به گزارش خبرگزاری مهر، "علی آهنی" که با شبکه رادیویی BFM فرانسه گفتگو می کرد، ضمن ابراز تاسف از رویکرد ضد ایرانی شورای امنیت سازمان ملل متحد، خاطر نشان کرد: متاسفانه این شورا در قبال ایران سابقه خوبی به جا نگذاشته و افکار عمومی ایران نیز نسبت به رویکرد شورای امنیت بی اعتماد هستند؛ به عنوان مثال، در زمان ملی کردن صنعت نفت ایران در سال 1953، شورای امنیت این حرکت ملی دولت ایران را به عنوان تهدیدی برای امنیت و صلح جهانی تلقی کرد.
آهنی افزود: در زمان جنگی که رژیم عراق علیه ایران به راه انداخت نیز این شورا با بی تفاوتی نسبت به تهاجم صدام حسین و اشغال خاک ایران، وی را محکوم ننمود و در حالی که نیروهای عراقی در خاک ایران بودند؛ این شورا صرفا خواستار آتش بس شد؛ متاسفانه شورای امنیت در بحث هسته ای ایران نیز تحت فشار آمریکا رویکردی غیرمنصفانه را اتخاذ کرده است.
سفیر کشورمان در فرانسه خاطرنشان کرد: ما جزء اولین امضا کنندگان معاهده عدم اشاعه و گسترش تسلیحات اتمی (NPT) هستیم؛ ما کشوری هستیم که مسئولانه به تعهدات خود پایبندیم و مطمئناً دارای حقوقی در این معاهده نیز هستیم که جامعه بین المللی باید آنها را محترم شمرده و به رسمیت بشناسد؛ همان طور که گفتم ما خواهان برقراری روابط خوب با همه کشورها هستیم ولی آمریکایی ها می خواهند به هر طریقی که شده از راه های تهدیدآمیز و یا اعمال فشار، سایر کشورها را نیز به همراه خود علیه ایران بسیج کنند.
وی هم چنین تصریح کرد: با وجود تمام موارد مذکور، ما سیاست هسته ای خودمان را که کاملاً روشن و غیر نظامی است تا به امروز پیش برده ایم؛ تولید، ذخیره و استفاده ازسلاح های هسته ای و سایر سلاح های کشتارجمعی توسط ایران به طور کامل ممنوع اعلام شده است.
آهنی با بیان اینکه تهران تا کنون فرمول های مختلفی را برای نمایش شفافیت پیشنهاد داده است، افزود: همان گونه که بارها تاکید شده، جمهوری اسلامی ایران به دنبال دستیابی به سلاح اتمی نیست و برای نمایش حسن نیت خود و همچنین برطرف کردن سوء ظن طرف های مقابل، از همه دعوت کرده ایم تا در برنامه هسته ای ایران مشارکت کنند،زیراچنین مشارکتی می تواند غیرنظامی بودن فعالیت های ما در عرصه تکنولوژی هسته ای را تضمین نموده و نگرانی ها را مرتفع کند.
وی درپاسخ به سئوال خبرنگاراین شبکه رادیویی مبنی براینکه موضع ایران درصورت درخواست خاویر سولانا(مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا)برای تشکیل اکیپی بین المللی با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف جهت بررسی مسئله هسته ای ایران، ادامه داد: این ایده ای است که می توان روی آن کار کرد؛ ما طی 2 سال بیش از 2400 نفر - روز بازرسی آژانس را از تاسیسات اتمی ایران داشته ایم؛ آنها از تمام سایت ها و حتی برخی تاسیسات نظامی ما بازدید کرده اند و در گزارشهای خود گفته اند که هیچ گونه نقض NPT توسط ایران صورت نگرفته است.
سفیر ایران در فرانسه تاکید کرد: در مذاکرات همواره باز است، ولی ما نمی توانیم حقوق خود را نادیده بگیریم؛ ما تاکید داریم که از این فناوری به صورت صلح آمیز و تحت نظارت آژانس استفاده کنیم.
آهنی درباره دستگیر شدن یکی از شهروندان فرانسوی در ایران نیز اظهار داشت : وی یک محقق فرانسوی هستند؛ من شخصاً برای تبادلات علمی ودانشگاهی بین ایران وفرانسه اهمیت خاصی قائل هستم. درحال حاضر نیز، برخی محققین فرانسوی در ایران به سر می برند.
وی هم چنین گفت : آقای Dudoignon تقاضای ویزایی برای انجام تحقیق در مرکز اسناد ملی ایران را داده بود که ویزای خود را هم دریافت کرده و به تهران رفت، ولی پس از مدتی، هنگامی که برای تحقیق به منطقه ای در هزار کیلومتری تهران در شرق ایران رفته بود؛ شک و ظن پلیس آن منطقه را در ارتباط با علت حضور در آن منطقه به خود جلب نموده و لذا بازداشت شد.
سفیر کشورمان درفرانسه افزود: به هر صورت وی مورد بازجویی قرار گرفته ولی بلافاصله پس از انجام تحقیقات آزاد می شود ؛ در حال حاضر تنها پاسپورت وی توقیف شده تا علت حضورش در آن منطقه مشخص شود، چرا که ویزای وی برای انجام تحقیقات درآن منطقه صادرنشده بود؛ من مطمئنم اگریک محقق ایرانی برای تحقیق در پاریس به اینجا بیاید، ولی برای انجام تحقیق سر از جزیره کرس در بیاورد؛ حتما با وی برخورد خواهد شد.
آهنی ادامه داد: به هر حال ما این پرونده را پیگیری کرده ایم و مشکل وی هم حل شده و او به فرانسه خواهد آمد.
وی در ادامه این گفتگو درباره انفجارهای تروریستی اخیر در الجزایر گفت: تروریسم پدیده پیچیده ای است و مبارزه با آن به یک اراده بین المللی احتیاج دارد؛ ما خود قربانی تروریسم بوده ایم، توسط یک گروه تروریستی که متاسفانه درنزدیکی پاریس پایگاه دارند وبه مدت بیست سال هم درآغوش صدام بوده اند و درکشتار کردها، شیعیان وهموطنان خود در ایران دست داشته اند؛ در نهایت ما تروریسم را در هر صورت که باشد محکوم کرده ایم.
سفیر ایران در فرانسه در پاسخ به این سئوال که آیا پلیس ایران با پلیس اروپایی، بین المللی و اینترپل همکاری دارد؟ افزود: بله، کاملاً؛ ما همکاری تنگاتنگی با اینترپل داریم. ما نقش بسیار مهمی در جریان بحران افغانستان، برای مبارزه با تروریسم داشته ایم و حتی برخی افراد مشکوک را دراختیار کشورهای مختلف اروپایی قرارداده ایم؛ ما مسئولیت مهم خود برای مبارزه با تروریسم را با جدیت پیگیری خواهیم کرد.
آهنی هم چنین در پاسخ به این سئوال خبرنگار شبکه رادیویی BFM فرانسه که شما چگونه می توانید برای آرام کردن اوضاع در بغداد کمک کنید؟ گفت: ما با دولت عراق روابطی کاملاً دوستانه داریم؛ چرا که با مردم عراق همکاری ها و پیوندهای فرهنگی و تاریخی بسیاری داریم.
وی خاطرنشان کرد: ما در بازسازی عراق بعد از صدام شرکت کرده ایم و دارای تبادلات خوبی با دولت کنونی عراق هستیم؛ متاسفانه امروز مردم عراق در وضعیت اسفباری هستند و باید به آنها کمک کرد. بهانه گروههای تروریستی برای انجام اقدامات تروریستی حضور نیروهای خارجی به ویژه آمریکایی در عراق است و در این خصوص موضع ما در قبال این بحران همانند موضع دولت فرانسه است که مخالف حمله به عراق بود.
سفیر ایران در فرانسه درباره ارتباط عوامل تروریستی در عراق با نیروهای القاعده که مسئولیت اقدامات تروریستی اخیر در شمال آفریقا را پذیرفته اند، اظهار داشت: این گروهها با شبکه های خود در کشورهای دیگر در ارتباط هستند و بنابراین برای مبارزه با تروریسم درعراق باید اول عناصر ضروری برای تقویت حاکمیت وقدرت دولت عراق ازجمله آموزش پلیس و سرویس امنیتی آن کشور فراهم شود.
آهنی درپایان گفت: ما دراین زمینه تماس های خوبی را با دولت عراق داشته و داریم و هر چه که آن ها از ما خواسته اند، با حسن نیت مورد بررسی قرار داده ایم. دراین خصوص البته لازم است تمام همسایگان عراق برای برقراری صلح و ثبات دراین کشور همکاری کنند.