مجله مهر: روزانه از گوشه و کنار دنیا اخبار عجیب و غریبی از علم پزشکی و سلامت مردم میشنویم. از کشفیاتی که دنیا را دگرگون می کند تا اتفاقات عجیبی که ممکن از هر کسی را به کام مرگ بکشاند اما در عین حال آنها زنده می مانند و این دلیل معروف شدن آنها میشود.
حالا اتفاق نادری که بهانه نوشتن این گزارش شده گیر کردن دندانهای مصنوعی یک پیرمرد در گلویش است که هشت روز ادامه داشت. قبل از اینکه از جزییات این رخداد باخبر شویم حتما از خود می پرسیم که چگونه میشود فردی هشت روز جسم سختی مانند دندانهای مصنوعی در گلوی کسی گیر کند و نه تنها منجر به خفگی وی نشود، بلکه هشت روز فهمیدن این موضوع طول بکشد. این درست همان چیزی است که باعث شده این موضوع به تیتر یک سرویسهای سلامت رسانه هایی مثل CNN تبدیل شود.
اصل ماجرا چه بود؟
مردی ۷۲ ساله هفته گذشته تحت عمل جراحی قرار گرفته است. پزشکان میگویند که هنگام عمل فراموش کردهاند که دندانهای مصنوعی این مرد ۷۲ ساله را از دهان او خارج کنند. این دندانهای کاذب در گلو وی گیر کرده و هشت روز کشف نشده بودند.
گفته میشود این مرد که برای برداشتن توده بیضرر در دیواره شکم خود تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، بعد از شش روز بعد با شکایت از مشکلاتی نظیر خون در دهان و مشکل در تنفس و بلع به بیمارستان بازگشت. او ادعا کرد که چیزی مانع از غذا خوردنش میشود. در اولین مراجعه بیمار به اورژانس، پزشکان نتوانستند مشکل را تشخیص دهند و این مرد ۷۲ ساله با تجویز دهانشویه و چند قرص آنتی بیوتیک به خانه خود برگشت. اما او دو روز بعد با وخیمتر شدن علائم بار دیگر به بیمارستان مراجعه کرد و این بار با تشخیص یک عفونت شدید قفسه سینه در بیمارستان بستری شد.
سرانجام پس از عکس برداری مشخص شد یک جسم نیم دایرهای روی تارهای صوتی او قرار دارد، که باعث ایجاد تاول و تورم داخلی شده است.
این مرد ۷۲ ساله گفته بود هنگام مراجعه به بیمارستان، دندانهای مصنوعی خود را از دست داده است. با این حال پس از تشخیص این ماجرا وی برای خارج کردن دندانهای مصنوعی خود بار دیگر راهی اتاق جراحی شد.
البته مسوولین این بیمارستان بعدها گفتهاند که هیچ دستورالعمل ملی مشخصی در مورد نحوه مدیریت پروتز در هنگام بیهوشی وجود ندارد، اما مشخص شده که خارج کردن پروتز از دهان بیمار در هنگام عمل، باعث میشود تهویه کیسه ماسک بهتر کار کند. بنابراین بسیاری از بیمارستانها در اتاق های عمل خود دندانهای مصنوعی بیمار را بلافاصله قبل از لوله گذاری تنفسی خارج میکنند.
اما نکته جالب این اتفاق این است که در کشورهای اروپایی با وجود مراجعه چنین بیماری، در مراجعه اول عکسبرداری را تجویز نکردند؛ در حالی که در ایران پزشک قبل از ویزیت بیمار حتما از او درخواست عکس،آزمایش، ام آر آی یا سونوگرافی میکند.