مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: نتیجه برگزاری هفته سرود وتئاتر مدرسه ای این شد که در جشنواره فرهنگی و هنری دانش آموزی امسال بیش از ۶۰درصد استقبال بیشتر شد.

علی رمضانی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اهم فعالیت های فرهنگی و هنری دانش آموزی که این روزها در قالب جشنواره های فرهنگی هنری دانش آموزی در حال برگزاری است و مرور یکسال گذشته این فعالیت ها و کم و کیف آن گفت: یکی از دغدغه های جدی ما در اداره کل فرهنگی و هنری و فضای پرورشی این است که هر دانش آموز یک مهارت یاد بگیرد و از این طریق بتواند به معیشت خودش در آینده و اقتصاد کشور کمک کند و همچنین از این طریق دانش آموز روحیه با نشاط و شادابی در مدرسه داشته باشد. بر اساس این سیاست برنامه های  متنوعی را در نظر گرفتیم.

وی ادامه داد: در بحث شورای های دانش آموزی ما سال گذشته تحصیلی بحث واگذاری فعالیت ها به دانش آموزان را داشتیم و از این نظر سال بسیار پر حجمی از نظر کاری بود. برنامه را به گونه ای دیدیم که مستقیم از ستاد با دانش آموز کار کنیم. 

مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به حادثه سیل در کشور در فصل بهار بیان کرد: بعد از حادثه تلخ سیل در کشور ما پویش سیل مهربانی را داشتیم که توسط شورای دانش آموزی مدارس و تشکل های دانش آموزی صورت گرفت و کمک های مادی و غیرمادی خوبی به استان ها صورت گرفت و هدف ما هم ورود خود دانش اموزان به بحث کمک رسانی بود. 

رمضانی ادامه داد: در شورای دانش آموزی در سال گذشته، جشنواره حمایت از کالای ایرانی به میزبانی یزد برگزار شد و ما در این جشنواره هم مسئولیت را در مدرسه به شورای دانش آموزی و انجمن حمایت از کالای ایرانی و در مناطق به کانون های تربیتی و فرهنگی دادیم. در رویداد آیین زمانه نیز همین کار را کردیم.

رشد قابل ملاحظه حضور دانش آموزان در فعالیت های فرهنگی و هنری

وی با اشاره به اینکه سال گذشته برای اولین بار هفته ای در نظر گرفته شد به نام هفته سرود و نمایش اظهار کرد: نتیجه برگزاری این هفته سرود و تئاتر مدرسه ای این شد که در جشنواره فرهنگی و هنری بیش از ۶۰ درصد استقبال بیشتر شد. سال گذشته ۶ میلیون و ۷۲۰ هزار نفر رشته شرکت کرده بودند و امسال ۱۰ میلیون و ۸۳ هزار نفر رشته در این مسابقات شرکت کردند. 

مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: مخصوصا در بحث سرود و موسیقی ما جدی هستیم و شعارمان این است که هر مدرسه یک سرود. و سرودهایی که روحیه حماسی و سلحشوری دانش آموزان را افزایش دهد، مد نظر ماست. ضمن اینکه این فعالیت به صورت مسابقه برگزار نمی شود و فعالیت درون مدرسه ای است. دل نگرانی که داشتیم این بود که زبان و فرهنگ و پوشش محلی در معرض خطر است و با خواندن سرودهای محلی و اجرای نمایش با زبان های محلی و بر اساس کتاب هایی که نویسندگان و تاریخ نویسان و ادیبان همان شهرستان در مورد شهر نوشته اند، بتوانیم این دل نگرانی را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: در کانون های فرهنگی و تربیتی برای اولین بار انجمن ها را فعال کردیم. ۲۲ انجمن محتواش آماده شده است. قرار است دانش آموزان برگزیده در جشنواره فرهنگی هنری که شامل یک هزار و ۷۶ دانش آموز دختر و یک هزار و ۷ دانش آموز پسر هستند، از طریق یک نامه مکتوب به استان ها معرفی شوند تا به عنوان مربی همیار رشته های خودشان فعال شوند. 

رمضانی گفت: دل مشغولی دیگر ما در بحث هنرهای دستی و تجسمی است. تا کنون متاسفانه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این حوزه ورود پیدا نکرده است. برخی سازها در معرض خطر از بین رفتن هستند و برخی فعالیت های هنرهای دستی مانند  گلدوزی یا نمد بافی نیز همچنین و مدیران ارشد استان ها تاکید می کنند اگر جشنواره فرهنگی هنری را ما برگزار نکنیم، این هنرها  از بین می رود. امسال در هنرهای دستی و تجسمی بیش از ۲ میلیون نفر رشته شرکت کردند.

برگزاری اولین دوره تربیت مدرس اردویی دانش آموزان توانمند

وی با اشاره به تاکید سند تحول بنیادین به اینکه در بحث اردوها تکلیف شده که آموزش و پرورش در شرایط بحران باید بتواند به کمک جامعه بیاید، بیان کرد: بعد از یک سال تلاش کارگروه تولید محتوای اردویی، محتوایی آماده کرده است که طبق آن در اواخر شهریور اولین دوره تربیت مدرس اردویی دانش آموز توانمند در بخش دختران و پسران برگزار می شود. این اردوها مهارتی هستند و بر اساس نیاز جامعه در مواقع بحران تولید محتوا شده اند. سازمان پدافند غیرعامل، سازمان هلال احمر، وزارت بهداشت و... به این بحث ورود کرده اند و ما می خواهیم دانش آموزانی تربیت کنیم که مهارت کمک در مواقع بحران را داشته باشند. ۳۲ گروه دختر و ۳۲ گروه پسر در این راستا تشکیل می شود. 

وی در پاسخ به این پرسش که در فعالیت های فرهنگی و هنری در متوسطه موفق تر و پر کارتر از ابتدایی هستید، دلیل چیست بیان کرد: علتش شاید این است که مدیران مدارس متوسطه خودشان به این بحث ورود می کنند و استقبال می کنند. ما باید از معاونت ابتدایی هم بخواهیم که در این حوزه فعال تر شوند. البته مدیران مدارس ابتدایی بسیار توانمند هستند و خودشان فعالیت دارند اما لازم است در بحث ستاد هم کمک کنند. فعالیت های فرهنگی و هنری باید از سن ابتدایی صورت بگیرد. البته باید جامعه شناسان و روان شناسان به ما بگویند که از چه سنی دقیقا ما می توانیم مسئولیت های اجتماعی به کودکان بدهیم که مخل روحیه شادی در آنها نشود و در آن صورت باید وارد فعالیت های اجتماعی مثل انجمن ها بشوند. به هر حال نگاه ما مدرسه محوری است و اینکه فعالیت ها را به مدیران مدارس بسپاریم.