عمران خودآموز در گفتگو با خبرنگار مهر درباره چگونگی انتخاب ایلام به عنوان میزبان بیست و ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران اظهار کرد: ایلام در طول تاریخ و در گذشته در زمینه فرهنگ و هنر نقش عمده ای داشته است، سنگ نوشته ها، نگارگری ها، آثار باستانی و میراث فرهنگی این نکته را به ما می گوید که پیشینه ی ایلام در هنر به قدمت تاریخ است.
وی بیان داشت: ایلام در زمینه هنرهای تجسمی و مخصوصا خوشنویسی جایگاه ویژه ای در کشور دارد، تا جایی که نخبگان ایلامی این رشته تا قائم مقامی انجمن خوشنویسان کشور پیش رفته اند، در دیگر رشته های هنرهای تجسمی نیز در همین جشنواره سه نفر از اساتید ایلامی به عنوان داور حضور دارند.
وی افزود: این نکات باعث شد تا ما رغبت خود را برای برگزاری این جشنواره اعلام کنیم، وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی نیز از این پیشنهاد استقبال کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام بیان کرد: همگرایی دستگاه های اجرایی استان و پای کار بودن آنها در میزبانی ایلام تاثیر داشت، تجربه برگزاری پنج دوره جشنواره هنرهای تجسمی با موضوع ایثار و شهادت در ایلام نیز در روند انتخاب ایلام به عنوان میزبان اثر داشته است.
وی افزود: این جشنواره متعلق به جوانان است و نتایج آن را در آینده باید دید، بیش از هزار و سیصد نفر به این جشنواره اثر فرستاده اند، از بین این تعداد ۱۲۷ به مرحله نهایی راه یافته اند تا در کارگاه های تخصصی آثار خود را در کارگاه های زنده خلق کنند.
خودآموز تبیین کرد: دانشگاه ایلام تمام امکانات خود را در اختیار جشنواره قرار داد تا کارگاه های تخصصی، افتتاحیه و اختتامیه به راحتی در آنجا برگزار شود و از خوابگاه ها و سلف سرویس های دانشگاه استفاده شود، لازم است از مدیریت مجموعه دانشگاه تشکر کنم.
وی ادامه داد: این جشنواره قبلا در تهران متمرکز شده بود و بعدها سیاست تمرکز زدایی باعث شد تا در هفت یا هشت استان برگزار شود، خوشبختانه استان ایلام به عنوان هشتمین استان توانست میزبانی آن را به عهده بگیرد و این نشان می دهد که مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی ظرفیت های هنری ایلام را به خوبی رصد کرده اند.
وی تاکید کرد: اساتیدی در این جشنواره حضور دارند که اگر جشنواره در ایلام برگزار نمی شد، حضور آنها در استان ما یک رویا به حساب می آمد، باید حضور اشخاص برجسته ای همچون استاد نادعلیان هنرمند مطرح هنر محیطی و یا دکتر حمید سوری منتقد و نظریه پرداز حوزه هنرهای تجسمی را قدر دانست.
خودآموز در خصوص زیرساخت های هنرهای تجسمی در ایلام گفت: سال گذشته اولین نگارخانه تخصصی استاد صندوق آبادی به بهره برداری رسید تا نمایشگاه های تجسمی در طول سال به سادگی برگزار شود و تلاش می کنیم تا به زودی بازار بزرگ فروش آثار هنری را با حمایت استاندار محترم، پایه گذاری کنیم.
وی خاطر نشان کرد: این تلاش ها در میزان مشارکت هنرمندان جوان ایلامی در این جشنواره بی تاثیر نبوده، تا جایی که امسال تعداد شرکت کنندگان ایلامی در جشنواره رشد قابل توجهی داشته است.
خودآموز در پایان از حمایت های استاندار ایلام، دستگاه های فرهنگی و اجرایی استان، هنرمندان استان ایلام و همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام برای برگزاری این جشنواره تشکر کرد.