تأمین اعتبار برای اجرای پژوهش های مرتبط با علم نجوم و تأسیس رصدخانه ملی که دانشجویان را به ادامه تحصیل در این رشته امیدوار کند، از مواردی است که برای پیشرفت ایران در علم نجوم ضروری به نظر می رسد.

دکتر منصور وصالی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: وضعیت نجوم در کشور نسبت به 10 سال گذشته مطلوب تر و تعداد منجمان حرفه ای و آکادمیک نیز بیشتر از قبل شده است. در حوزه نجوم آماتوری نیز رشد چشمگیر و فعالیت های متنوعی مانند شرکت در ماراتون های نجومی و کارگاه های آموزشی داشته ایم.

وی ادامه داد: با این حال هنوز به حد ایده آل و مطلوب دست نیافته ایم. عوامل بسیاری در این زمینه دخیل هستند که از آن جمله می توان به فراهم آوردن تجهیزات لازم برای انجام تحقیقات در زمینه نجوم و تأمین اعتبارات لازم برای انجام پروژه های تحقیقاتی اشاره کرد.

رئیس شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران با اشاره به تأسیس رصدخانه ملی در کشور گفت: تأمین اعتبار برای راه اندازی رصدخانه ملی و خرید تلسکوپ 2 تا 5/2 متری که در حال حاضر چشم انداز روشنی برای تحقق آن دیده نمی شود، برای پیشرفت علم نجوم در کشور ضروری است.

وی در خصوص وضعیت آموزش نجوم در کشور اظهار داشت: در دانشگاه ها نجوم به عنوان رشته ای مستقل تعریف نمی شود و از مقاطع تحصیلات تکمیلی به شکل تخصصی به عنوان رشته ای خاص ایجاد و تدریس می شود.

وصالی اضافه کرد: از سال 1373 که کمیته نجوم کشور از انجمن فیزیک مستقل شد با روند رو به افزایش تعداد منجمان و تلاش این افراد در بسیاری از دانشگاه های کشور، رشته های مختلفی در زمینه نجوم و کیهان شناسی راه اندازی شده است.

وی گفت: در حال حاضر کیفیت این رشته در کشور به حمایت از پژوهش های مرتبط با آن، هماهنگ سازی فعالیت ها در این زمینه و تزریق بودجه های پژوهشی بدین منظور بستگی دارد و دانشجویان این رشته را امیدوارتر می کند.

رئیس شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران اظهار داشت: با توجه به سابقه درخشان ایران و ویژگی های خاص و ایده آل کشور از نظر محیطی در رشته نجوم، برای رشد و گسترش این رشته باید تلاش بیشتری انجام داد.