به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خطاطی صبح شنبه در جمع خبرنگاران در بوشهر اظهار داشت: طرح برقی شدن چاههای آب کشاورزی با همکاری سهجانبه وزارتخانههای جهاد کشاورزی، نیرو و نفت اجرایی شده که سازمان برنامه و بودجه هم در این طرح مشارکت دارد.
وی تصریح کرد: در راستای برقی شدن چاههای کشاورزی یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار از سوی شورای اقتصاد مصوب شده است و این طرح از اوائل مهرماه اجرایی میشود.
مدیر بخش صنعت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با بیان اینکه تاکنون ۱۳۰ هزار حلقه چاه برای برقدار شدن در اولویت قرارگرفته است گفت: ۷۵ هزار حلقه چاه آن از سوی ۳۹ شرکت توزیع نیروی برق منطقهای برقدار میشود.
خطاطی اظهار داشت: امسال ۱۰۰ میلیون دلار برای اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف سوخت مصوب شده که از این میزان اعتبار، ۱۵ میلیون دلار آن امسال مربوط به بازپرداخت سرمایهگذاران عامل صرفهجویی برای برقی شدن چاههای آب کشاورزی است.
وی با بیان اینکه فعالیت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت یک نهاد حاکمیتی است اظهار داشت: این نهاد تسهیلگر در بخش صنعت، کشاورزی، حملونقل، ساختمان و تولید است گفت: طبق ماده ۱۱ قانون بودجه برای استانداردسازی سوختهای این بخش ۳۴ استاندارد انرژی تدوینشده که شامل کارخانههای آهن، پولاد، سیمان، آجر، سرب، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع وابسته است.
مدیر بخش صنعت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت تأکید کرد: استانداردهای یادشده کمک میکند که واحدهای صنعتی بتوانند با عبور از مسیر انرژی تدوینشده زمینه رونق آنها بیش از پیش فراهم شود.
خطاطی بیان کرد: کمیته سوخت و خوراک در وزارت نفت تشکیلشده است و این کمیته نقش مهمی در بررسی وضعیت صنایع انرژیبر دارد که سوخت بر اساس استانداردها و زیرساختهای متناسب با فعالیت واحدهای متقاضی خوراک اختصاص مییابد و این فرآیند، در کاهش مصرف سوخت تأثیر به سزایی دارد.
مدیر بخش صنعت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت خاطرنشان کرد: جایگزینی کامیونهای فرسوده به نو، توسعه خطوط حملونقل ریلی، توسعه واگنهای مترو در ۸ کلانشهر، تعویض و نوسازی تاکسیهای و اتوبوسهای فرسوده و استقرار بخاری با راندمان بالا در منازل، تولید خودرو سه سیلندر و برقی شدن چاههای آب کشاورزی ازجمله برنامههای این نهاد است.