به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی بهی صبح دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه شبکه ملی اطلاعات، اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، شبکه ای مبتنی بر قرارداد اینترنت به همراه سوئیچ ها، مسیریاب ها و مراکز داده ای است.
وی با بیان اینکه در این شبکه امکان دسترسی به داده های داخلی از طریق خارج کشور میسر نیست، بیان کرد: این شبکه امکان ایجاد شبکه های اینترانت، خصوصی و امنی داخلی را فراهم کرده است.
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با بیان اینکه این شبکه مشتمل بر شبکه های مختلفی ازجمله شبکه مالیاتی، سلامت، بانکی و علمی است، اضافه کرد: در حال حاضر در سطح کشور ۱۸ مرکز داده داریم که سازمان های مختلف متناسب با اهداف خود می توانند از آن استفاده کنند.
تحقق ۸۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات
بهی با اشاره به اینکه این شبکه دارای سه لایه محتوا، خدمات و توسعه زیرساخت است، افزود: لایه یک این شبکه، مبنی بر توسعه زیرساخت ها مستقیما به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات واگذار اما در لایه دوم و سوم این شبکه همه دستگاه ها و نهادها باید همکاری و دقت نظر داشته باشند.
وی از تحقق بیش از ۸۰ درصد از سند تبین الزامات این شبکه خبر داد و گفت: تاکنون در این زمینه بالغ بر دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان توسط دولت و هفت هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی به رشد ۴۰۰ درصدی محتوای داخلی در مقابل رشد ۶۰ درصدی ترافیک اینترنت در این شبکه اشاره کرد و گفت: همچنین خدمات ابری داخلی این شبکه نسبت به شهریور ماه سال ۹۶ بالغ بر ۳۰۰ درصد افزایش یافته است.
۷۰ درصد روستاهای استان تحت پوشش شبکه ملی اطلاعات
بهی، ضریب نفوذ مشترکین اینترنت پهن باند ثابت و سیار در استان را ۸۵.۲۷ درصد اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۱۵۹ روستا دارای اینترنت پرسرعت ADSL و بالغ بر ۵۸۳ روستا دارای اینترنت پرسرعت بی سیم هستند.
وی بیان کرد: همچنین با افتتاح هفت سایت با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال در هفته دولت امسال ۹۴ روستای استان به شبکه ملی اطلاعات متصل می شوند.
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اتصال ۶۳۹ روستا به اینترنت پرسرعت روستایی طرح USO در دست اجرا است، اضافه کرد: پیش بینی می شود تا پایان سال بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ روستای استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
به گفته بهی در حال حاضر بالغ بر ۷۰ درصد روستاهای استان تحت پوشش این شبکه قرار گرفته که تا پایان سال این رقم به ۹۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد روستاهای استان به شبکه تلفن همراه متصل هستند، عنوان داشت: ضریب نفوذ اپراتور همراه اول در استان ۶۸ درصد، ایرانسل ۴۱ درصد و رایتل نیز دو درصد اعلام شده است.
۹۵ درصد جاده های اصلی تحت پوشش شبکه تلفن همراه
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین طبق برنامه های جدید وزارت اجرای طرح رومینگ در دو حوزه دیتا و ویس در حال پیگیری بوده و در حال حاضر در ۵۰۶ روستا رومینگ ویس بین شرکت همراه اول و ایرانسل فعال شده است.
بهی، میزان پوشش شبکه تلفن همراه در جاده های اصلی استان را نیز ۹۵ درصد اعلام کرد و افزود: علاوه بر این دو پروژه شامل دو مسیر جاده چاهداشی به دهسلم به طول ۲۱ کیلومتر و مسیر طبس به یزد به طول ۱۵ کیلومتر در دست اجرا بوده که با اجرای آن ضریب پوشش به ۹۸ درصد افزایش می یابد.
وی همچنین به اجرای طرح نوآفرین در راستای توسعه اشتغال در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: این طرح برای حمایت از جوانان ایده پرداز برای پیاده سازی ایده های خود بر بستر فناوری اطلاعات و همچنین حمایت از شرکت های فناوری اطلاعات که دارای ایده برای ایجاد کسب و کار هستند، اجرا می شود.
راه اندازی پارک اقتصاد دیجیتال در استان
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اضافه کرد: بر اساس این طرح قوانین و مقررات بیمه، مالیات و حتی جذب سرمایه گذار برای شرکت ها تسهیل شده است.
بهی از راه اندازی پارک اقتصاد دیجیتال در استان خبر داد و گفت: این پارک نیز در راستای طرح نوآفرین بوده که اگر بتوانیم فضای مورد نیاز آن را تأمین کنیم تجهیز آن توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام می شود.
وی یادآور شد: این پارک محل حضور شرکت های نوپا و استارت آپ های حوزه فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات خواهد بود.