گرگان- نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و رئیس شورای زکات کشور گفت: گردش مالی تولیدات حلال در دنیا چهار هزار میلیارد دلار در سال بوده و سهم ایران از این بازار بسیار ناچیز است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سیدرضا تقوی بعدازظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهارکرد: گلستان در زمینه پرداخت زکات جزو استان های پیش رو بوده و این امر به دلیل صبغه فرهنگی و مذهبی مردم آن است.

وی افزود: تنوع محصولات باغی، زراعی و دامی در گلستان وجود دارد و روزانه ۵۰۰ تن مرغ از گلستان به دیگر استان ها صادر می شود.

تقوی ادامه داد: گلستان در غلات سرآمد است و در محصولات باغی هم آمادگی دارد تا میزان محصول بیشتری را تولید کند.

رئیس شورای زکات کشور گفت: در زمینه اصلاح نژاد گام هایی برداشته شده تا دام هایی که بازدهی بیشتری دارند پرورش داده شوند.

وی اضافه کرد: طرح های زیتون کاری، گل محمدی، داروهای گیاهی و غیره هم در دست اجرا است و ۴۰۰ نوع گیاه در مرکز تحقیقات کشاورزی شناسایی شده که تولید ۲۰ قلم آن در دست بررسی است.

تقوی بیان کرد: اگر جوانان ما از ظرفیت های موجود کشور استفاده کرده و فقط به فکر شغل های پشت میزی نباشند ما هیچ بیکاری در جامعه نخواهیم داشت.

وی با بیان این که علمی ترین وزرات خانه، جهاد کشاورزی است، ادامه داد: زکات یک امر حاکمیتی است و متولی آن ولی فقیه است.

تقوی با اشاره به این که زکات در ۹ چیز واجب است، اضافه کرد: شورای عالی زکات را در کشور شکل داده و ۶ وزیر (جهاد، اقتصاد، فرهنگ و ارشاد، آموزش و پرورش، کار و امور اجتماعی و برنامه بودجه) در آن عضو هستند.

وی از عدم حضور استاندار گلستان در همایش زکات روز گذشته استان گله کرد و گفت: از این که مسئولان برای زکات وقت نمی گذارند متأسفم در حالی که این امر تأکید رهبری است و باید مسائلی را رعایت کرد.

تقوی خطاب به مسئولان گفت: اقدامات ما در راستای وظیفه شما است، ما زکات جمع کرده و به نیازمندان می دهیم و کمک حال شما هستیم اما شما حضور در جلسه ای دیگر را ترجیح می دهید.

وی با بیان این که ۶۰ درصد زکات جمع آوری شده در همان شهر و استان هزینه می شود، تصریح کرد: سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان زکات جمع آوری شد و این بستر وجود دارد که مردم با فرهنگ سازی بیشتر هزار میلیارد تومان زکات بپردازند.

تقوی در خصوص برند حلال گفت: چهار هزار میلیارد دلار گردش مالی بازار حلال در دنیا بوده که سهم ایران کمتر از هفت دهم درصد است.