استفاده از شيوه هاي نوين خبررساني بانگاهي علمي به بررسي و انعكاس نيازهاي فكري، علمي و فرهنگي جامعه دانشجويي بپردازند.
حجت الاسلام قمي در ادامه با انتقاد از عملكرد برخي مطبوعات در انعكاس ناقص و گزينش رويدادها دانشجويان را به دوري از روشهاي غلط ژورناليسي و ارتباط هرچه بيشتر با كارشناسان و صاحب نظران و همچنين انعكاس صادقانه كامل مطالب سفارش كرد.
رييس دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در پايان با تقدير از عملكرد دست اندركاران نشريات دانشجويي كه با وجود تمام كمبودها و مشكلاتمالي در فضايي صميمانه اين حركتهاي فرهنگي را پيش مي برند اظهار داشت: يكي از مشكلاتي كه در اين بخش وجود دارد عدم تناسب تعداد خواهران دانشجوي فعال در عرصه نشريات دانشجويي با آمار خواهران دانشجوست كه اميدوارم با تلاش بيشتر آنها در اين حوزه نيز نظير ساير بخشها شاهد نقش آفريني و بالندگي بيشتر دختران باشيم.
گفتني است چهارمين همايش مديران مسوول نشريات دانشجويي با حضور نمايندگان منتخب مديران مسوول نشريات دانشجويان دانشگاههاي تابعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در روزهاي سوم تا پنجم دي ماه جاري در دانشگاه تربيت معلم تهران برگزار شد.