به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست دبیران انجمنهای علمیدانشجویی کشوری وزارت بهداشت با حضور دکتر سیماسادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، امیر للهگانی، مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت و دبیران انجمنهای علمی کشوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور، برگزار شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: انجمنهای علمی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور جایگاه خود را پیدا کردهاند که این موفقیت را در ابتدا مدیون عشق و ذوقی میدانیم که در وجود دانشجویان فعال در این انجمنها موج میزند و از طرفی حمایت بسیار خوب مسؤولان در سطح وزارت بهداشت و دانشگاهها در این مسیر تاثیر گذار بوده است.
لاری با تأکید بر اینکه حمایتهای وزارت بهداشت از انجمنهای علمی ادامه مییابد، گفت: من نیز این حمایت را به طور جدی ادامه میدهم و همیشه این دغدغه را دارم که در مدت مسؤولیت خود حمایتهای لازم را از نهادهای دانشجویی داشته باشم و نور امید را در دل تکتک دانشجویان دغدغهمندمان روشن نگه داریم.
وی با بیان اینکه در انجمنهای علمی فعالیتهای علمی بسیار خوبی در حال ظهور و بروز است، خاطر نشان کرد: ایجاد ارتباط دوسویه فعالان انجمنهای علمی با انجمنهای کشوری دارای اهمیت است تا با اتصال به پیشکسوتان این حوزه بتوانند از تجربه آنها استفاده کرده و در راستای اهداف تعیین شده در انجمنهای علمیدانشجویی کشوری حرکت کنند و از بروز حرکتهای جزیرهای جلوگیری شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خطاب به دبیران انجمنهای علمیدانشجویی کشوری وزارت بهداشت، اظهار داشت: شما باید بتوانید مشارکت دانشجویان را در زمینههای علمی افزایش دهید. انجمنهای علمی جزء نهادهای دانشجویی هستند که میتوانیم با آنها گفتمان منطقی داشته باشیم زیرا اساس کار شما علم و منطق است.
لاری انگیزه دانشجویان فعال در انجمنهای علمیدانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی را مهم ارزیابی کرد و گفت: اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاهها در مسیر حرفهای خود قرار دارند و گاه در این میان به روزمرگی دچار میشوند، اما دانشجویان نخبه و فعال عرصه علمی با انرژی جوانی و داشتن دید اجتماعی وسیع میتوانند نیروی محرکه فضای علمی کشور باشند.
وی خاطر نشان کرد: لازمه دنیای امروز علمی سخن گفتن است و حتی در مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز باید با تحقیقات علمی به اثبات سخن خود پرداخت و با ابزار علم و منطق افراد را قانع کرد.
معاون وزیر بهداشت با بیان این که رسالت شما بر این اساس بسیار سنگین است، اظهار داشت: روشهای درسی در کشور همچنان سنتی و قدیمی هستند و این موضوع نسل جوان علمی و نخبه را راضی نمیکند؛ برخی از اساتید جدید با تکنولوژی روز آشنا هستند اما تجربه لازم را ندارند و برخی از اساتید قدیمی دارای تجربه مناسباند اما با تکنولوژی روز کمتر آشنا هستند؛ در این میان دانشجو کمی دچار سردرگمی میشود.
وی گفت: انجمن های علمی می توانند مانند پلی این شکاف ایجاد شده میان اساتید با تجربه و قدیمی که از تکنولوژی دور ماندهاند و اساتید مسلط به تکنولوژی اما دارای تجربه کمتر را به یکدیگر وصل کنند.
لاری پیشرفتهای علمی انجام شده در حوزه علومپزشکی را چشمگیر توصیف کرد و گفت: اکنون این شما هستید که میتوانید نیاز علمی جوانان را بر طرف کنید. در حقیقت این فرصتها در اختیار شما است تا انگیزه علمی را ایجاد و دانشجویان را توانمند کنید.
وی با تاکید بر این که من از روی احساس مسؤولیت آمدهام، گفت: تلاش دارم به شما امید تزریق کنم تا شما به عنوان مدیران آینده و فعالان دانشجویی امروز بتوانید آینده علمی درخشانی را از آن خود کنید. در این مسیر از ارتباط با جامعه غافل نشوید زیرا ما علمی را نیاز داریم که مشکل روز ما را حل کند و در واقع نیازمند علمی هستیم که نافع باشد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت اظهار داشت: من فکر میکنم شرایط فشار و تنگنا اقتصادی ما را به استفاده بهینهتر از منابع مالی هدایت میکند. در این دو سال که کمبود منابع مالی در دانشگاهها بسیار شدید شده، در دانشگاه همدان بیشترین فعالیتها انجام و بهترین برنامهها برگزار شد، زیرا در این فضا قدر داشتهها را بهتر دانسته میشود.
لاری با تاکید بر اینکه شما باید شور و اشتیاق در میان دانشجویان ایجاد کنید، افزود: اطلاعات به روز را به دانشجو منتقل کنید و مانع مراجعه دانشجو برای دریافت این اطلاعات از فضای بیرون دانشگاه شوید. من اعتقاد دارم هر اندازه برای انجمنهای علمی سرمایهگذاری شود، حاصلش سرمایهگذاری برای کشور است زیرا علم میتواند بهترین محرک رشد و ترقی کشورها باشد.
معاون وزیر بهداشت بر بحث جانشینپروری در انجمنهای علمیدانشجویی تأکید کرد و گفت: کاری کنید که همیشه بعد از حضور شما، افراد دارای مهارت و توانا برای فعالیت وجود داشته باشند و در بحث جانشینپروری حساس باشید. استارتاپ ها را با جدیت دنبال کنید و تلاش کنید به حاشیه کشیده نشوید و اصل تلاشتان را معطوف رشد و ارتقای علمی دانشجویان دانشگاه و انجمنهای علمی کنید.
در ادامه این نشست علیرضا رحمانیان «دبیر انجمن علمی کشوری دندانپزشکی» به نمایندگی از تمامی دبیران انجمنهای علمیکشوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور، پیشنهاد داد دانشجویان فعال در نهادهای دانشجویی مجمعی را تحت عنوان «مجمع فعالان فرهنگی و دانشجویی» در وزارت بهداشت ایجاد کنند تا تمامی این دانشجویان که طول عمر دانشگاهی خود رابه فعالیت در نهادهای دانشجویی سپری کردهاند، تجربههای خود را در این مجمع ارائه دهند و بعد از دوران فارغالتحصیلی نیز این پتانسیل به صورت مشورتی قابل استفاده باشد.
امیر للهگانی مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت نیز گفت: در حوزه نشریات، جشنواره نشریاتدانشجویی و در حوزه فرهنگی جشنواره فرهنگی سیمرغ در سطح وزارت بهداشت برگزار میشود اما در حوزه انجمنهای علمی این پتانسیل وجود نداشته است. سال قبل بر اساس دستور کاری که در این خصوص داشتیم پیشنویسی آماده شد اما عملیاتی نشد که در صورت حمایت دکتر لاری این روند اجرایی شده و جشنوارهای مختص دانشجویان فعال در انجمنهای علمی دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد و برگزار میشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز با حمایت از ایجاد جشنواره اختصاصی انجمنهای علمی به منظور ارائه دستاوردهای این انجمنها، گفت: این جشنواره باید محلی برای بروز استعدادهای علمی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور شود و نخبگانی بسیاری بتوانند دانش و توان علمی خود را در این جشنواره ارائه دهند.
در این جلسه عاشوری رئیس اداره انجمنهای علمیدانشجویی ادارهکل فرهنگی وزارت بهداشت نیز به بیان مشکلات دانشجویان فعال در انجمنهای علمی پرداخت و بر لزوم رسیدگی، پیگیری و رفع این مشکلات تاکید کرد.