به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، نشست هماندیشی برگزاری بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر روز گذشته، سهشنبه ۵ شهریور، به میزبانی دفتر هنرهای نمایشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حاضران در این نشست حمیدرضا آذرنگ دبیر بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، حمید نیلی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، کورش زارعی مدیر دفتر هنرهای نمایشی حوزه هنری، محسن سلیمانی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، محمد لارتی نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران، ایرج افشاری نماینده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و توحید معصومی معاون اجرایی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بودند.
نگاهمان ملی باشد، نه محلی
آذرنگ در ابتدای این نشست گفت: انجام کارهای فرهنگی رسالت بزرگی است ولی نگاه سادهانگارانهای درباره جشنوارههای تئاتر برقرار شده و بزرگترین مشکل ما این است که جشنوارهها حاوی اتفاقات تاثیرگذار نیستند و اکثر ارگانها و مسئولان هم هنر تئاتر را تبدیل به هنری تزیینی کردهاند. اعتقاد دارم که هنرمندان هم در این زمینه مقصرند و نگاه درستی درباره جشنوارهها وجود ندارد.
وی افزود: جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به صورت محلی آغاز شد و حالا داعیه ملی دارد ولی نگاه برخی مسئولان و میزان بودجهها، همچنان در حد جشنواره محلی است. اعتقاد دارم این جشنواره بسیار محترم است زیرا نام شهید محمد جهانآرا ضمیمه آن است. افتخارات و میهنپرستی جهانآرا و آن گمنامانی که در کنارش جانشان را برای آزادی خرمشهر هدیه کردند، مورد احترام همه مردم ایران است و باید به همین مناسبت این جشنواره را به جایگاه حقیقیاش رساند.
این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون تاکید کرد: امیدوارم روزی فرابرسد که برای پاسداشت این مناسبت افتخارآمیز، نه تنها خرمشهر که تمام ایران دست در دست هم دهند تا جشنواره تئاتر فتح خرمشهر نه فقط در این شهر که در تمام ایران برگزار شود و این جشنواره ملی با نگاهی حتی بینالمللی شکلی درخشانتر به خود بگیرد.
آذرنگ تصریح کرد: اشکال کار آن جاست که برخی مدیران ما وقتی بر کرسی مدیریت مینشینند تلاش میکنند جای پای مدیران گذشته را پاک کنند، حالا چه آن جای پا خوب باشد و چه بد و این اشتباهی است که مدام در حال تکرار شدن است. ما آسیبشناسیای انجام نمیدهیم تا از نقاط قوت دوران گذشته بهترین استفاده را ببریم و نقاط ضعف را به شکلی درست سر و سامان دهیم. ما در کارهای فرهنگی اشتباهات زیادی کردهایم و باید آسیبشناسی کنیم. مثلا سالنهای تئاتر خرمشهر ایراداتی دارد و تقریبا همه چیز آن جا خراب است و هیچ ارتباطی با فرهنگ و هنر ندارد. من ماندهام چرا در ۲۱ دوره قبل هیچ امکاناتی به این جشنواره اضافه نشده است. تئاتر یکی از گرانترین هنرهای دنیا است و در ایران به آن بها نمیدهند. اگر هر کدام از مدیران قبلی این جشنواره در ۲۱ دوره گذشته حداقل یک لامپ ۱۰۰ خریده بودند الان ۲۱ دانه لامپ داشتیم که حداقل منطقهای را روشن میکرد. چرا امروز هیچ نشانی از دورههای گذشته این جشنواره نیست؟ چرا هیچ امکاناتی به این جشنواره اضافه نشده است؟ ما میخواهیم از این جشنواره یادگارهای مثبتی باقی بماند و هویت و اعتبار جشنواره تئاتر فتح خرمشهر برایمان مهم است.
تغییر زمان برگزاری جشنواره حیاتی بود
این نویسنده و کارگردان تئاتر با تاکید بر این که ما آسیبشناسیای جدی در زمینه ۲۱ دوره گذشته جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر انجام دادهایم، گفت: یکی از نقاط ضعف جشنواره زمان برگزاری آن بود که به گرمایی طاقتفرسا میخورد. خود من پیشتر در این جشنواره شرکت و با این گرمای شدید دست و پنجه نرم کرده بودم. بنابراین سیاستگذاران جشنواره تصمیم گرفتند تاریخ برگزاری جشنواره را تغییر دهند و در واقع، این تغییر زمان به شدت حیاتی بود.
باید به این جشنواره کمک مالی کرد
نیلی نیز تصریح کرد: اولین بار است که برای این جشنواره تمام مدیران مربوطه جمع میشوند و در تلاش هستند تا بهترین رویداد تئاتری را برگزار کنند و من علاقه دارم که بیشترین کمک مالی به این جشنواره شود. آقای آذرنگ فکرهای خوبی برای جشنواره دارد و ما هم پشتیبان این جشنواره هستیم.
آذرنگ در پایان تایید کرد: غرور من اجازه نمیدهد خیلی از کارها را انجام بدهم ولی برای جشنواره فتح خرمشهر همه کاری میکنم و هیچ منتی هم نمیگذارم و این کار را وظیفه خود میدانم.
همچین هر یک از مدیران حاضر در این نشست، در طول برگزاری آن نقطه نظرات خود را در در خصوص مشارکت و همراهی در برگزاری بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر مطرح کردند.
بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در چهار بخش مسابقه نمایشهای صحنهای، مسابقه نمایشهای کوتاه، مسابقه نمایشنامهنویسی و نمایشهای میدانی و محیطی به دبیری حمیدرضا آذرنگ آبان ماه سال جاری در منطقه آزاد اروند برگزار خواهد شد.