تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۷

در سالهای اخیر کتابهای زیادی درباره مضامین ماه محرم نوشته شده است. در این گزارش یکی از این کتابها را معرفی میکنیم.

مجله مهر - در دهه اخیر کتاب‌های زیادی از محرم سال ۶۱ قمری و بازتاب‌های آن در هزاره بعدی نوشته شده است. کتاب‌هایی که از مردمان آن روزها می‌گوید و ایمانی که در دل نسل‌های بعدی ادامه داشته است. در این سال‌ها کتابهای زیادی از نویسنده‌های داخلی نوشته شده است که از جمله آنها می‌توان به کآشوب اشاره کرد.

کتاب کآشوب شامل بیست و سه روایت از نویسنده‌های مختلف با دیدگاه‌های متفاوت است که درباره نسبت خودشان و محرم نوشته‌اند. روایت‌ها به زبانی نرم و ساده نوشته شده‌اند و هرکدام طعم و لحن اقلیمی را دارند که نویسنده در آن رشد یافته است. دغدغه‌های متفاوت هر کدام از نویسندگان، روایتشان را منحصربفرد کرده و یکنواختی را از کتاب گرفته است. کتاب کآشوب به همت نفیسه مرشدزاده در ۲۰۸ صفحه منتشر شده و اولین کتاب نشر اطراف است.

کتاب کاشوب، روایت زنده ماندن روضه در گذر زمان است. این آئین قدیمی با فرهنگ‌ها آمیخته، طعم و لحن اقلیم‌های مختلف را گرفته و در بافت زندگی طوری تنیده شده که دیگر به راحتی نمی‌شود زندگی و روضه را از هم سوا کرد. نویسندگان دعوت شده به این مجموعه تلاش کرده‌اند گزارشی صادقانه و عینی از رویدادهایی بدهند که در همین روزها اتفاق افتاده ولی هنوز در سایه واقعه سال ۶۱ است. این راویان از نسبت شخصی و زیسته‌شان با مجلس روضه نوشته‌اند. آمیختن طعم و لحن خرده روایت‌های شخصی، روایت فراگیرتری ایجاد کرده که هویتی مستقل از اجزای خرد خودش دارد که در نهایت کنار هم چیدن این صداهای فردی، به گزارش یک پدیده تبدیل شده است.

یکی دیگر از نکات جالب این کتاب این است که یکی از داستان‌های آن به روایت مرحوم مهدی شادمانی بوده است. خبرنگاری که روز گذشته پس از سه سال مبارزه با سرطان به دیار حق شتافت.