خبرنگاران حوزه محیط زیست در نامه‌ای به شورای اطلاع‌رسانی دولت اعتراض خود را نسبت به پرونده‌سازی، اتهام و تلاش برای حذف خبرنگاران منتقد در سازمان محیط زیست اعلام کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از خبرنگاران حوزه محیط زیست، در نامه‌ای به شورای اطلاع‌رسانی دولت اعتراض خود را به سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست در قبال خبرنگاران اعلام کردند.

نویسندگان این نامه برگزاری نشست‌های خبری گزینشی، تماس با مدیران رسانه‌ها برای حذف خبرنگاران منتقد و ایراد اتهامات واهی و پرونده‌سازی برای خبرنگاران را بخشی از سیاست‌های روابط عمومی سازمان محیط زیست در دوره ریاست عیسی کلانتری بر سازمان محیط زیست و مدیریت امیرعبدالرضا سپنجی در روابط عمومی این سازمان دانسته‌اند.

خبرنگاران محیط زیست در این نامه اعلام کرده‌اند که روابط عمومی سازمان محیط زیست با مدیران رسانه‌ها تماس گرفته و درباره خبرنگار حوزه محیط زیست شأن سخنانی غیر واقعی به مسئولان رسانه انتقال داده و خواستار تغییر خبرنگار شده و در یکی از موارد حتی خبرنگار جایگزین را هم معرفی کرده است!

امضاءکنندگان این نامه که خبرنگاران رسانه‌های رسمی کشور از جمله خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و سایت‌های خبری هستند، خواستار عذرخواهی و تغییر رویکرد سازمان محیط زیست نسبت به خبرنگاران و برخورد با مدیران خاطی شده و اعلام کرده‌اند تا زمانی که این اتفاق نیافتد برنامه‌های خبری سازمان محیط زیست را پوشش نخواهند داد.

متن نامه خبرنگاران محیط زیست در اعتراض به روند کنونی حاکم بر روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست به شرح زیر است:

جناب آقای علی ربیعی

ریاست محترم شورای اطلاع‌رسانی دولت

با سلام و احترام

ما امضاءکنندگان این نامه به عنوان خبرنگاران فعال در رسانه‌های رسمی کشور با یادآوری مفاد «منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید» مبنی بر رویکرد مثبت و فعالانه در تعامل با رسانه‌ها (بند ۱۱) و تأکید بر حفظ محیط زیست (بند ۱۲)، به عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست به ویژه در عرصه «روابط عمومی و ارتباط با رسانه» در دوره ریاست عیسی کلانتری (معاون رئیس جمهوری و رئیس این سازمان) معترضیم.

رفتارهای اخیر روابط عمومی این سازمان، آن‌چنان بی‌تدبیرانه و در تضاد با اصول ابتدایی روابط عمومی و اطلاع‌رسانی بوده که صرفنظر از دو بند مطرح شده در منشور اخلاقی دولت دوازدهم، برای هیچ دولتی در نظام جمهوری اسلامی هم - حتی بدون چنین مدعایی- شایسته نیست.

مدتهاست که مدیر روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست تعمدا برخی خبرنگاران باسابقه حوزه محیط زیست را از دعوت به نشست‌ها و سفرهای خبری این سازمان حذف کرده و حتی پا را فراتر گذاشته و انجام مصاحبه با مدیران ارشد این سازمان را طی تماس تلفنی با برخی مدیران رسانه‌ها، منوط به تغییر خبرنگار حوزه محیط زیست آن رسانه عنوان کرده است. ایشان در متن یکی از جوابیه‌های خود به یک خبرگزاری، خطاب به مدیران آن خبرگزاری توصیه کرده خبرنگار دیگری را به جای خبرنگار منتقد به کار گیرند (!) و با مدیران دست کم سه رسانه رسمی هم تماس تلفنی گرفته و درباره خبرنگار حوزه محیط زیست شأن سخنانی غیر واقعی به مسئولان رسانه انتقال داده و خواستار تغییر خبرنگار شده و در یکی از موارد حتی خبرنگار جایگزین را هم معرفی کرده‌اند!

روابط عمومی این سازمان اخیراً چند تن از خبرنگاران مطرح این حوزه را از گروه مجازی اطلاع‌رسانی برنامه‌های سازمان نیز حذف کرده و زمانی که با اعتراض سایر خبرنگاران مواجه شده خبرنگاران محیط زیست منتقد سازمان را «اپوزیسیون» و «ضد نظام و دولت» معرفی کرده‌اند. گویا این روزها تهمت زدن و نصب برچسب به متخصصان منتقد سازمان و خبرنگاران، با عناوین «اپوزیسیون»، «توده‌ای» و «ضد نظام» به امری رایج برای مدیران این سازمان تبدیل شده است.

یادآوری این نکته ضروری است که بهره‌گیری از شیوه پرونده‌سازی و تهمت و افترا برای منتقدان رسانه‌ای، به هیچ عنوان زیبنده مسئولان دولت داعیه‌دار رعایت اصول مدنی و حقوق شهروندی نیست لذا انتظار می‌رود شورای اطلاع‌رسانی دولت در اسرع وقت شفاف‌سازی کند که آیا در دولتی که یک بند از منشور اخلاقی آن صراحتاً به تعامل مثبت با رسانه‌ها اختصاص یافته، چنین رفتار توهین‌آمیزی با خبرنگاران، رویکردی مورد تأیید است یا خیر؟

ما امضا کنندگان این نامه، با انکار و رد اتهامات وارده از سوی مدیرکل روابط عمومی این سازمان در یک گروه عمومی، با یادآوری این نکته که حق شکایت قضائی از ایشان را به دلیل ایراد اتهام «ضدیت با نظام» به خبرنگاران منتقد دولت، برای خود محفوظ می‌دانیم، خواستار عذرخواهی و تغییر رویکرد خطرناک و ناپسند سازمان حفاظت محیط زیست در قبال خبرنگاران هستیم، در غیر این صورت ناچاریم تا اطلاع ثانوی از شرکت در برنامه‌های خبری این سازمان خودداری کنیم.

همچنین از آن مقام محترم استدعا داریم حال که مطابق اصل ۵۰ قانون اساسی، حفاظت از محیط زیست وظیفه همگانی قلمداد شده، دست کم مدیرانی در روابط عمومی این سازمان منصوب شوند که از برخورد گزینشی، توهین‌آمیز و حذفی با خبرنگاران خودداری کرده و دست‌کم آئین‌نامه نحوه فعالیت روابط عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی و ماده ۷ آن را مبنی بر همکاری و تعامل با تمامی رسانه‌های قانونی، متذکر شوید.

بی‌شک عذرخواهی از خبرنگاران به دلیل رفتارهای یادشده و تغییر مشی غلط گذشته این سازمان در قبال خبرنگاران، نشانه احترام دولت تدبیر و امید به اهمیت جایگاه رکن چهارم دموکراسی در تبیین دقیق مفاهیم عالی منشور شهروندی تلقی شده و به ترمیم سرمایه اجتماعی، افزایش اعتماد ملی و همکاری مؤثرتر در اطلاع رسانی محیط زیست کمک خواهد کرد.

با احترام

امضاءکنندگان:

مهدی آئینی

آسیه اسحاقی

فاطمه باباخانی

میثاق بدیعی

مسعود بُربُر

ریحانه جاویدی

مژگان جمشیدی

مهتاب جودکی

جواد حیدریان

سمیرا خباز

زینب رحیمی

زهرا رفیعی

رضا ساکی

امین شول سیرجانی

حسن ظهوری

محسن ظهوری

زهرا کشوری

ساغر کوهستانی

مهدی گوهری

مهرو ماهر

صدرا محقق

یاسر مختاری

نیلوفر منصوری

الهه موسوی

کیوان هوشمند