به گزارش خبرنگار مهر، سیدجواد حسینی ظهر امروز پنجشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه مدرسه جعبه سیاه جامعه است لذا هر چه در جامعه رخ میدهد از مدرسه عبور کرده به همین دلیل آموزههای اصلی سند بنیادین تحول باید در مدارس اجرا شود. بیان داشت: امروزه نظام تعلیم و تربیت کشور از مشکلات بسیاری رنج میبرد به همین دلیل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نوشته شده است.
وی افزود: آموزش و پرورش ما از چند چیز رنج میبرد اول این که ما یک نگاه معدل محور به این نهاد داشتهایم نه یک نگاه علت محور و دوم راهحلهای موقتی و نگاه سلیقهای به آموزش و پرورش داریم نه یک نگاه بنیادین و اصولی که در سند جدید این عارضهها کنار زده شده است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش چهار لایه دارد که ما از لایههای نظری و برنامهای عبور کردهایم لذا دو لایه مانده و در حال حاضر ۶۷۰ برنامه از سند تحول بنیادین تولید شده که ۳۷۰ مورد آن در برنامه ششم و مابقی در برنامه هفتم باید گنجانده شوند.
حسینی اظهار داشت: دستگاه بزرگ آموزش و پرورش با ۱۴ میلیون دانشآموز، یک میلیون معلم، ۱۰۷ هزار مدرسه و ۷۵۲ منطقه با قوانینی همچون قوانین هواشناسی اداره میشود.
وی تصریح کرد: باید قوانین خاص برای آموزش و پرورش نوشته و تصویب شود لذا آموزش و پرورش زیر بار سنگین برنامههای ملی آموزش زده کمر خم کرده است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: ۱۲ هزار و ۹۰۰ ساعت آموزش از کلاس اول ابتدایی تا دوازدهم به دانشآموزان تحمیل شده و این در حالیست که میانگین جهانی آموزش ۸ هزار ساعت میباشد یعنی ما قریب به ۵ هزار ساعت آموزش اضافی داریم که یعنی مصرف منابع اضافی که نه تنها مفید نیست بلکه دانش آموزان را ذهنیگرا، افسرده، غیرمهارتی، کنکور زده و نمره گیر بار میآوریم.
وی افزود: باید دانشآموزان را از زیر بار سنگین برنامههای درسی اضافی خلاص کنیم و أین یعنی تحول بنیادین در آموزش و پرورش است.
حسینی ابراز داشت: باید چهار میز دوره اول و دوم ابتدایی و دوره اول و دوم دبیرستان را با حضور نماینده انجمن اولیا و مربیان، نماینده دبیران، نمایندگان دانشگاهیان، نماینده دانشآموزان و کارشنااداره آموزش و پرورش در جهت تحقق سند تحول بنیادین تشکیل شود.
وی افزود: آموزههای سند تحول بنیادین باید از قالب طرح و برنامه خارج شود و به مکان اصلی تعلیم و تربیت یعنی مدرسه برای اجرا منتقل شود.
حسینی گفت: مدرسه جعبه سیاه جامعه است لذا هر چه در جامعه رخ میدهد از مدرسه عبور کرده به همین دلیل آموزههای اصلی سند بنیادین تحول باید در مدارس اجرا شود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: تا سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۵ هزار نفر از فرهنگیان در کشور بازنشسته میشوند در حالیکه ۱۷ درصد دانشآموزان افزایش مییابند و ۳۰ درصد نیر وهای ما کاهش مییابد.
وی افزود: در گذشته مشکلاتی در زمینه آموزش داشتیم از جمله این که نیروی تحصیل نکرده را داشتیم و مجلس ۱۲ هزار نیرو بر ما تحمیل کرد که کار اشتباهی بود اما در حال حاضر هیچ نیرویی حق رفتن به کلاس بدون تحصیلات ندارد همچنین تنها راه تامین نیروی انسانی از طریق دانشگاه فرهنگیان است.
حسینی به مدارس غیردولتی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: من معتقدم یکی از شیوههای عدالت آموزشی مدارس غیر دولتی هستند اما متاسفانه دو مشکل ایجاد شده اول این که این مدارس مربوط به بخش خصوصی هستند که تحت استانداردهای آموزش و پرورش، آموزش میدهند لذا استراتژی ما هدایت، حمایت، کفایت و نظارت بر این مدارس است و دوم این که متاسفانه از ۱۱ درصد مدارس غیر دولتی، یک درصد آنها به دلیل این که شهریه را رعایت نمیکنند چهره بقیه مدارس را نیز مخدوش کردهاند.
وی یادآور شد: در سطح کشور ۲۴ هزار کلاس درس داریم که فاقد بخاری هوشمند هستند که ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آن در نظر گرفته شده که این آمار در استان کرمان ۷۵۰ کلاس است که با اعتبار ۹ میلیارد تومان تا اول مهر تبدیل به بخاری هوشمند خواهند شد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: باید با جدیت بحث آموزشهای فنی و حرفهای را دنبال کنیم.
وی افزود: ۱۸۲ هزار دانشآموز عشایری در کشور وجود دارند که از این آمار ۱۲ هزار دانشآموز عشایری در کرمان تحصیل میکنند لذا باید سرانه پرداختی به دانشآموزان عشایری را سه برابر کنیم.
حسینی از اختصاص ۱۰ میلیارد تومانی به مدارس شبانهروزی خبر داد و اظهار داشت: در سطح کشور ۳۷۰ هزار دانشآموز در مدارس شبانهروزی مشغول به تحصیل هستند که از این آمار ۳۲ هزار دانشآموز در کرمان وجود دارند.
وی افزود: در هفته دولت ۲ هزار پروژه در آموزش و پرورش کا شامل ۱۰ هزار کلاس درس، ۱۰۸ سالن ورزشی و ...با اعتبار بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: در هیچ وزارتخانهای به اندازه وزارت آموزش و پرورش نمیتوان خلق ثروت کرد لذا باید با خلق قوانین و آییننامههای جدید این لشکر بالقوه را پویا و به بالفعل تبدیل کرد.