به گزارش خبرگزاری مهر، اولین مجمع دبیران شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاههای اجرایی کشور و تشکل های مردمی و صنفی با حضور حجت الاسلام روح الله میرزایی قائم مقام و معاون اجتماعی و مطالبه گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و همچنین فرماندهان مراکز مقاومت بسیج وزارتخانه ها و ادارات صبح امروز در سالن کنفرانس شرکت ملی گاز ایران برگزار شد.
حجت الاسلام میرزایی: شوراهای امر به معروف فضا را برای تخلف مدیران ناامن کنند
در این نشست حجت الاسلام روح الله میرزایی قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و معاون اجتماعی و مطالبه گری این ستاد گفت: انعقاد تفاهمنامه میان بسیج ادارات و ستاد مدتی پیش صورت گرفته و شرایط برای گسترش بحث های آموزشی در ادارات و وزارتخانه ها در حال مهیا شدن است.
وی با بیان اینکه اساسی ترین کار این است که بتوانیم شانیت متناسب برای شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه ها ایجاد کنیم خاطرنشان کرد: امروز در بحث آموزش به یک فهم مشترک رسیده ایم و مباحث قانونی در احیا فریضتین در ادارات را نیز ستاد پیگیری خواهد کرد.
حجت الاسلام میرزایی تاکید کرد: ما باید در صدد ایجاد بانک مربیان امر به معروف باشیم. از سوی دیگر شورای امر به معروف در هر دستگاهی براساس تفاهمنامه باید مقدمات و پشتیبانی مباحث آموزشی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر را ایجاد کند.
وی ضمن تشکر از سازمان بسیج ادارات از برگزاری کارگروه های تخصصی در این زمینه قدردانی کرد و گفت: بسیج در زمینه احیا امر به معروف و نهی از منکر در ادارات پیشگام شده و گام های رو به جلویی برداشته است.
معاون اجتماعی و مطالبه گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر هدیه الهی به بشر است و امری فرادینی محسوب می شود. زیرساخت دولت اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است و متاسفانه به درستی آن را برای افکارعمومی تشریح نکرده ایم. این در حالیست که بسیاری از جوامع پیشرفته این فریضه را به اشکال مختلف در جامعه خود پیاده سازی می کنند.
قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: ترویج فحشا در جامعه به فرموده امام صادق ریشه در لقمه دارد. اگر بحث اقتصادی و ارتباط مردم با خدا درست شد کار دیگری باقی نمی ماند و اساسا امر به معروف و نهی از منکر آمده تا بستر این دو موضوع را در جامعه ایجاد کند. اگر امر به معروف به درستی تبیین شد کارسازترین نوع تعامل اجتماعی در جامعه فراهم می شود، اما اگر به درستی تبیین و تشریح نشد این امر در بین افکارعمومی فضولی کردن اطلاق می شود.
میرزایی افزود: حضرت زهرا(س) در ابتدای خطبه فدکیه فرموده اند: «دزدی نکنید تا جامعه پاکدامن باقی بماند.» برهمین اساس است که ظاهر مردم باطن مسئولین می شود.
وی یکی از راههای اثرگذاری بیشتر شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در ادارات را به میدان آوردن بدنه قشر زحمتکش در دستگاهها دانست و گفت: این مهم زمینه ساز شانیت و ایجاد شخصیت برای شوراهاست. در چنین شرایطی مدیر جرات تخلف کردن ندارد و عملا فضا برای تخلف مسئولین ناامن می شود و این به معنای مطالبه گری است.
معاون اجتماعی و مطالبه گری ستاد امر به معروف یادآور شد: دستگاه های اجرایی باید بدانند حقوشان را از مردم می گیرند و جیره خوار مردم هستند و باید رضایت مردم را در مباحث مختلف فراهم کنند. در چنین شرایطی بررسی نارضایتی های مردم و کارمندان باید دستور جلسه شوراهای امر به معروف و نهی از منکر باشد و پیشنهادات مشخص از سوی شوراههای امر به معروف دستگاهها به روسا داده شود تا فساد کاهش پیدا کرده و رضایت مردم و کارمندان فراهم شود.
میرزایی با بیان اینکه سامانه ای در حال فراهم شدن است تا فضا برای آموزش تخصصی امر به معروف تسهیل شود تاکید کرد: از دیگر مزیتهای اصلی این سامانه رفع مشکلات و مسائل مردم و جامعه خواهد بود. در این سامانه همه مردم می توانند فساد را در هر ارگان سازمان یا نهادی گزارش کنند و شوراها نیز مسئول پیگیری این گزارش ها هستند و نتیجه نیز باید به سمع و نظر افکارعمومی برسد.
قریشی: سازمان بسیج ادارات همچون ستاد امر به معروف به دنبال مطالبه گری است
قریشی مسئول سازمان بسیج وزارتخانه ها و ادارات نیز در این جلسه در سخنانی به ارائه نظرات و دیدگاههای خود پرداخت و گفت: بسیج همچون ستاد امر به معروف و نهی از منکر به دنبال مطالبه گری است و این فهم مشترک را به فال نیک می گیریم.وی همچنین خاطرنشان کرد: تفاهمنامه بسیار خوبی با ستاد امر به معروف امضا شده که تربیت مربی گل سر سبد آن است.
وی تصریح کرد: در امر به معروف باید بینش وجود داشته باشد و خدمت رسانی به مردم به شکل بهینه در دستور کار قرار گیرد. اساسا ستاد امر به معروف و نهی از منکر امر بحث سیاستگذاری را در دستور کار دارد و ما نیز در امر اجرایی پیگیر پیاده سازی این سیاستها خواهیم بود.
تربتی: بهترین معوف خدمت رسانی به مردم و ایجاد اشتغال است
تربتی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست بهترین معروف را خدمت رسانی به مردم و ایجاد اشتغال دانست و به تشریح اقدامات صورت گرفته در زمینه احیا امر به معروف و نهی از منکر متناسب با مسئولیتهای اجتماعی شرکت ملی گاز ایران پرداخت و گفت: خدمت رسانی در امر گازرسانی ضمن ایجاد رفاه برای مردم توسعه صنعتی را برای کشور به ارمغان می آورد. ما این افتخار را داشته ایم که در این زمینه اقدام انقلابی به عمل آوریم و نتیجه آن آرامش و آسایش برای مردم شده است.
وی افزود: توسعه گازرسانی که اکنون سبب شده ۹۵درصد مردم از نعمت گاز بهره مند باشند یکی از معروفات مهم، و پیشگیری از سوختن نفت کوره و گازوئیل که آلودگی محیط زیستی به همراه دارد، نهی منکر اساسی در شرکت ملی گاز ایران بوده است. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران توسعه گاز رسانی، نگهداری از تاسیسات و حتی تامین اقلامی همچون البسه و اغذیه نیروهای فعال در مناطق مختلف جهت توسعه گازرسانی توسط نیروهای بومی را یکی از مصادیق توانمندسازی بومی در شرکت ملی گاز ایران دانست و تاکید کرد: شرکت ملی گاز ایران تلاش کرده ازین طریق مسئولیت اجتماعی خود را عملیاتی کند.
همچنین در این جلسه نشست پرسش و پاسخ میان دبیران شوراهای امر به معروف وزارتخانه ها و دستگاهها، با حجت الاسلام میرزایی قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و معاون اجتماعی و مطالبه گری این ستاد و قریشی رئیس سازمان بسیج وزارتخانه ها و ادارات صورت گرفت. دبیران شوراهای امر به معروف و نهی از منکر وزارتخانه های جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان و ارتباطات و فناوری اطلاعات، راه آهن، سازمان هواشناسی، ایران خودرو، بنیاد شهید، بانک تجارت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به طرح پرسش و ارائه گزارش کار پرداختند. میرزایی در این بخش، شکل گیری چارچوب مشخص برای آموزش و مباحث پیرامون تربیت مربیان تاکید کرد. وی همچنین ساختارسازی و نهادسازی را منافی با احیا فریضتین دانست و گفت: ما ماموریتی برای احیا فریضتین در جامعه داریم و باید آن را به سرانجام برسانیم. در پایان این جلسه نیز میثاق نامه ای با محوریت تلاش برای احیا فریضتین و اعتلای آرمان های انقلاب اسلامی قرائت شد.