حجت الاسلام سید محمد علی ابطحی رئیس مؤسسه گفتگوی ادیان در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با نقش رسانه های جهان اسلام درهمگرایی مسلمانان اظهار داشت: در دنیای فعلی که از آن با عنوان دنیای رسانه وارتباطات یاد می شود، رسانه به عنوان ابزاری برای انتقال پیام تعریف می شود.
رئیس مؤسسه گفتگوی ادیان تصریح کرد: امروز جریانات عقل گرا، تسامح گرا و اندیشمند در جهان اسلام، بیش از همیشه به این امر نیاز دارند که پیامهای خود را از رسانه ها به گوش جهانیان برسانند.
وی با اشاره به این حقیقت که طبیعت خشونت، صدای بلند است و هرجا که خشونت وجود دارد رسانه ها را سمت خود جلب می کند یادآور شد: خشونت یک اتفاق است و رسانه ها نیز به دنبال اتفاق هستند. به همین دلیل هنگامی که خشونت طلبان وافراطیون دینی و اسلامی به نام دین دست به عملی می زنند این امر به حرف نخست رسانه تبدیل می شود.
حجت الاسلام ابطحی تأکید کرد: نفوذ در جهان رسانه ها و انعکاس پیام جریاناتی که می توانند همراهی، همدلی و صلح و آرامش را در جهان ترویج کنند، کار بسیاری دشواری است، از این رو کشورهای اسلامی باید به دور از مسائل کوچک منطقه ای در نگاه کلی، به دنبال یافتن مکان و فضا برای رشد اندیشه هایی باشند که صلح خواهی را به نام اسلام مطرح می کنند. چهره های اندیشمند باید در رسانه ها جای مبلغان بی اندیشه و ضد تفکر صلح طلب را بگیرند. دولتها باید به این امر کمک کنند و به منافع جمعی امت اسلامی فکر کنند.
وی اظهار اشت: امروز رسانه معنای انتقال جهانی پیام را دربردارد، بنابراین باید بخش جدی آن را به حرفهای مشترک جهان اسلام اختصاص دهند.