به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، درحالی که تنش های انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از چند روزپیش آغاز شده و طرفدران احزاب مختلف به طرفداری از یک شخص و جریان خاص و یا در مخالفت با نامزدهای انتخاباتی به خیابان ها ریخته و دست به تظاهرات زده اند؛ نامزدهای انتخاباتی از امروز به طور رسمی فعالیت انتخاباتی خود را آغاز می کنند.
یک منبع مسئول در سفارت ترکیه در تهران در گفتگو با مهر درباره نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد: اولین دور انتخابات ریاست جمهوری که طی آن مجلس ترکیه، رئیس جمهور را انتخاب می کند؛ در تاریخ 27 آوریل ( 7 اردیبهشت) برگزار می شود که نامزد انتخاباتی برای احراز پست ریاست جمهوری باید دو سوم آرا یعنی 367 رای موافق به دست بیاورد؛ در صورتی که نامزدی موفق به کسب این میزان رای نشود؛ انتخابات به دور دوم کشیده می شود که دور دوم انتخابات در تاریخ 11 اردیبهشت برگزار می شود.
این منبع افزود: اگر در دور دوم، بازهم نامزدی موفق به کسب دو سوم آرا نشود؛ انتخابات به دور سوم کشیده می شود؛ زمان این انتخابات 5 می ( 15 اردیبهشت ) ماه است ؛ تفاوت دور سوم انتخابات با دوره های قبلی در این است که نامزد انتخابات ریاست جمهوری برای رئیس جمهور شدن باید 276 رای موافق به دست بیاورد؛ بر همین اساس اگر نامزدی در انتخابات دور سوم نیز موفق به کسب آراء مورد نیاز نشود انتخابات به دور چهارم کشیده می شود که این انتخابات در تاریخ 19 اردیبهشت ماه برگزار می شود و اگر در این دور نیز کسی به عنوان رئیس جمهور انتخاب نشود؛ مجلس ترکیه منحل می شود.
این درحالی است که طی چند روز گذشته بحث ها و کشمکش های زیادی درباره احتمال نامزد شدن "رجب طیب اردوغان" در این انتخابات به میان آمده است.
بر اساس این گزارش،نامزدهای ریاست جمهوری ترکیه 10 روز فرصت دارند تا درخواستهای خود را ارائه دهند؛ اردوغان که در حال حاضر در آلمان به سر می برد؛ هنوز نامزدی خود را اعلام نکرده، اما به این نکته اشاره کرده که ممکن است تا پایان زمان تعیین شده منتظر بماند.
در همین رابطه چندی پیش "زکی سزر" رئیس حزب چپ ترکیه از "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر این کشور خواسته بود تا از نامزدی در انتخابات آتی ریاست جمهوری صرف نظر کند .
این در حالی است که بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند که اردوغان در نظر دارد همچنان در مسند نخست وزیری ترکیه باقی بماند .
از سوی دیگر شمار زیادی از مخالفان سیاسی نخست وزیر ترکیه، مخالفت سرسختانه خود را با نامزدی وی در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور اعلام کرده اند، اما با توجه به آنکه حزب اعتدال و توسعه اکثریت مجلس ترکیه را در اختیار دارد؛ اردوغان درصورت نامزد شدن در انتخابات شانس بسیار زیادی برای انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور خواهد داشت.