به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن رضوانی، استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در یادداشتی به بهترین مدل مردم سالاری اسلامی پرداخته است که در ادامه می خوانید:
ـ مدل فعلی مردم سالاری در جمهوری اسلامی، مردم سالاری اکثریتی است که به ویژه در انتخابات نمود بیشتری دارد. در مدل اکثریتی نامزد یا جریانی که حداکثر آرای مردم را کسب کند، قدرت سیاسی را بصورت کامل به دست میگیرد و افرادی که اقلیت آرای مردم را کسب کردهاند عمدتاً از عرصه قدرت سیاسی حذف میشوند.
اما مدل مناسب مردم سالاری در جمهوری اسلامی، مردم سالاری اکثریتی نیست، بلکه مردم سالاری مشارکتی است. در این مدل نامزد یا جریانی که اقلیت آرای مردم را کسب کند، نه تنها از عرصه قدرت سیاسی حذف نمیشود بلکه بر مبنای قانون میتواند به میزان آرای اکتسابی در امر تدبیر و مدیریت جامعه سهیم باشد.
یکی از آفتهای مدل اکثریتی، یک دستی دولت است که زمینه را برای بروز فسادهای گسترده سیاسی و اقتصادی فراهم میکند؛ در صورتی که در مدل مشارکتی، حضور افراد و جریانهای رقیب در عرصه مدیریت کشور، موجب نظارت مستقیم و مانع بروز فسادهای گسترده میگردد.
بنابراین، مهم نیست نظام ریاستی یا پارلمانی باشد بلکه ضروری است نظام مردم سالاری اسلامی به ویژه در امر انتخابات از مدل اکثریتی به مدل مشارکتی تبدیل شود تا همواره نخبگان و شایستگان بتوانند در مدیریت کشور مشارکت داشته باشند و هیچ جریان و نامزد مؤثری از عرصه قدرت سیاسی حذف نشود تا از تجربه و ظرفیت آنان جهت پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی استفاده شود.