به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی طالبی، پیش از ظهر سهشنبه در سمینار یکروزه سرطان در سالن همایشهای باقرالعلوم با اشاره به پیوند سلامت و امنیت بر اساس یک حدیث اظهار داشت: امروز سلامت و امنیت به عنوان ابعاد مهم زندگی بشر به یکدیگر تنیده شدهاند و چالش در هر یک از این زمینهها، دیگری را دچار اختلال خواهد کرد.
وی با اشاره به بحث بیوتروریسم به عنوان یکی از موضوعات مهم مورد توجه افزود: عدهای در کشور اعتقاد دارند که دشمن از طریق گسترش برخی بیماریها در صدد تسلط بر کشور است و بحث سلامت به حدی به یک دغدغه تبدیل شده که اکنون به عنوان یک چالش امنیتی مورد توجه قرار دارد.
طالبی با اشاره به شیوع بالای سرطان تا حدی که برخی از انواع آن در یزد دو یا سه برابر بیشتر از میانگین کشوری است، عنوان کرد: امروز در استان یزد در زمینه بیماریهایی نظیر سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی، شاهد آثار و تبعات اجتماعی بسیاری هستیم.
استاندار یزد تصریح کرد: در برخی خانوادهها که در شرایط خوبی بهسر میبردند اما سرطان ناگهان آنها را دچار چالشها و بحرانهای اقتصادی و روحی کرده، مشکلات بعد از مدتی به آسیبهای اجتماعی تبدیل شدهاند تا جایی که جبران آن امکانپذیر نیست.
وی افزود: در حال حاضر در استان یزد با حس ناامنی در حوزه سلامت مواجهیم و بهرغم امکانات خوب بهداشتی و درمانی و کنترل و پایش خوب بیماریهای غیرواگیر نظیر سرطان، با انتظارات و نیازهای روزافزون در حوزه سلامت مواجه هستیم.
طالبی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی وظیفه دارد وظایف خود را در این حوزه در قالب یک برنامه مدون دنبال کند و وظایف دیگر دستگاهها را نیز به آنها اعلام کند زیرا بحث سلامت شوخیبردار نیست و نمیتوان از کنار مسائل این حوزه ساده گذشت.
وی تصریح کرد: یکی از ایرادهای بزرگ ما در حوزه بهداشت و پیشگیری، بحث آموزش است و به واقع همواره این سوال مطرح است که چرا در یزد با مردمانی در این سطح سواد و فرهیختگی، هنوز نمیتوانیم برخی مسائل را به مردم منتقل کنیم و در حوزه پیشگیری، مشارکت جدی آنها را داشته باشیم.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اختصاص یک درصد از درآمد معادن مشکلساز در حوزه محیط زیست به استان خبر داد و گفت: به طور قطع بخشی از این درمان در حوزه سلامت هزینه خواهد شد.