به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو بین المللی چین، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز سه شنبه در توییتی اعلام کرده است که جان بولتون، مشاور امنیت ملی خود را اخراج کرده است. وی نوشت:شب گذشته به آقای بولتون اطلاع داده است که دیگر نیازی به حضور او در کاخ سفید نیست.وی با بسیاری از پیشنهادهای آقای بولتون به شدت مخالف بوده و گفته عدهای دیگر در کابینه او هم همین موضع را داشتهاند.
جان بولتون به عنوان یکی از مخالفان سرسخت حکومت ایران شناخته میشود، وی بارها به صورت علنی از واژگون کردن حکومت ایران سخن گفته است. گفته می شود سال ۲۰۰۳ وی دولت جرج بوش را تشویق کرد که ارتش آمریکا پس از سرنگون کردن حکومت صدام حسین، به سمت شرق لشگرکشی کند و تهران را به تصرف در آورد.
جان بولتون حدود یک ساعت قبل از انتشار خبر برکناری خود، در توئیترش ایران را مشوق خشونت علیه آمریکا و همپیمانان این کشور دانست! او در توییت دیگری با اشاره به نام ایران مدعی شد: اکنون تا زمان برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد دو هفته باقی است و میتوانید مطمئن باشید که ایران در این مدت روی فریبکاری جهان کار میکند.
در حقیقت نشانههایی از اخراج بولتون پیشتر نیز به چشم میخورد. دونالد ترامپ ۲۳ ژوئن هنگام مصاحبه با ان بی سی مدعی شد، بولتون در درگیری آمریکا با جهان نقش مهمی ایفا کرده است. اگر تصمیم با او باشد، روزی وی همزمان با تمام دنیا درگیر می شود.
روشن است که رئیس کاخ سفید از خیلی وقت پیش از کارهای بولتون راضی نیست اما بولتون هم با اعتماد به نفس بیش از حد گوشش به حرفهای اربابش بدهکار نبوده. یکی از معروفترین نقل قول های بولتون این است که آمریکا و جهان مثل چکش و میخ هستند و آمریکا هر گاه بخواهد میتواند بر سر هر کس که میخواهد بکوبد. او که در دنیای سیاست «عقاب» لقب گرفته بود هیچگاه به انتقادات دیگران اهمیت نمیداد.
ماه ژوئن در میان حیرت همگان اتفاقی رخ داد که رویای بولتون برای جنگ با ایران را نزدیک بود محقق کند. بعد از سرنگون شدن پهپاد ارتش آمریکا، ترامپ میخواست طرح حمله به ایران جان بولتون را تصویب کند اما در آخرین لحظه این فرمان را لغو کرد. با وجود تأیید این خبر در توییت ترامپ، در کل همه چیز بسیار دراماتیک و قابل تردید بود اما به هر حال احتمال وقوع چنین رویدادی نیز همه جهان را در هراس فرو برد.
روزنامه واشنگتن پست در تفسیری نوشت اخراج بولتون نشان میدهد که خروج ارتش آمریکا از افغانستان، انعقاد توافقنامه درازمدت با کره شمالی و تعامل احتمالی با ایران در دستور واشنگتن قرار دارد و بولتون مخالف همه این تلاشها بود، در آینده نیز هر کس که جانشین او باشد به هر صورت تاثیر مشاور امنیت ملی بر تصمیمگیری کاخ سفید کاهش پیدا خواهد کرد.
در سوی دیگر افکار عمومی ایران در قبال برکناری بولتون نسبتاً بیتفاوت بود و به این خبر چندان خرسندی نشان نداد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که بولتون را یکی از اعضای گروه جنگ طلب موسوم به «تیم بی» میخواند روز سه شنبه در مصاحبه با یک خبرنگار آمریکایی گفت: در مورد امور داخلی آمریکا ما اظهار نظر نمیکنیم.