خبرگزاری مهر- گروه استانها: هشتمین روز از ماه محرم بنا بر سنت تاریخی به حضرت علیاکبر (ع)، فرزند رشید امام حسین (ع) تعلق دارد؛ جوانی که خَلقاً و خُلقاً شبیهترین مردم زمان به پیامبر (ص) بود؛ ایشان چهرهای نورانی داشت و شبیهترین مردم به پیامبر اکرم (ص) بود.
در وصف فضائل حضرت علیاکبر (ع) همین بس که دشمنان مدحش کردند چه رسد به دوستان و مورخان نقل کردهاند زمانی که لشکریان عمر سعد چهره حضرت را دیدند گفتند: فتبارک الله احسن الخالقین؛ آن قدر حضرت علیاکبر شبیه پیامبر (ص) بودند که لشکر عمر سعد گمان کردند پیامبر (ص) است که حضرت علیاکبر (ع) فرمود: «انا علی بن الحسین بن علی (ع)» و بعد بحث ولایت و توحید را عنوان کردند و فضائل امام حسین (ع) را توصیف فرمودند.
فضائل حضرت علیاکبر (ع) به قدری بود که در زیارت عاشورا به ایشان سلام دادهشده است: «السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین» لفظ علی بن الحسین اشاره به وجود با برکت حضرت علیاکبر (ع) دارد و قبر حضرت نیز پایین قبر امام حسین (ع) است.
مع الاسف همانند بسیاری از بزرگان و چهرههای درخشان و آسمانی، تاریخ نتوانسته است تصویر کاملی از ابعاد زندگی حضرت علیاکبر (ع) را به دست ما برساند درحالی که شایسته بود صدها مجلد در توصیف سیرت حضرتش نگاشته میشد، زیرا که امام حسین (ع) هنگام رفتن ایشان به میدان، فرمودند: اَللهمَّ اشْهَدْ عَلَی هؤُلاءِ، فَقَدْ بَرَزَ اِلَیهِمْ اَشْبَهُ النّاسِ بِرَسولِک مُحمّد خَلْقاً وَ خُلْقاً و مَنْطِقاً! خدایا! تو را بر این قوم شاهد میگیرم، در برابر اینها شخصی به رزم آمده که شبیهترین مردم به رسول تو محمد (ص) در خلقت ظاهری و اخلاق باطنی و گفتار است.
مورخان اجماع دارند که حضرت علیاکبر (ع) با شهامت و از جانگذشتگی بینظیری مبارزه کرد و در راه دفاع از ولایت و امامت به فیض شهادت نائل آمد؛ پیکر مطهر حضرت علیاکبر (ع) با شمشیرهای دشمن قطعه قطعه شد و وقتی امام حسین (ع) بر بالین ایشان رسیدند که جانباخته بود؛ صورت بر چهره خونین علیاکبر (ع) نهادند و دشمن را نفرین کردند: «قتل الله قوما قتلوک…» و تکرار میکردند که: «علی الدنیا بعدک العفا» و جوانان هاشمی را طلبیدند تا پیکر ایشان را به خیمهگاه حمل کنند.
اُسوه ماندگار جوانان عاشورایی و ولایی
نایبرئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: حضرت علیاکبر (ع) فرزند بزرگ امام حسین (ع) همانطور که پدرشان نیز فرمودند از حیث رفتار و کردار و سیما و چهره، شبیهترین مردم روزگار خود به جد بزرگوارشان پیامبر اکرم (ص) بودند.
حجتالاسلام سیدجلال رضوی مهر با اشاره به اینکه حضرت علیاکبر (ع) یکی از سرداران رشید امام حسین (ع)، بودند، اظهار داشت: جوانان باید از شجاعت و اطاعت ایشان از ولی امر خود یعنی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) نیز برای حرکتهای فردی و اجتماعی سرمشق بگیرند.
وی حضرت علیاکبر (ع) را الگوی تعصب، غیرت و دینمداری معرفی کرد و افزود: هرکس در هر مقام و هر مکنتی میتواند از جایگاه معنوی ایشان که در جوانی به خدا توجه خود را اختصاص دادند و احساسات و شور جوانی را در راه دین به کار بستند، الگو بگیرد.
این استاد حوزه علمیه قم گفت: غیرت بالای دینی ایشان باعث شد که پیش از شهادت پدر و اسارت عمه و خواهران و دیگر اهل حرم در روز عاشورا، خود را در معرکه جنگ و قتال با دشمنان خدا قرار دهند و جانانه در راه دفاع از اسلام و ولایت بجنگند و با شهادت مظلومانه و سوزناک خویش، برای همیشه به اُسوه ماندگار جوانان عاشورایی و ولایی تبدیل شوند.
وی عنوان کرد: باید بدانیم که جوانان ما در همه لحظههای زندگی میتوانند از شخصیتهایی همچون حضرت علیاکبر (ع)، گذشت، تلاش در مسیر جهاد، حفظ نماز اول وقت و همینطور تیزبینی و بصیرت بالای ایشان بهره ببرند چرا که بزرگترین میراث ماندگار از ایشان است.
جوانان امروز نیازمند الگویی هستند که در تمام ابعاد شبیهترین فرد به رسولالله (ص) باشد
حجتالاسلام رضوی مهر تأکید کرد: جوانان امروز نیازمند الگویی هستند که در تمام ابعاد همچون شجاعت و دلیری، ادب، علم و اخلاق شبیهترین فرد به رسولالله (ص) باشد تا با توسل عملی به وجود ایشان، ارزشهای اسلامی را در زندگی شخصی خود احیا کنند.
وی تصریح کرد: حضرت علیاکبر (ع) علاوه بر برخورداری از اخلاق کریمانه پیامبر (ص)، در تنهایی بسیار اهل تفکر همراه با حزن بودند به طوری که از این حیث، رفتار و گفتار ایشان بسیار شبیه جدش امیرالمؤمنین (ع) بوده است.
جوانان ایران زمین، همانهایی که در هر عزاداری پرچم «یا اباعبدالله (ع)» بر دستشان در اهتزاز است و تمام امیدشان بلند کردن عَلم حضرت ابوالفضل (ع) است، در همه حال با یاد جوان کربلا قدم در مسیر اطاعت و بندگی میگذارند و اجازه نمیدهند چند مشکل دنیوی و خواسته گذرا، هدف والایشان یعنی عاقبت به خیری در مسیر خاندان نبوت (ص) را تحتالشعاع قرار دهد.
آری توسعه ایران در گروی روحیه شجاعانه است، همان فکر و روح و آرمانی که حضرت علیاکبر (ع) برای حفظ اهل حرم به کار گرفتند و تا پای جان بر آن عهد ایستادند، میتواند راه نجات فکرهای پریشان و ذهنهای نگران باشد.