ساجده جبارپور در گفتوگو با مهر، با بیان اینکه برخی مداحان برای اینکه اشعار مورد استفاده در عزاداریها به فهم مخاطب نزدیکتر باشد از اشعار کم بنیه استفاده و شأن کلام را پایین میآورند، اظهار داشت: برخی مداحان به جای اینکه سطح سلیقه مردم را بالا ببرند شعر را نزول میبخشند، برخی نیز تلاش میکنند از هر شعر و کلامی برای گریه انداختن مردم استفاده کنند و این یک مشکل و آفت در عرصه مداحی، نوحه خوانی و شعرخوانیهای هیئتی ما است.
وی با اشاره به رواج برخی اشعار در مداحیها و نوحهخوانیها که در تضاد با متون مستند و مقاتل معتبر است، بیان داشت: برخی بیشتر به دنبال روایتهای کوچه بازاری در عزاداری میروند که این امر ایجاد یک نوع بدعت در عزاداری محسوب میشود.
استفاده از اشعار بی مایه باعث انحراف ذهن جامعه و ترویج بدعتها خواهد شد
این شاعر و ترانه سرای کشورمان تاکید کرد: این نوع اشعار از طرفی باعث انحراف ذهن جامعه و ترویج بدعتها خواهد شد و شأنیت کلام و نوحه خوانی را پایین میآورد که این در تقابل با رعایت شأن اهل بیت (ع) است.
وی استفاده از الفاظ دور از شأن، خلاف نظر علما و مبانی دینی را از آفات اشعار هیئتی عنوان کرد و افزود: برخی مداحان میخواهند ابراز ارادت و محبت نسبت به اهل بیت (ع) داشته باشند اما متأسفانه با استفاده از الفاظ و اشعار نامناسب دچار انحراف در مسیر و مقصد خود میشوند.
اصفهان مهد شاعران آئینی برجسته است
جبارپور با بیان اینکه اصفهان مهد شاعران آئینی برجسته است، تصریح کرد: شاعران آئینی برجستهای در کشور وجود دارند که کاملاً بر اساس روایات و مقاتل شعر میگویند، افرادی نظیر حاج غلامرضا سازگار، حاج علی انسانی، آقای مهدی رحیمی زمستان و افراد بسیار دیگری وجود دارند که در کنار اینکه اشعار بسیار زیبا و اثرگذاری دارند تطابق با روایات و مقاتل را بسیار جدی و ویژه در نظر داشته و به همین دلیل اشعار آنها بسیار فاخر و ارزنده است.
وی به برگزاری شب شعر عاشورایی شیراز با قدمتی بیش از سه دهه اشاره کرد و گفت: هرسال این شب شعر با کیفیت بیشتری نسبت به سال گذشته و با زاویه دید جدیدی برگزار میشود، پیش از برگزاری این شب شعر نیز فرصتی در اختیار شاعران قرار میگیرد و کتابی کاملاً مستند و برگرفته از روایات و مقاتل صحیح و مستند به شاعران ارائه میشود تا برگرفته از آن شعر بگویند و اینطور نیست که کسی خارج از مقاتل شعر بگوید.
شعر آئینی باید چارچوبی برای شعر خود داشته باشد
این شاعر و ترانه سرای کشورمان با بیان اینکه شاعر در شعر آئینی باید چارچوبی برای شعر خود داشته باشد، گفت: در شعر آئینی با امر مهم و حساس و مقدسی مواجه هستیم که شاعر را ملزم میکند تا با توجه و دقت و رعایت مستندات شعر بگوید، شاعر در شعر آئینی باید مراقبت کند تا مبادا به مقدسات، شئون و ارزشها خدشه وارد شود.