قزوین- مدیرکل دفترامور روستایی و شوراهای استانداری قزوین گفت: به منظور تضمین سلامت ساکنان روستایی در حال حاضر زباله های ۲۲۰ روستای استان به سایت محمد آباد قزوین منتقل می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین جلسه کارگروه مدیریت پسماند روستایی در سالجاری با محور بررسی وضعیت مدیریت پسماند دو بخش الموت شرقی و غربی شهرستان قزوین عصر دوشنبه با حضور نمایندگان دفتر امور شهری و شوراهای استانداری و دستگاههای اجرایی مرتبط، بخشداران بخش های الموت شرقی و غربی و شهرداران شهرهای معلم کلایه و رازمیان در استانداری برگزار شد.

اکرم نجفی در این جلسه اظهارداشت: برای ایجاد توسعه متوازن باید در روستاها نیز امکانات رفاهی و بهداشتی را مهیا کنیم تا عدالت نیز برقرار شود.

وی اضافه کرد: سلامت مردم در شهر و روستا از اهمیت زیادی برخوردار است و در این راستا نباید بین شهری و روستایی تفاوت قائل شویم و در تامین امکانات بهداشتی و درمانی و سایر امکانات زیستی به روستاها بی تفاوت باشیم.

نجفی یادآورشد: خوشبختانه با فرهنگ سازی صورت گرفته توجه به محیط زیست مدتهاست در شهرها و روستاها جدی گرفاته می شود و با مشارکت شهروندان و ساکنان روستایی شاهد اتفاقات خوبی هستیم.

مدیرکل دفتر روستایی استانداری قزوین تصریح کرد: با برنامه ریزی انجام شده از سال های گذشته برای مدیریت پسماند خوشبختانه امکانات خوبی در اختیار دهیاریها قرار گرفته و در حال حاضر زباله های ۲۲۰ روستای استان به جایگاه جمع آوری و سایت محمدآباد منتقل می شود.

نجفی گفت:برنامه ریزی برای مدیریت پسماند از مهمترین مولفه های توسعه پایدار است که مستلزم ایجاد زیرساختهای لازم از جمله آماده سازی بستر فرهنگی، اجتماعی و فراهم شدن امکانات مالی و تجهیزات لازم است.

وی بیان کرد:در حال حاضر با تدابیری که از سالهای گذشته در جهت مدیریت پسماند اندیشیده شده و امکاناتی که در اختیار دهیاریها قرار گرفته، زباله های ۲۲۰ روستاهای استان به جایگاه محمدآباد منتقل می شود.  

نجفی اضافه کرد: همچنین زباله های ۲۲۴ روستا به جایگاههای مشترک و زباله ۱۲۹ روستا به جایگاههای اختصاصی هر روستا حمل می شود.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین یادآورشد:برای دفع پسماند در ۲۷۳ روستای استان جایگاه مناسبی نداریم و باید با همراهی و مشارکت مردم و برنامه ریزی اصولی و اقدامات مناسب بتوان شاخص دسترسی خانوارهای روستایی استان به سیستم جمع آوری و دفع بهداشتی پسماند را ارتقا بخشید.

در این جلسه مقرر شد مطالعات مربوط به برنامه تفصیلی مدیریت پسماند منطقه الموت از طریق دستگاههای مسئول پیگیری شده و اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد.